Н У Х Т

Перші захисти-2022 бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 червня 2022

Перші захисти-2022 бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 13 червня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми скороченого терміну навчання.

Здобувачі другого курсу зі скороченим терміном навчання, яким на долю випало пандемійне випробування і лише два тижні в аудиторіях і лабораторіях, розпочали завершальні кроки на шляху до отримання диплому бакалавра. Однозначно, в непростих умовах із різних куточків України та Європи наші здобувачі під керівництвом викладачів кафедри дісталися до успішного фінішу.

Такий захист вперше відбувається на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів і проходить у форматі відеоконференцій за допомогою платформи Zoom.

Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н., професорка Олександра Нєміріч. До складу комісії увійшли к.т.н., доцентка Наталія Стукальська, к.т.н., доцент Ігор Устименко та старша викладачка Олена Матиящук. Фахівці виважено оцінювали набуті компетентності здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти.

Представлені здобувачами кваліфікаційні роботи охоплювали удосконалення та розроблення нових видів десертів, страв із круп, виробів із тіста, супів, соусів емульсійного типу, напоїв, продукції молекулярної кухні та для вегетаріанців із використанням нетрадиційної сировини рослинного, тваринного походження та харчових добавок із проєктуванням закладів ресторанного господарства різних типів і спеціалізацій, виконанням техніко-економічних та технологічних розрахунків, графічного оформлення роботи та застосуванням одержаних теоретичних знань при вирішенні практичних питань.

Під час захистів здобувачі продемонстрували навички самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативність, здатність узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати практичну інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідковими матеріалами з формулюванням власних висновків, чіткою аргументацією, обґрунтуванням прийнятих рішень і пропозицій.

Голова та члени Екзаменаційної комісії відзначили високий рівень володіння здобувачами методиками проєктування закладів ресторанного господарства, вміння професійно виконувати завдання, пов’язані із забезпеченням раціональної організації технологічних процесів, знання щодо поліпшення якості кулінарної продукції та послуг із розробленням і впровадженням заходів щодо підвищення ефективності роботи закладів ресторанного господарства в цілому.

Першого дня захистилися 12 майбутніх фахівців у сфері ресторанного бізнесу. За результатами захистів, зважаючи на зміст кваліфікаційних робіт, їх презентування та обґрунтовані відповіді на поставлені запитання, усі бакалаври отримали позитивні оцінки, а претенденти на диплом із відзнакою підтвердили свій високий рівень підготовки.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції вітає своїх улюблених здобувачів із успішним захистом кваліфікаційних робіт, бажає мирного неба, вдалої реалізації у житті та при кар’єрному зростанні як фахівців із харчових технологій у сфері гостинності та рада буде бачити наступного навчального року у магістратурі.

Опублікований: 15-06-2022
Читайте також:
Наші викладачі залучені до розроблення проєкту професійного стандарту енергетичного аудитора процесів

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С. Гулого Володимир Бойко, Олексій Пилипенко та Віталій Філоненко наказом Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України залучені до робочої групи з розроблення проєкту професійного стандарту енергетичного аудитор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі залучені до розроблення проєкту професійного стандарту енергетичного аудитора процесів 27 квітня 2023

Кафедра обліку і аудиту розширює співпрацю із закладами фахової передвищої освіти

9 грудня в.о. завідувача кафедри обліку і аудиту, професор, д.е.н. Володимир Осмятченко відвідав ВСП «Політехнічний фаховий коледж КНУ», де поспілкувався з директоркою закладу освіти Наталією Кулішовою. У фокусі розмови були питання подальшої співпраці кафедри та коледжу щодо підготовки молодих фахівців у контексті інноваційної освіти. Зокрема, ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра обліку і аудиту розширює співпрацю із закладами фахової передвищої освіти 13 грудня 2022

Готується до закінчення навчального семестру кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів у дистанційному режимі готується до закінчення навчального семестру та організації підсумкового контролю здобувачів освіти за спеціальностями «Харчові технології» та «Хімічні технології». Ці питання були обговорені на черговому засіданні кафедри, проведеному у фо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до закінчення навчального семестру кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 15 травня 2020

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

Чи знаєте ви, що до переліку топ-25 професій майбутнього входять сіті-фермер та урбаніст-еколог? Майбутнє вже настало, і колектив кафедри екологічної безпеки і охорони праці пишається, що їх випускник уже має значний досвід ведення успішного бізнесу в одному з цих напрямків. Дуже важливо вчасно зустріти того, хто спрямує тебе в житті саме туди, ку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників 28 січня 2021