Н У Х Т

Перше «бойове хрещення»: здобувачі першого курсу захищають курсові

25 травня 2021

Перше «бойове хрещення»: здобувачі першого курсу захищають курсові

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист здобувачами освіти першого курсу індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітин», яку викладає доцентка Вікторія Красінько.

Упродовж семестру першачки плідно працювали, і ось настав час поділитися своїми здобутками. До підготовки своєї першої курсової підійшли творчо і охопили широкий спектр – від мікроорганізмів Saccharomyces vini та Saccharomyces cerevisiae, що зараз широко використовуються в промисловості, до маловідомого Rhodobacter sphaeroides, що наразі використовується рідко, але, як впевнені наші юні біотехнологи, знайде широке застосування у майбутньому завдяки своїй універсальності. Описували морфолого-культуральні особливості, екологію та практичне значення бактерій.

На доповідь відводилося до 3 хвилин, а далі – відповіді на питання прискіпливої комісії, яка, зауважимо, робила все можливе або здобувачі почували себе впевнено і менше хвилювалися.

Та ось всі презентації позаду, перше «бойове хрещення» завершилося успішно. І здобувачі, і викладачі задоволені результатом. Вітаємо першокурсників, бажаємо наснаги й успішного здавання сесії! 

Опублікований: 25-05-2021
Читайте також:
Студенти НУХТ показали високий рівень, виконуючи завдання ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

Щороку наприкінці квітня, з метою захисту прав, збереження життя і здоров’я працівників і сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі Міжнародна організація праці запровадила Всесвітній день охорони праці. Тому символічно, що саме олімпіади з навчальних дисциплін «Онови охорони праці» та «Безпека життєдіял...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти НУХТ показали високий рівень, виконуючи завдання ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності» 21 травня 2019

Стартував цикл гостьових лекцій для здобувачів на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів розпочала цикл гостьових лекцій для здобувачів спеціальності «Харчові технології». Наразі про принципи олійно-екстракційного виробництва здобувачам другого курсу розповіла начальниця олійно-екстракційного цеху компанії «Дельта Вільмар» Тетяна Піддубна. Лекторка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував цикл гостьових лекцій для здобувачів на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 16 вересня 2025

Правила і порядок експорту-імпорту органічної продукції опанували магістранти

21 жовтня 2024 року відповідно до плану роботи кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція доцентки Наталії Фалендиш з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правила і порядок експорту-імпорту органічної продукції опанували магістранти 23 жовтня 2024

Триває період дистанційного навчання

В університеті триває період дистанційного навчання. Нагадуємо всім про необхідність регулярно працювати в системі дистанційного навчання НУХТ cde.nuft.edu.ua. Студентам радимо звернути увагу на кінцеві терміни прийому завдань по кожному предмету. Слідкуйте за календарем подій і розпочинайте роботу над завданнями завчасно, аби встигнути: - з’ясув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває період дистанційного навчання 05 лютого 2019