Н У Х Т

Перший День гостинності факультету біотехнології та екологічного контролю в цьому навчальному році

02 жовтня 2024

Перший День гостинності факультету біотехнології та екологічного контролю в цьому навчальному році

1 жовтня факультет біотехнології та екологічного контролю гостинно відкрив свої двері для абітурієнтів, для тих, хто цікавиться хімією, біологією, фізикою та багатьма іншими науками.

Спочатку у студентському клубі вони познайомилися та поспілкувалися з деканкою факультету Наталією Грегірчак. Вона привітала гостей та ознайомила їх з програмою заходу.

Як участь у минулорічних Біотехнологічних студіях допомогла визначитися з професією розповіли першокурсниці спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Вероніка Колчева та Аліна Чепурда. Також  вони поділилися своїми враженнями про перший місяць навчання в університеті.

А далі на гостей факультету чекали чудові майстер-класи від кафедр біотехнології і мікробіології; екології та екоменеджменту; фізики та професійної безпеки.

Зокрема на майстер-класі «Таємниці підземної павутини: їжа, ліки чи отрута?», що провела кандидатка технічних наук, старша викладачка кафедри біотехнології та мікробіології Тетяна Белемець, гості ознайомилися з різними видами грибів, розібралися, у яких сферах та як вони використовуються, дослідили промікроскопійовані зразки грибів і харчових продуктів у виробництві, яких використовуються гриби (комбуча, сир із пліснявою тощо).

Одним із яскравих заходів Дня гостинності факультету стала екскурсія на кафедру фізики та професійної безпеки, де майбутнім абітурієнтам не лише показали сучасне обладнання, а й пояснили, як фізика тісно пов’язана з екологією та біотехнологіями. Викладачі наголосили, що без розуміння фізичних явищ неможливо ефективно вирішувати багато сучасних екологічних проблем. Фізичні закони лежать в основі процесів очищення води, контролю якості повітря, енергозбереження та розроблення альтернативної енергетики. Фізика також є ключовою для розвитку біотехнологій. Від дослідження клітинних процесів до створення медичних пристроїв – усе це вимагає глибоких знань фізичних принципів. Учням пояснили, що сучасні біотехнології не можуть існувати без фізики, адже саме вона допомагає зрозуміти процеси на молекулярному та клітинному рівнях.

Демонструючи обладнання в одній із навчальних лабораторій, викладачі кафедри розповіли про прилади та їх практичне застосування в навчанні й наукових дослідженнях у біотехнології. Такий інтерактивний підхід лише підсилив зацікавленість школярів і продемонстрував, що світ науки – це не лише теорії, а й дивовижні відкриття, доступні кожному, хто прагне пізнати незвідане.

І звичайно, студентська рада не могла відпустити гостей без розіграшу подарунків, які можна було отримати за найбільшу кількість правильних відповідей у kahoot. Школярі із задоволенням й ентузіазмом взяли участь, і у результаті було обрано шість призових місць. Переможці отримали мерч, книжки, блокнотики, ручки та багато іншого.

Насичений день завершився спільними фото. Гостювання на факультеті так сподобалося школярам, що вони пообіцяли завітати ще не раз!

Опублікований: 02-10-2024
Читайте також:
Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів прочитала лекцію для науковців і студентів Жешувського університету (Польща)

21 січня 2021 року доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко прочитала онлайн-лекцію в рамках циклу відкритих лекцій «Food Quality - Conscious Nutrition», який організував Жешувський університет спільно з  Podkarpacki Branch of Polish Society of Food Technologists. У заході взяли участь науковці, виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів прочитала лекцію для науковців і студентів Жешувського університету (Польща) 22 січня 2021

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів

Сьогодення характеризується стрімким розвитком сучасних освітніх технологій, передових заходів та інноваційних методів викладання. Щодня формується величезна база наукових здобутків та знань, у зв'язку з чим якісний професійний розвиток стає необхідною умовою  сучасної освіти. Разом із тим, розвивається ринок послуг із забезпечення професійного вдо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів 28 серпня 2019

Нагальні питання на плановому засіданні профкому

На плановому засіданні профкому 18 червня 2024 року голова Первинної профспілкової організації Національного університету харчових технологій Василь Пасічний запропонував для успішної підготовки та проведення звітно-виборчої кампанії в профспілковій організації університету, керуючись планом, схваленим на попередньому засіданні профкому, конкретизу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагальні питання на плановому засіданні профкому 25 червня 2024

Майстер-клас від фахівчині-практика

Здобувачі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» поспілкувалися з начальницею лабораторії ТОВ «Астра-Косметик» Яною Зубрицькою, яка провела онлайн майстер-клас із виробництва туші для вій. Зустріч була організована доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталією Сабадаш. У цікав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині-практика 06 липня 2021