Н У Х Т

Перші захисти-2022 бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 червня 2022

Перші захисти-2022 бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 13 червня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми скороченого терміну навчання.

Здобувачі другого курсу зі скороченим терміном навчання, яким на долю випало пандемійне випробування і лише два тижні в аудиторіях і лабораторіях, розпочали завершальні кроки на шляху до отримання диплому бакалавра. Однозначно, в непростих умовах із різних куточків України та Європи наші здобувачі під керівництвом викладачів кафедри дісталися до успішного фінішу.

Такий захист вперше відбувається на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів і проходить у форматі відеоконференцій за допомогою платформи Zoom.

Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н., професорка Олександра Нєміріч. До складу комісії увійшли к.т.н., доцентка Наталія Стукальська, к.т.н., доцент Ігор Устименко та старша викладачка Олена Матиящук. Фахівці виважено оцінювали набуті компетентності здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти.

Представлені здобувачами кваліфікаційні роботи охоплювали удосконалення та розроблення нових видів десертів, страв із круп, виробів із тіста, супів, соусів емульсійного типу, напоїв, продукції молекулярної кухні та для вегетаріанців із використанням нетрадиційної сировини рослинного, тваринного походження та харчових добавок із проєктуванням закладів ресторанного господарства різних типів і спеціалізацій, виконанням техніко-економічних та технологічних розрахунків, графічного оформлення роботи та застосуванням одержаних теоретичних знань при вирішенні практичних питань.

Під час захистів здобувачі продемонстрували навички самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативність, здатність узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати практичну інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідковими матеріалами з формулюванням власних висновків, чіткою аргументацією, обґрунтуванням прийнятих рішень і пропозицій.

Голова та члени Екзаменаційної комісії відзначили високий рівень володіння здобувачами методиками проєктування закладів ресторанного господарства, вміння професійно виконувати завдання, пов’язані із забезпеченням раціональної організації технологічних процесів, знання щодо поліпшення якості кулінарної продукції та послуг із розробленням і впровадженням заходів щодо підвищення ефективності роботи закладів ресторанного господарства в цілому.

Першого дня захистилися 12 майбутніх фахівців у сфері ресторанного бізнесу. За результатами захистів, зважаючи на зміст кваліфікаційних робіт, їх презентування та обґрунтовані відповіді на поставлені запитання, усі бакалаври отримали позитивні оцінки, а претенденти на диплом із відзнакою підтвердили свій високий рівень підготовки.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції вітає своїх улюблених здобувачів із успішним захистом кваліфікаційних робіт, бажає мирного неба, вдалої реалізації у житті та при кар’єрному зростанні як фахівців із харчових технологій у сфері гостинності та рада буде бачити наступного навчального року у магістратурі.

Опублікований: 15-06-2022
Читайте також:
Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите лекційне заняття «Характеристика різних видів тіста, їх технологічне призначення» старшого викладача Віри Зуйко з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для студентів 4-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом 02 квітня 2018

Наочне знайомство студентів з провідними підприємствами галузі від фахівців кафедри технології зберігання і переробки зерна

Студенти груп ТІ-ІІ-3 та ТІ-ІІ-4 під час проходження практики на кафедрі технології зберігання і переробки зерна під керівництвом доцента кафедри Олега Євтушенка та старшого викладача Інни Ноздрюхіної відвідали елеватор філії «Переясловської» ТОВ СП «Нібулон». Організував виробниче заняття завідувач кафедри Олег Шаповаленко за спонсорської підтрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наочне знайомство студентів з провідними підприємствами галузі від фахівців кафедри технології зберігання і переробки зерна 16 лютого 2018

День знань у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

День знань – яскраве, насичене емоційністю і хвилюючою атмосферою свято. Особливим цей день є для студентів-першокурсників. Вони перегорнули важливу сторінку в літописі своєї біографії і з трепетом і радістю чекають освоєння нових, ще незвіданих горизонтів у науках. З початком нового навчального року студентів привітав директор Сумського коледжу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День знань у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 03 вересня 2019

Про логістичні рішення при експорті органічної продукції дізналися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Зінченко взяли участь в онлайн-тренінгу «Логістичні рішення при експорті та контроль при відвантаженні органічної продукції», проведеному за ініціативи єдиної української Сертифікаційної компанії «Органік стандарт». Метою тренінгу було ознайомлення вітчизня...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про логістичні рішення при експорті органічної продукції дізналися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 серпня 2020