Н У Х Т

Вітаємо переможців І етапу ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика!

22 листопада 2024

Вітаємо переможців І етапу ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика!

В університеті визначили переможців І етапу ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, організацією якого для студентів НУХТ традиційно займалася кафедра гуманітарних дисциплін.

Міжнародний конкурс знавців української мови за своє існування з 2000 року об’єднав декілька мільйонів шанувальників української мови з десятків країн світу, і долучення наших здобувачів освіти до цієї багатомільйонної спільноти є гідним вшануванням великого українця, засновника конкурсу Петра Яцика. Кожний із наших учасників здобуває різний фах, але свідомий того, що мова – не тільки засіб комунікації, а й важлива частинка особистості.

Конкурсні завдання традиційно були спрямовані на перевірку знань учасників з фонетики, лексикології, морфології, синтаксису, норм правопису тощо.

Наші учасники гідно змагалися за перемогу. За результатами оцінювання їх робіт журі визначило переможців І етапу Конкурсу:

І місцеАртем Голубєв (Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. академіка І. С. Гулого).
ІІ місцеНазарій Коновал (факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка).
ІІІ місцеКаріна Мокренко (Навчально-науковий інститут економіки і управління), Марія Моісєєва (Навчально-науковий інститут харчових технологій), Альона Дзірун (факультет біотехнології та екологічного контролю).

Участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови – не лише чудова нагода перевірити знання державної мови, а й можливість відчути себе частинкою єдиної незламної нації в колі міцної університетської родини і всієї України, що особливо важливо у такий непростий час. Вітаємо наших переможців і зичимо подальших успіхів!

Опублікований: 22-11-2024
Читайте також:
Відповідно до сучасних тенденцій розвитку галузі навчають здобувачів наші викладачі

Сучасне м’ясопереробне підприємство – чисте, роботизоване і високорентабельне. Воно потребує фахівців, які зможуть проєктувати та обслуговувати цехи перероблення м’ясної сировини та виробництва смачних м’ясних продуктів. Одна з основних стадій процесу виробництва ковбаски, паштетів та інших м’ясних виробів – це різання і подрібнення м’яса. Сучасн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідно до сучасних тенденцій розвитку галузі навчають здобувачів наші викладачі 13 жовтня 2020

Здобувачі освіти відкривають для себе сучасне обладнання від GEA

Компанія GEA Westfalia Separator – гігант із виробництва машин і апаратів харчової, фармацевтичної та біотехнологічної галузей, вкладає ресурси та інвестує у підготовку фахівців з інжинірингу, у своє майбутнє і розвиток та Україну. Наші здобувачі освіти відкривають для себе сучасне обладнання від GEA – насоси, протизмішувіальні клапани та інше уст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти відкривають для себе сучасне обладнання від GEA 16 червня 2023

Кафедра технології цукру і підготовки води вітає бакалаврів-заочників із успішними захистами!

19 лютого 2025 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181«Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» заочної форми здобуття освіти. Екзаменаційна комісія працювала у складі в.о. завідувача кафедри техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології цукру і підготовки води вітає бакалаврів-заочників із успішними захистами! 20 лютого 2025

Основи проєктного менеджменту у зоні елітарної освіти

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції під керівництвом професора Олега Кузьміна продовжується реалізація ініціативи «Зона елітарної освіти» – освітнього простору, який формує новий рівень підготовки фахівців ресторанної та харчової галузі. У центрі уваги – здобувачі освітньо-професійних програм «Технології харчування» (бакалаврс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи проєктного менеджменту у зоні елітарної освіти 16 вересня 2025