Н У Х Т

У центрі уваги – забезпечення високої якості освітніх послуг!

28 лютого 2025

У центрі уваги – забезпечення високої якості освітніх послуг!

Основне завдання нашого колективу – підготовка високоякісних фахівців для усіх сфер економіки. І забезпечення найвищої якості наших освітніх послуг – головний пріоритет, для досягнення якого ведеться постійна системна робота, важливою частиною якої є щорічний локальний моніторинг освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти.

Наразі цьогорічний моніторинг освітньо-професійних програм в університеті завершено і на черзі етап громадського обговорення проєктів освітніх програм у редакції 2025 року.

28 лютого відбулася зустріч фахівців Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету і відділу ліцензування та акредитації з гарантами і робочими групами освітніх програм щодо врахування змін законодавства в редакціях освітніх програм 2025 року.

У зустрічі взяв участь перший проректор університету Володимир Яровий, який акцентував увагу на необхідності оперативної адаптації освітніх програм до викликів сьогодення задля формування конкурентоспроможного рівня професійної компетентності наших здобувачів освіти в умовах сучасного, швидкозмінного ринку праці.

Основною спікеркою виступила директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Олена Подобій. Вона нагадала законодавчі та нормативно-правові акти, які потребують внесення відповідних змін до освітньо-професійних програм і докладно їх прокоментувала; звернула увагу присутніх на дотримання таймінгу оприлюднення документів; наголосила на важливості порівняльних таблиць до освітніх програм і необхідності внесення оновленої інформації до ЄДЕБО.

Проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва проінформувала про необхідність передбачення в обов’язкових компонентах освітніх програм дисциплін щодо неприпустимості корупції та недоброчесності й презентувала дисципліну «Антикорупція та доброчесність».

Начальник відділу ліцензування та акредитації Володимир Смольницький звернув увагу на проблеми, з якими стикнулися гаранти і робочі групи при проходженні акредитацій освітніх програм у 2024-2025 роках, і зокрема на кадрове забезпечення. Фахівець наголосив на необхідності повної відповідності викладачів, що викладають дисципліни за освітньо-професійними програмами, вимогам ліцензійних умов.

Досвідом, на що звертати увагу при підготовці до акредитацій, поділилися гарантка магістерської освітньої програми «Промислова і фармацевтична біотехнологія» Вікторія Красінько і деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, а також гарантка бакалаврської освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» Олена Чепелюк.

Наприкінці розглянули варіанти внесення змін до освітніх програм щодо компоненти базової військової підготовки та зразок освітньо-професійної програми з урахуванням змін назв галузей знань, розширенням предметних областей, вилученням або додаванням компетентностей, акцентуванням на досягненні цілей сталого розвитку.

Спілкування було дуже активним і конструктивним. Висловлені думки, ідеї, поради і побажання неодмінно стануть у пригоді всім присутнім при роботі над удосконаленням освітньо-професійних програм і підготовці до проходження акредитацій.

Опублікований: 28-02-2025
Читайте також:
На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві»

З 10 по 14 лютого 2020 року відбулися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проектів здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На початку захистів, здобувачів із цією знаменною подією привітала завідувачка кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві» 17 лютого 2020

Сучасні технології презентував здобувачам фахівець компанії Novonesis A/S

12 листопада 2024 р. на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся черговий освітній івент. На запрошення професорки кафедри Ірини Шевченко директор департаменту з продажу харчових культур та ферментів компанії Novonesis A/S Олег Рибачук у змішаному онлайн/офлайн-форматі прочитав гостьову лекцію «Сучасні технології виробництва салямі» у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні технології презентував здобувачам фахівець компанії Novonesis A/S 13 листопада 2024

Уряд допомагатиме вишам створювати комфортні умови для проживання здобувачів освіти у гуртожитках

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського, 26 серпня 2021 року Уряд схвалив Концепцію Державної цільової соціальної програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання здобувачів освіти закладів вищої освіти на 2022-2026 роки. Відповідно до Концепції програма буде спрямована на розв’язання проблем із покращення у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд допомагатиме вишам створювати комфортні умови для проживання здобувачів освіти у гуртожитках 28 серпня 2021

Сучасний рівень проведення лабораторної роботи на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Викладачами кафедри технології молока і молочних продуктів, доцентами Оленою Грек, Аллою Тимчук та Оленою Онопрійчук було проведене лабораторне заняття «Вимірювання умовної в’язкості та визначення концентрації соматичних клітин у незбираному молоці на приладі АВМ 1-02» з дисципліни «Інноваційні технології молочних продуктів» за участю представника ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасний рівень проведення лабораторної роботи на кафедрі технології молока і молочних продуктів 05 грудня 2018