14 лютого 2018 року відбувся успішний захист дипломних проектів студентів освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом 6.051701 «Харчові технології та інженерія» професійного спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки молока».
Екзаменаційна комісія у складі доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Галини Поліщук (голова комісії), кандидата технічних наук, доцента кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Наталії Ющенко, викладача фахових дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ Ніни Василевської та викладача охорони праці Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ Оксани Палаш високо оцінила рівень підготовки кваліфікаційних робіт.
Завданнями на дипломне проектування передбачалось розроблення комплексу заходів щодо організації цехів по виробництву широкого асортименту молочних продуктів: молока питного та кисломолочних продуктів, сиру кисломолочного та сиркових виробів, твердих і м’яких сирів, виробництва вершкового масла, спредів, молочних консервів. Належна увага була приділена організації комплексного перероблення сировини та впровадженню інноваційних технологій.
Під час захисту дипломних проектів студенти-випускники детально обґрунтовували економічну доцільність запропонованих заходів щодо вибору асортименту, способів виробництва молочних продуктів, підбору технологічного обладнання, компонування виробничих приміщень, дотримання вимог охорони праці та запобігання травматизму на робочих місцях.
Голова та члени екзаменаційної комісії одноголосно відзначили відповідність дипломних проектів сучасним вимогам виробництва і практичної діяльності випускників та побажали їм успіхів у подальшій професійній діяльності. Кращим студентам комісія рекомендувала продовжити навчання у НУХТ за ОС «магістр» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока».