Н У Х Т

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів»

21 лютого 2020

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт здобувачів, що навчалися за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Варто відзначити що це перший захист здобувачів за цією програмою не лише в НУХТ, але й в Україні.

Завдяки  роботі  Федерації органічного руху в Україні, яка популяризує та підтримує органічне виробництво, за останні роки в нашій країні значно збільшився та продовжує зростати  сегмент ринку  органічних продуктів. І це відповідає сучасним світовим тенденціям. Відомо,  що органічне виробництво є сприятливішим для довкілля та гуманним до тварин. Вчені підтверджують, що в продукції, вирощеній за органічними технологіями, значно вищий вміст важливих для організму людини макро- та мікрунутрієнтів, низький вміст пестицидів і важких металів.

Під час захисту дипломних робіт здобувачі представили результати досліджень щодо розроблення технологій харчових продуктів із органічної сировини та із застосуванням органічних пакувальних матеріалів. Особлива увага приділялася вимогам до якості сировини та її відповідності міжнародним стандартам органічного виробництва, застосуванню технологічних режимів, які сприяють максимальному збереженню усіх цінних компонентів готового виробу.

Голова Екзаменаційної комісії, голова Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, відзначив високий рівень досліджень, актуальність і практичну цінність представлених робіт та побажав молодим фахівцям наснаги в популяризації виробництва органічних харчових продуктів. 

Опублікований: 21-02-2020
Читайте також:
Здобувачів освіти відзначено за науково-дослідну роботу у 2021-2022 навчальному році

За підсумками 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів i студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», яка працювала в університеті у квітні-травні 2022 року, прийнято рішення про відзначення здобувачів освіти всіх рівнів за науково-дослідну роботу у 2021-2022 навчальному році. В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачів освіти відзначено за науково-дослідну роботу у 2021-2022 навчальному році 08 червня 2022

Підсумки й плани на останньому в навчальному році засіданні вченої ради університету

27 червня відбулося останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення нагрудного знаку «За академічні заслуги» професорові кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій сист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки й плани на останньому в навчальному році засіданні вченої ради університету 27 червня 2019

Переможці проєктів Програми Еразмус+ обговорили посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції

8 грудня відбувся кластерний вебінар «Посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції» для переможців проєктів Програми ЄС Еразмус+ конкурсу 2022 року. Співорганізаторами вебінару виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні у співпраці з Генеральними Директоратами Європейської Комісії, Європейським агентством агентст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці проєктів Програми Еразмус+ обговорили посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції 12 грудня 2022

Вікторина «Світ мікроорганізмів» на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Мікробіологія – галузь біології, що вивчає одноклітинні, багатоклітинні та неклітинні мікроорганізми. Вона охоплює численні піддисципліни, включаючи вірусологію, бактеріологію, протистологію, мікологію, імунологію та паразитологію. Нещодавно науковий сектор студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю провів цікаву вікторину ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вікторина «Світ мікроорганізмів» на факультеті біотехнології та екологічного контролю 27 листопада 2023