Н У Х Т

Розширюємо горизонти академічної співпраці

23 травня 2022

Розширюємо горизонти академічної співпраці

Освіта у XXI столітті – це розкриття природних здібностей, вибір здобувача, а також можливість максимально вигідно підготуватися до наступного навчання, вибору професійних компетентностей та конкуренції на ринку праці. Тобто сучасна освіта не для того, щоб усі мали однаковий мінімум знань, а для того, щоб отримати необхідне саме для свого подальшого професіонального шляху.

Кожен, хто вступає до університету, довіряє обов’язковому компоненту освітньої програми підготовки фахівця тієї чи іншої спеціальності. Такі компоненти – «основна база» для будь-якого здобувача. Але ж хочеться знати все і трохи більше. Для цього, окрім безміру пропозицій неформальної освіти, існують вибіркові дисципліни, як відкрита можливість для формування індивідуальної освітньої траєкторії. Водночас така практика викликає зацікавлення в усіх учасників освітнього процесу, адже студенти мають можливість поглибити hardskills («тверді навички», що допомагають освоїти певну професію ґрунтовніше), а викладачі – працювати з мотивованою аудиторією. Уже сама процедура вільного вибору дисциплін сприяє розвитку softskills («гнучких навичок»), як-от: міжособистісного спілкування, управління часом, вміння переконувати, креативності, роботи в команді та ін.

Для розширення можливостей формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачами освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», «доктор філософії» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та творчого співробітництва ЗВО деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак взяла участь у круглому столі з колегами кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка» за участі завідувачки кафедри, професорки Віри Лубенець, гаранток освітніх програм першого та другого освітнього рівня спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», доцентки Зоряни Губрій і доцентки Наталії Стадницької та викладачів кафедри. Учасники зустрічі активно обговорили особливості освітніх програм обох закладів, можливості підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників у відповідних підрозділах сторін, організацію внутрішньої академічної мобільності, в т.ч. можливість вивчення окремих компонент за освітньо-професійними програмами, стажувань і практики для здобувачів університетів, проведення спільних  наукових досліджень як здобувачами, так і науково-педагогічним персоналом.

Розширення горизонтів співпраці між профільними кафедрами закладів вищої освіти та оновлення освітніх програм із вільним вибором дисциплін уможливлює якісні зміни внутрішнього середовища ЗВО, посилює його конкурентоспроможність на ринку освітніх послуг. Адже розширення академічної свободи – вагомий аргумент для нового покоління молоді. 

Опублікований: 23-05-2022
Читайте також:
Кращого технолога серед випускних груп визначили у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ на відділенні харчових технологій відбувся конкурс на звання кращого технолога серед випускних груп 041 та 042 спеціальності «Виробництво харчової продукції». У І етапі конкурсу – виконання тестових завдань на комп’ютері – взяли участь студенти 041 групи – Аліна Луценко, Анастасія Федоро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращого технолога серед випускних груп визначили у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 14 грудня 2018

Педагогічний Оскар

«Педагогічний Оскар-2021» перегорнув свою сторінку – найуспішніші конкурсні роботи отримали головні нагороди конкурсу. Зокрема робота викладачів Сумського фахового коледжу НУХТ Олександра Зігунова і В`ячеслава Козленка «Упровадження інформаційної системи управління навчальним процесом у фаховому коледжі» зайняла перше місце у номінації «Інноваційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічний Оскар 25 серпня 2021

Виховний захід англійською мовою «Поезія Т.Г. Шевченка»

Студенти Смілянського коледжу харчових технологій підготували і провели виховний захід англійською мовою «Поезія Т.Г. Шевченка». Ведучі заходу Михайло Демченко і Артем Артеменко намагалися передати думки і почуття, сподівання і прагнення українського поета. Студенти Анна Бойко та Анна Кирій підготували цікаву презентацію про життя і творчість вел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виховний захід англійською мовою «Поезія Т.Г. Шевченка» 28 лютого 2019

Пізнавальні заняття з випускниками

На кафедру технології оздоровчих продуктів завітала випускниця бакалаврату 2016 року Катерина Сорокіна. Зараз вона обіймає посаду фахівця із якості, координатора програм ISO/HACCP на Вінницькій кондитерській фабриці «Roshen». На гостьовому занятті з дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів», яке для здобувачів третього курсу Навчально-н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальні заняття з випускниками 21 вересня 2021