На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт здобувачів, що навчалися за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Варто відзначити що це перший захист здобувачів за цією програмою не лише в НУХТ, але й в Україні.
Завдяки роботі Федерації органічного руху в Україні, яка популяризує та підтримує органічне виробництво, за останні роки в нашій країні значно збільшився та продовжує зростати сегмент ринку органічних продуктів. І це відповідає сучасним світовим тенденціям. Відомо, що органічне виробництво є сприятливішим для довкілля та гуманним до тварин. Вчені підтверджують, що в продукції, вирощеній за органічними технологіями, значно вищий вміст важливих для організму людини макро- та мікрунутрієнтів, низький вміст пестицидів і важких металів.
Під час захисту дипломних робіт здобувачі представили результати досліджень щодо розроблення технологій харчових продуктів із органічної сировини та із застосуванням органічних пакувальних матеріалів. Особлива увага приділялася вимогам до якості сировини та її відповідності міжнародним стандартам органічного виробництва, застосуванню технологічних режимів, які сприяють максимальному збереженню усіх цінних компонентів готового виробу.
Голова Екзаменаційної комісії, голова Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, відзначив високий рівень досліджень, актуальність і практичну цінність представлених робіт та побажав молодим фахівцям наснаги в популяризації виробництва органічних харчових продуктів.