Н У Х Т

У центрі уваги – забезпечення високої якості освітніх послуг!

28 лютого 2025

У центрі уваги – забезпечення високої якості освітніх послуг!

Основне завдання нашого колективу – підготовка високоякісних фахівців для усіх сфер економіки. І забезпечення найвищої якості наших освітніх послуг – головний пріоритет, для досягнення якого ведеться постійна системна робота, важливою частиною якої є щорічний локальний моніторинг освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти.

Наразі цьогорічний моніторинг освітньо-професійних програм в університеті завершено і на черзі етап громадського обговорення проєктів освітніх програм у редакції 2025 року.

28 лютого відбулася зустріч фахівців Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету і відділу ліцензування та акредитації з гарантами і робочими групами освітніх програм щодо врахування змін законодавства в редакціях освітніх програм 2025 року.

У зустрічі взяв участь перший проректор університету Володимир Яровий, який акцентував увагу на необхідності оперативної адаптації освітніх програм до викликів сьогодення задля формування конкурентоспроможного рівня професійної компетентності наших здобувачів освіти в умовах сучасного, швидкозмінного ринку праці.

Основною спікеркою виступила директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Олена Подобій. Вона нагадала законодавчі та нормативно-правові акти, які потребують внесення відповідних змін до освітньо-професійних програм і докладно їх прокоментувала; звернула увагу присутніх на дотримання таймінгу оприлюднення документів; наголосила на важливості порівняльних таблиць до освітніх програм і необхідності внесення оновленої інформації до ЄДЕБО.

Проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва проінформувала про необхідність передбачення в обов’язкових компонентах освітніх програм дисциплін щодо неприпустимості корупції та недоброчесності й презентувала дисципліну «Антикорупція та доброчесність».

Начальник відділу ліцензування та акредитації Володимир Смольницький звернув увагу на проблеми, з якими стикнулися гаранти і робочі групи при проходженні акредитацій освітніх програм у 2024-2025 роках, і зокрема на кадрове забезпечення. Фахівець наголосив на необхідності повної відповідності викладачів, що викладають дисципліни за освітньо-професійними програмами, вимогам ліцензійних умов.

Досвідом, на що звертати увагу при підготовці до акредитацій, поділилися гарантка магістерської освітньої програми «Промислова і фармацевтична біотехнологія» Вікторія Красінько і деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, а також гарантка бакалаврської освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» Олена Чепелюк.

Наприкінці розглянули варіанти внесення змін до освітніх програм щодо компоненти базової військової підготовки та зразок освітньо-професійної програми з урахуванням змін назв галузей знань, розширенням предметних областей, вилученням або додаванням компетентностей, акцентуванням на досягненні цілей сталого розвитку.

Спілкування було дуже активним і конструктивним. Висловлені думки, ідеї, поради і побажання неодмінно стануть у пригоді всім присутнім при роботі над удосконаленням освітньо-професійних програм і підготовці до проходження акредитацій.

Опублікований: 28-02-2025
Читайте також:
Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води

21 лютого стало більше на 8 магістрів зі спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв». Свої вражаючі наукові дослідження, ґрунтовні знання й вичерпні відповіді на всі питання членів Екзаменаційної комісії вони представили у Водно-інформаційному центрі «Музей води». Саме там за люб’язним запрошенням адміністрації зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води 21 лютого 2017

Вивчення сучасних тенденцій галузі в умовах виробництва

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» та освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» разом із викладачками кафедри технології молока і молочних продуктів, доценткою Оленою Онопрійчук і асистенткою Ларисою Чубен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вивчення сучасних тенденцій галузі в умовах виробництва 17 жовтня 2024

Публічна та культурна дипломатія – дієвий інструмент розвитку туризму

Здобувачі спеціальності 242 «Туризм» і викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до вебінару, організованого в рамках міжнародного проекту «Публічна та культурна дипломатія» громадськими спілками «Всеукраїнська асоціація гідів» та «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму». Спікери заходу Олена Каролоп та Яніна Гаврило...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Публічна та культурна дипломатія – дієвий інструмент розвитку туризму 16 листопада 2022

Великодня випічка від НУХТ для маленьких українців

Наближається світле свято Великодня. Українці завжди готувалися до нього заздалегідь – причепурювали свої оселі, пекли паски, готували святкові страви, вдягали найкращий одяг, йшли до церкви та збиралися всією родиною за святковим столом, щоб зі світлими помислами й щирою радістю славити Воскресіння Спасителя. Нині, через агресора, що хоче не прос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великодня випічка від НУХТ для маленьких українців 01 травня 2024