Н У Х Т

Хімічна кінетика – основа процесів і технологій харчових виробництв

22 жовтня 2021

Хімічна кінетика – основа процесів і технологій харчових виробництв

На кафедрі харчової хімії продовжується цикл надзвичайно цікавих відкритих занять. Лекція з дисципліни «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях Модуль 1. Загальна і неорганічна хімія», яку прочитала для здобувачів груп ТІ-1-7, 8, 9 старша викладачка Христина Чебаненко 22-го жовтня, була присвячена вивченню хімічної кінетики та рівноваги хімічних реакцій.

Зазначимо, що саме ця тема лекційного курсу є основою для вивчення багатьох технологічних процесів харчових виробництв. Викладачка підкреслила прикладну важливість кінетичних процесів у різних промислових галузях. Детально були розглянуті залежність хімічних реакцій від різних чинників, поняття про енергію активації, енергетичний бар’єр. Проаналізовано закон Вант-Гоффа, вплив каталізаторів на перебіг реакцій у технологічних процесах. Вирішено ряд завдань з поданої теми.

Заняття було добре структуроване, темп дозволяв ретельно конспектувати матеріал завдяки яскравій змістовній презентації. Лекторка підтримувала діалог із аудиторією, незважаючи на відсутність прямого зорового контакту зі слухачами.

Колеги високо оцінили педагогічну майстерність Христини Чебаненко та побажали підкорення нових наукових висот. 

Опублікований: 22-10-2021
Читайте також:
НУХТ – чемпіон ФАСК з футзалу 2024 року!

Днями відбувся довгоочікуваний фінал ХХІ Чемпіонату м. Києва з футзалу серед студентських команд закладів вищої освіти. Найкращі команди – нашого університету та Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ) зустрілися у фіналі на майданчику НУФВСУ, щоб виявити переможця. Нашу збірну підтримував з трибун проректор Микола ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – чемпіон ФАСК з футзалу 2024 року! 22 квітня 2024

Уперше ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з фізики відбувся дистанційно

Уперше в історії кафедри фізики ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з фізики відбувся дистанційно з використанням платформи відеоконференцій Zoom. Під час олімпіади школярам були запропоновані 10 завдань різного рівня складності, які оцінювались від 5 до 15 балів. Після відведеного часу на виконання завдань (80 хвилин), майбутні здобувачі вищої о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з фізики відбувся дистанційно 29 травня 2020

Про сучасні коагулянти для виробництва сирів дізналися здобувачі на гостьовій лекцій від провідного фахівця ТОВ «Хр. Хансен Україна»

20 грудня 2022 року здобувачі освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансен Україна», кандидата технічних наук, випускника кафедри технології молока і моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні коагулянти для виробництва сирів дізналися здобувачі на гостьовій лекцій від провідного фахівця ТОВ «Хр. Хансен Україна» 21 грудня 2022

Святкові традиції кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Студенти групи ХЧ-3-14ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом із наставником, асистентом кафедри Ганною Березовою, доцентом Надією Кравчук та асистентом Володимиром Польовиком відвідали пацієнтів Відділення дитячої онкології Національного інституту раку. Студенти подарували дітям імбирні пряники, які самі спекли, та привіта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові традиції кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 грудня 2019