Н У Х Т

Як крафтовики представили Україну на світовій гастрономічній арені

15 жовтня 2024

Як крафтовики представили Україну на світовій гастрономічній арені

Власниця господарства «Бринзарня» та лідерка спільноти «Slow food Bessarabia» Лариса Титикало прочитала гостьову лекцію для здобувачів бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти спеціальності «Туризм і рекреація». На прикладі кейсу участі крафтових виробників України у фермерському ярмарку у Турині було розкрито завдання та цілі спільноти Slow food. Формат лекції дозволив здобувачам і викладачам інших ЗВО приєднатися до розгляду та обговорення кейсу.

«Terra Madre – Salone del Gusto 2024» (26-30 вересня 2024 року, Турин, Італія) – міжнародна подія, присвячена харчовій політиці, сталому сільському господарству та навколишньому середовищу, що покликана об’єднати відвідувачів-покупців та учасників-експонентів для розширення ділових контактів і розвитку короткого продовольчого ланцюга. Цільовою аудиторією Terra Madre є іноземні баєри, роздрібні торговці, дистриб’ютори, імпортери, ресторани, заклади громадського харчування та їдальні, спеціалізовані магазини, електронна комерція, HoReCa та фахівці у сфері харчової промисловості. Відвідувачами заходу стали 3000 делегатів зі 120 країн і понад 600 експонентів з італійського та міжнародного ринків.

Завданням українських виробників було представлення унікальних кулінарних традицій для популяризації гастрономічної культури. Учасники українського стенду обрали хліб, сир і борщ для представлення країни, презентували туристичні гастрономічні маршрути – Дороги вина та смаку.

Лариса Титикало закликала приєднуватися до спільноти Slow food та стати амбасадорами руху в Україні, що вже зробили викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентки Ірина Мельник і Тетяна Мірзодаєва.

Кафедра туристичного та готельного бізнесу анонсувала виступ Лариси Титикало на ІІ-ому Форумі «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», присвяченому 140-річчю нашого університету, що відбудеться 17-18 жовтня 2024 року. Запрошуємо викладачів і здобувачів інших ЗВО до участі у ІІ-ому Форумі для обговорення теми «Безпечність харчових продуктів – головний драйвер гастрономічного туризму».

Опублікований: 15-10-2024
Читайте також:
Яка душа у біотехнолога обговорювали на черговому засіданні Movie Club

«Душа» – американський комп'ютерний анімаційний фільм виробництва «Pixar Animation Studios». Режисером проєкту виступив Піт Доктер. Саме його і обрали здобувачі освіти групи БТ-1-1 разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою для обговорення. Здобувачі освіти описували за картинками моменти з мультфільму...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яка душа у біотехнолога обговорювали на черговому засіданні Movie Club 28 травня 2021

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

3 грудня 2020 р. професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели онлайн-зустріч «Чому для навчання потрібно обрати саме Національний університет харчових технологій» із учнями випускних класів ЗОШ № 9 м. Києва. Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Учням, які перебували на навчанні в школі відпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 04 грудня 2020

Перший крок до успішного майбуття - вдалий вибір професії

22 лютого в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів нашої країни. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві през...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок до успішного майбуття - вдалий вибір професії 25 лютого 2020

Традиції святкування Різдва в Україні та США порівнювали здобувачі у рамках святкового онлайн-заходу

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбувся святковий онлайн-захід «Christmas», який організувала та провела викладачка Наталія Божок спільно з давнім партнером кафедри Stuart Snuggs зі студентами 1 курсу факультету автоматизації і комп’ютерних систем. За гарною традицією студенти з викладачами розпочали захід із обговоре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції святкування Різдва в Україні та США порівнювали здобувачі у рамках святкового онлайн-заходу 11 грудня 2020