Н У Х Т

Команда студентів НУХТ «Unity» познайомилася з агрорішеннями зі світової стартап-столиці

11 липня 2018

Команда студентів НУХТ «Unity» познайомилася з агрорішеннями зі світової стартап-столиці

Наші студенти талановиті в усьому. Прагнення до пізнання нового, поєднане з вивченим в університеті та незаангажованістю думок, підтримка викладачів плюс креативність і дрібка везіння – і у підсумку перемога з-поміж 200 претендентів у хакатоні Student Agritech Challenge й головний приз – поїздка до одного з інноваційних парків Ізраїлю.

Переможці відвідали The Center for Israeli Innovation, Google Campus TLV. Networking та інститут Вайцмана,  а також Mobileye Israel й мали безліч зустрічей із передовими агро-технологами.

Ізраїльтяни називають себе Start-up Nation. Тут найбільша щільність інноваторів - 1 стартап на 1400 осіб. У країні з населенням 8,5 мільйонів - 168 корпоративних акселератора, і тільки агростартапов - 400. Які рішення пропонують ізраїльські інноватори в агросфері, як системно працювати зі стартапами та агрокомпаніями, як через акселератори, idea garages та crash-тести ростити ринок інноваційних рішень і поширювати культуру змін дізнавалися наші студенти. Крім того, сторони спілкувалися щодо особливостей розвитку технологій в обох країнах.

Саме завдяки науковим дослідженням інновації рухаються вперед. А вчені серед стартаперів - велика цінність. Після такого насиченого знайомства з індустрією інновацій однієї з найбільш технологічно розвинених країн світу, у наших студентів, безперечно, з’явилася додаткова мотивація до продукування й розвитку власних стартапів.

Нагадаємо, що в рамках хакатана Student Agritech Challenge команда нашого університету «Unity» впродовж 30 годин працювала над кейсом «Система транспортування комбікормів». Задачею хакатона, було вирішення проблеми транспортування комбікорму на одній із птахофабрик холдингу «МХП», у місті Ладижин. До цього транспортування здійснювалося за допомогою автомобільного транспорту, що обходилось компанії в 12 млн. грн. на рік. Наші студенти запропонували вирішення цієї проблеми шляхом застосування пневмотранспортера. Транспортна система має два потоки подачі корму з проміжних бункерів, і систему розподілу в кінцеві бункери. Система розподілу в бункери автоматизована, керувати нею можна за допомогою спеціальної програми.

Серед учасників 6 команд мали схожий проект. Та після презентації, по результатах голосування журі саме проект нашої команди був визнаний найреалістичнішим і більше продуманим. Керівники холдингу «МХП» пообіцяли, що втілять його в життя, наших переможців візьмуть до себе на роботу, а поки що винагородили їх поїздкою до Ізраїлю.

 

Опублікований: 11-07-2018
Читайте також:
За крок до фінішу магістратури

Завершальним етапом навчання в магістратурі є проходження переддипломної практики. Цього року, як зазвичай, здобувачі магістратури кафедри біотехнології і мікробіології мали змогу самостійно обрати місце проходження переддипломної практики. Довго не вагаючись, Катерина Берзіна, Валерія Бондарчук, Василь Роздобудько, Іван Щербина та Іван Кутрик друж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до фінішу магістратури 05 жовтня 2021

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 вересня студенти груп ХЧ 3-13ск і ХЧ -3-14ск разом із викладачами, доцентом Надією Кравчук, асистентами Ганною Березовою та Володимиром Польовиком відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH - головну професійну подію сектора HoReCa в Україні. Студенти та викладачі, відвідавши експофорум, надихнулися новими...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 вересня 2019

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії». Для проведення лекції «Сучасний стан виробництва пектині...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 березня 2024

На «Сarlsberg Ukraine» наочно закріплювали теоретичні знання третьокурсники кафедри технології оздоровчих продуктів

За ініціативи викладача кафедри технології оздоровчих продуктів, доцента Світлани Бажай-Жежерун і за сприяння спеціаліста зі зв’язків із громадськістю компанії «Сarlsberg Ukraine» Олени Баско, студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» познайомили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «Сarlsberg Ukraine» наочно закріплювали теоретичні знання третьокурсники кафедри технології оздоровчих продуктів 10 жовтня 2018