Н У Х Т

Веселка безпеки: про ключові елементи системи HACCP київським ліцеїстам

15 травня 2025

Веселка безпеки: про ключові елементи системи HACCP київським ліцеїстам

Викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції провели ряд зустрічей зі старшокласниками Ліцею №15 міста Києва.

Професор кафедри, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко представили пізнавальну лекцію «Веселка безпеки: як кольори допомагають кухарям», присвячену сучасним стандартам харчової безпеки на професійній кухні.

Учні дізналися про ключові елементи системи HACCP, успішна реалізація якої дозволяє забезпечити належний санітарний стан кухні, простежуваність сировини, дотримання температурних режимів зберігання та приготування їжі. Також було акцентовано увагу на принципах кольорового кодування, що дозволяє уникати перехресного забруднення продуктів.

Завдяки інтерактивному формату лекція викликала жвавий інтерес, заохотила молодь до обговорення реальних кейсів із практики та сприяла формуванню у ліцеїстів первинних навичок безпечного поводження з продуктами в умовах професійної кухні.

Викладачі скористалися нагодою розповісти учням про спеціальності університету, особливості освітніх програм, можливості для здобувачів освіти, освітні ступені та форми здобуття освіти. Вони поділилися інформацією про міжнародні програми обміну, наукові гуртки та позааудиторну діяльність наших студентів. Старшокласники активно цікавилися навчальними можливостями в НУХТ, ставили запитання щодо особливостей вступної кампанії, студентського життя та кар’єрних перспектив.

Нагадаємо, що ці зустрічі були організовані в межах співпраці між нашим університетом і Ліцеєм №15 міста Києва, що здійснюється на основі договору, укладеного за ініціативи професора Олега Кузьміна, асистентки Марії Омельченко та директора ліцею Валерія Литвина.

Олег Кузьмін і Марія Омельченко висловлюють щиру вдячність Валерію Литвину за активну підтримку співпраці, а також заступнику директора з навчально-виховної роботи Віталію Котелянцю за сприяння в організації та проведенні зустрічей.

Опублікований: 15-05-2025
Читайте також:
Тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Галузеве машинобудування»

З 25 лютого по 1 березня 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Галузеве машинобудування». Тиждень почався з лекції «Профілактика ВІЛ/СНІДу». Студенти дізналися про поширеність ВІЛ/СНІДу серед населення Європи, шляхи зараження ВІЛ та про засоби запобігання інфікува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Галузеве машинобудування» 04 березня 2019

Загальнокультурний розвиток своїх студентів підвищує кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Асистент кафедри Ганна Березова організувала для групи ХЧ-3-14ск похід до театру імені І. Франка. Цього разу студенти подивилися п’єсу «Ліс», дія якої відбувається в маєтку доброчесної вдови Раїси Павлівни Гурмижської. Після смерті чоловіка, на її плечі лягли турботи управління маєтком, хазяйством, лісом. Крім того, вона прийняла до себе свою небо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Загальнокультурний розвиток своїх студентів підвищує кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 листопада 2019

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

12  лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом’янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту і культури споживання пива. Тема заходу – «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива «East European Beer Award». Участь у прес-ланчі взяли представники 20 столичних вида...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі 13 лютого 2020

Реалізуємо елементи неформальної освіти на освітній програмі «Екологія, екоменеджмент та екоаудит»

Магістранти освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Владислав Тесля, Євгенія Омельченко, Ірина Горбенко і Павло Гуцало успішно завершили онлайн-курс «Ресурсоефективне та чисте виробництво» та отримали відповідні сертифікати. Онлайн-курс розроблений Центром ресурсоефективного та чистого виробництва у рамках проєкту Орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реалізуємо елементи неформальної освіти на освітній програмі «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» 07 червня 2024