Н У Х Т

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

25 june 2021

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

23 червня 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.007  аспірант кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Анатолій Михайлов успішно захистив  дисертацію «Розроблення методів проєктування ресурсозберігаючих технологій виготовлення деталей обладнання харчових виробництв». Науковий керівник – професор Євгеній Штефан. 

Здобувач представив методи дослідження закономірностей процесів формоутворення деталей обладнання харчових виробництв із порошкових і пористих матеріалів. У ході своїх досліджень науковець обґрунтував ресурсозберігаючі технології виготовлення конструктивних елементів обладнання харчових виробництв із використанням методів математичного моделювання процесів деформування дисперсних матеріалів.

Робота здобувача має практичне значення – результати комп’ютерного моделювання і встановлені закономірності пресування пористих заготовок були використані при одержані багатошарових фільтрів, виготовлених методом радіально-ізостатичного пресування.

Основні результати роботи впроваджені у виробництво на Луцькому МПД ДП «Укрспирт» для очищення технічних рідин від механічних забруднень. Використання розроблених одношарових фільтруючих елементів із порошку сталі ШХ15 підвищує рівномірність поророзподілу фільтруючих матеріалів на 20-30% і збільшує проникливість на 15-20% порівняно з аналогічними традиційними фільтруючими матеріалами. Також результати роботи впроваджені на підприємстві ТОВ «ГРАНТЕХ ІНЖИНІРИНГ». Вони дозволяють розробити високопродуктивні технології виготовлення з порошкових матеріалів запасних частин для окремих вузлів прес-гранулятора.  

Засідання вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку у форматі відеоконференції на платформі Zoom у режимі реального часу.

Участь у засіданні взяли: голова спеціалізованої вченої ради, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва, рецензенти – доктор технічних наук, професор кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Литвиненко і кандидат технічних наук, доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Юрій Бойко. Офіційні опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук і доктор технічних наук, професор кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії Хмельницького національного університету Мирослав Стечишин.

На підставі публічного захисту дисертації спеціалізована вчена рада одноголосно прийняла рішення про присудження Анатолію Михайлову ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Щиро вітаємо аспіранта та його наукового керівника! Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках! 

Published on: 25-06-2021
Read also:
Веб-ресурс НУХТ займає провідні позиції у міжнародних рейтингах!

Згідно з рейтингом «4 InternationalColleges&Universities» наш навчальний заклад у 2021 році посідає 37 місце серед українських і 4490 місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу та 186 вишів України за популярністю їхніх веб-ре...

READ YOURSELF

Веб-ресурс НУХТ займає провідні позиції у міжнародних рейтингах! 19 august 2021

Вітаємо з Днем вишиванки!

Дивовижні сплетіння кольорів, візерунків і орнаментів вишиванки є втіленням генетичного коду кожного українця, його ідентифікатором у світі. Національна святиня поєднує зв’язки минулих і майбутніх поколінь, відображає велич нашої культури і талановитість незламних українців! Нехай для кожного вишиванка буде тим особливим оберегом, вдягаючи який на...

READ YOURSELF

Вітаємо з Днем вишиванки! 18 may 2023

Тримаємо науковий фронт: відбувся захист дисертації на здобуття освітнього ступеня Ph.D

17 листопада в університеті відбувся ще один відкритий захист дисертації на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Результати своїх досліджень за темою «Обґрунтування параметрів підготовки води для процесів структуроутворення харчових систем», виконаних ...

READ YOURSELF

Тримаємо науковий фронт: відбувся захист дисертації на здобуття освітнього ступеня Ph.D 21 november 2023

Наші здобувачі успішно захищають кваліфікаційні роботи навіть з передової!

Історія розповідає про безкінечну боротьбу кожної людини за її права та бажання – бажання свободи, бажання жити, бажання розвиватися та право на ідентичність, унікальність. Це притаманне всім народам без виключення та проявляється найяскравіше у народів із великим духом і волею. Українські землі протягом усієї своєї історії заселяють величні люди ...

READ YOURSELF

Наші здобувачі успішно захищають кваліфікаційні роботи навіть з передової! 27 june 2022