Н У Х Т

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

21 лютого 2024

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

Відбувся перший захист кваліфікаційних робіт магістрів за новою освітньо-професійною програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» у екзаменаційній комісії, що очолила лікарка-дієтологиня Центрів здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко. Члени екзаменаційної комісії – професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова і доцентки цієї ж кафедри Наталія Ющенко та Ірина Силка.

Здобувачі представили свої інноваційні розробки, що органічно поєднували принципи сучасної дієтології та аюрведичні положення щодо персоналізованого харчування, запропонували рецептурні композиції на основі традиційної та інноваційної рослинної сировини, обґрунтовано спрямовуючи їх на розширення асортименту спеціалізованого харчування для уразливих груп споживачів – із непереносимістю глютену, лактози, з обмеженням щодо споживання тваринних продуктів тощо.

Презентовані кваліфікаційні роботи містили результати ґрунтовних наукових досліджень, виконаних на базі випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та Проблемної науково-дослідної лабораторії університету під керівництвом завідувача лабораторії Андрія Мариніна.

Голова та члени екзаменаційної комісії привітали випускників із успішним захистом, відзначили високий рівень виконання та підготовки до захисту кваліфікаційних робіт і побажали успіхів у подальшій професійній діяльності.

Присутній на захисті стейкхолдер, шеф-кухар ресторану, випускник університету за освітньо-професійною програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології» Тарас Залужний відзначив високий рівень підготовки випускників, які будуть конкурентоспроможними на сучасному ринку праці та висловив сподівання, що інноваційні розробки магістрів, представлені на захисті, а також нові напрацювання ми найближчим часом побачимо у меню відомих ресторанів.

Опублікований: 21-02-2024
Читайте також:
Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

10 вересня у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся захист дисертації «Розроблення та обґрунтування параметрів апарату для вакуумного охолодження хлібобулочних виробів в умовах потокового виробництва» випускником аспірантури кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександром Козаком на здобуття ступеня доктора філософі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 11 вересня 2025

Нанотехнології: лекція від професіонала

Магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії», які у весняному семестрі обрали вибіркові дисципліни «Нанобіотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Оксаною Скро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нанотехнології: лекція від професіонала 18 березня 2024

Команда кафедри мехатроніки та пакувальної техніки бере участь у YOUNG INNOVATION HACKATHON

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки делегувала асистентку Катерину Грінінг до участі в YOUNG INNOVATION HACKATHON, що проходить на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Конкурс стартапів, який підтримає молодих українських вчених і винахідників, організувала Європейська мережа підприємств України, за підтримки МОН...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда кафедри мехатроніки та пакувальної техніки бере участь у YOUNG INNOVATION HACKATHON 21 квітня 2023

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Київського міського голови

З 2016 року киянам віком від 14 до 35 років присуджується премія Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Цього року були відзначені 50 найкращих і талановитих кандидатів на присудження премії: 20 – за наукові досягнення, 15 – за творчі досягнення і 15 – за внесок у розвиток молодіжн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Київського міського голови 29 червня 2021