Н У Х Т

Як крафтовики представили Україну на світовій гастрономічній арені

15 жовтня 2024

Як крафтовики представили Україну на світовій гастрономічній арені

Власниця господарства «Бринзарня» та лідерка спільноти «Slow food Bessarabia» Лариса Титикало прочитала гостьову лекцію для здобувачів бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти спеціальності «Туризм і рекреація». На прикладі кейсу участі крафтових виробників України у фермерському ярмарку у Турині було розкрито завдання та цілі спільноти Slow food. Формат лекції дозволив здобувачам і викладачам інших ЗВО приєднатися до розгляду та обговорення кейсу.

«Terra Madre – Salone del Gusto 2024» (26-30 вересня 2024 року, Турин, Італія) – міжнародна подія, присвячена харчовій політиці, сталому сільському господарству та навколишньому середовищу, що покликана об’єднати відвідувачів-покупців та учасників-експонентів для розширення ділових контактів і розвитку короткого продовольчого ланцюга. Цільовою аудиторією Terra Madre є іноземні баєри, роздрібні торговці, дистриб’ютори, імпортери, ресторани, заклади громадського харчування та їдальні, спеціалізовані магазини, електронна комерція, HoReCa та фахівці у сфері харчової промисловості. Відвідувачами заходу стали 3000 делегатів зі 120 країн і понад 600 експонентів з італійського та міжнародного ринків.

Завданням українських виробників було представлення унікальних кулінарних традицій для популяризації гастрономічної культури. Учасники українського стенду обрали хліб, сир і борщ для представлення країни, презентували туристичні гастрономічні маршрути – Дороги вина та смаку.

Лариса Титикало закликала приєднуватися до спільноти Slow food та стати амбасадорами руху в Україні, що вже зробили викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентки Ірина Мельник і Тетяна Мірзодаєва.

Кафедра туристичного та готельного бізнесу анонсувала виступ Лариси Титикало на ІІ-ому Форумі «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», присвяченому 140-річчю нашого університету, що відбудеться 17-18 жовтня 2024 року. Запрошуємо викладачів і здобувачів інших ЗВО до участі у ІІ-ому Форумі для обговорення теми «Безпечність харчових продуктів – головний драйвер гастрономічного туризму».

Опублікований: 15-10-2024
Читайте також:
Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь»

У рамках дисципліни «Вступ до харчових технологій» студенти групи ТІ-1-6 у супроводі доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколи Бондаря відвідали ПрАТ «Оболонь». Провідний фахівець з підготовки персоналу Альона Максян (студентка кафедри заочної форми навчання) та Микола Бондар докладно познайомили майбутніх фахівців із ус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь» 17 жовтня 2019

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія)

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Діана Жупанова закінчила свій візит до університету-партнера – Інституту харчової науки і технології Університету природних ресурсів та природничих наук (BOKU, Відень). Візит відбувся в рамках українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Удоско...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія) 04 грудня 2023

Медичні вироби і біотехнологія

Нещодавно аспірант кафедри біотехнології і мікробіології Ростислав Гриник у рамках проходження педагогічної практики прочитав лекцію на тему «Медичні вироби: ключові аспекти для біотехнологів» з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» (лекторка – доцентка Інна Лич) для здобувачів-біотехнологів. Лекція охопила широкий спектр питань, щ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Медичні вироби і біотехнологія 07 квітня 2025

Тривають вступні перегони до магістратури

В університеті тривають вступні випробування до магістратури денної і заочної форм навчання. 2 липня єдиний вступний іспит з іноземної мови здали вступники до магістратури за спеціальностями «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та бір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають вступні перегони до магістратури 05 липня 2019