Н У Х Т

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

25 червня 2021

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

23 червня 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.007  аспірант кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Анатолій Михайлов успішно захистив  дисертацію «Розроблення методів проєктування ресурсозберігаючих технологій виготовлення деталей обладнання харчових виробництв». Науковий керівник – професор Євгеній Штефан. 

Здобувач представив методи дослідження закономірностей процесів формоутворення деталей обладнання харчових виробництв із порошкових і пористих матеріалів. У ході своїх досліджень науковець обґрунтував ресурсозберігаючі технології виготовлення конструктивних елементів обладнання харчових виробництв із використанням методів математичного моделювання процесів деформування дисперсних матеріалів.

Робота здобувача має практичне значення – результати комп’ютерного моделювання і встановлені закономірності пресування пористих заготовок були використані при одержані багатошарових фільтрів, виготовлених методом радіально-ізостатичного пресування.

Основні результати роботи впроваджені у виробництво на Луцькому МПД ДП «Укрспирт» для очищення технічних рідин від механічних забруднень. Використання розроблених одношарових фільтруючих елементів із порошку сталі ШХ15 підвищує рівномірність поророзподілу фільтруючих матеріалів на 20-30% і збільшує проникливість на 15-20% порівняно з аналогічними традиційними фільтруючими матеріалами. Також результати роботи впроваджені на підприємстві ТОВ «ГРАНТЕХ ІНЖИНІРИНГ». Вони дозволяють розробити високопродуктивні технології виготовлення з порошкових матеріалів запасних частин для окремих вузлів прес-гранулятора.  

Засідання вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку у форматі відеоконференції на платформі Zoom у режимі реального часу.

Участь у засіданні взяли: голова спеціалізованої вченої ради, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва, рецензенти – доктор технічних наук, професор кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Литвиненко і кандидат технічних наук, доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Юрій Бойко. Офіційні опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук і доктор технічних наук, професор кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії Хмельницького національного університету Мирослав Стечишин.

На підставі публічного захисту дисертації спеціалізована вчена рада одноголосно прийняла рішення про присудження Анатолію Михайлову ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Щиро вітаємо аспіранта та його наукового керівника! Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках! 

Опублікований: 25-06-2021
Читайте також:
Перший крок до диплому

Четвертий рік навчання  для кожного біотехнолога є найвідповідальнішим, адже мине ще трохи часу, і кожний із них повинен буде представити суворій і прискіпливій екзаменаційній комісії свою кваліфікаційну роботу. Тому здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології з перших днів навчання  почали  працювати над  найважливішим розділом майбутньої робо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок до диплому 07 жовтня 2020

Завершила роботу ІІІ Зимова школа програмування

Завершила роботу ІІІ Зимова школа програмування, що працювала у Волинському коледжі НУХТ. Ї мета – надати школярам, учням і студентам можливість проявити свою майстерність у мистецтві розроблення web-сайтів, зокрема розглядали перші кроки по запуску сайту, HTML-CSS та JavaScript та використання популярних фреймворків. Заняття проходили у форматі з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершила роботу ІІІ Зимова школа програмування 03 лютого 2020

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу

Студенти-першокурсники освітньої програми «Менеджмент персоналу» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ виявили соціальну ініціативу та спільно з молодшим і старшим кураторами відвідали Святошинський дитячий будинок-інтернат для хлопчиків із синдромом Дауна й глибокою розумовою відсталістю. Підготовка відбулася оперативно. На зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу 29 листопада 2019

Ректорат вітає з Днем науки!

Шановний професорсько-викладацький склад і співробітники нашого університету!Студенти, аспіранти та молоді вчені! Сердечно вітаємо вас із Днем науки! Щороку у третю суботу травня вітчизняне наукове співтовариство відзначає своє професійне свято - День науки. Наша країна завжди пишалася своїми вченими, їх відкриттями і досягненнями. Освітній проц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректорат вітає з Днем науки! 17 травня 2019