Н У Х Т

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

26 березня 2025

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», професоркою Оксаною Кочубей-Литвиненко прочитати лекцію для одногрупників на тему «Ферментні препарати для виробництва низьколактозних молочних продуктів».

До лекції окрім аспірантів першого курсу спеціальності «Харчові технології» доєдналися магістранти і викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, а також викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Незважаючи на вузькопрофільність тематики лекції, отримана інформація була корисна не тільки аспірантам і викладачам кафедри технології молока і молочних продуктів, але й тим, чия сфера наукових інтересів не пов’язана з молочними продуктами. Анатолій з перших хвилин лекції зміг зацікавити аудиторію проблематикою непереносимості лактози у певної частини населення планети та шляхами її вирішення. Лектор ознайомив здобувачів із найбільш поширеними на світовому і вітчизняному ринку видами ферментних препаратів лактаз, їх перевагами, можливостями та технологічними особливостями застосування, навів принципові технологічні схеми виробництва низько- та безлактозних молочних продуктів шляхом застосування β-галактозидази. У ході спілкування зі здобувачами лектор розкрив сутність інноваційних рішень у визначенні вмісту залишкової лактози.

Лекція знайшла жвавий інтерес серед здобувачів освіти та викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів, адже вона була насичена важливою інформацією для майбутніх науковців у галузі харчової науки і технології, була легкою для сприйняття, проілюстрована якісним презентаційним матеріалом. Наприкінці лекції цікавою інтригою для аспірантів була відповідь на запитання – «Чому безлактозний йогурт солодший за звичайний?».

Опублікований: 26-03-2025
Читайте також:
Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти

31 березня 2023 року викладачі і здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у рамках договору про співробітництво між Національним університетом харчових технологій і Донецьким національним університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти 31 березня 2023

Щастя саме знайде, якщо вдало обереш професію

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем у пошуку вмотивованих вступників відвідує заклади загальної середньої освіти, у тому числі ті, що самі колись закінчили, та фахові коледжі. Декан факультету Андрій Форсюк побував у своїй першій Альма матер, Оженинському ліцеї імені Тараса Григоровича Шевченка, що на Рівненщині. У навчальному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щастя саме знайде, якщо вдало обереш професію 02 жовтня 2024

Театральне дозвілля маркетологів

30 жовтня здобувачі освітньої програми «Маркетинг» (спеціальності D5 Маркетинг) разом із гаранткою програми Світланою Розумей і старшою викладачкою кафедри маркетингу Іриною Ніколаєнко відвідали Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка. У програмі вечора – безсмертна комедія Івана Карпенка-Карого «Мартин Боруля», у основу сюже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Театральне дозвілля маркетологів 31 жовтня 2025

Столичним Подолом разом із Профкомом…

Днями відбулася друга екскурсія Києвом із Наталією Кокоєвою, організована Профкомом для співробітників НУХТ. Її тема – Поділ. Говорячи про історичну частину міста, кияни, як правило, згадують Поділ. І це правильно, тому що саме тут почалася активна розбудова міста, саме сюди припливали заморські купці, саме звідси відправлялися налагоджувати міжна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Столичним Подолом разом із Профкомом… 01 жовтня 2025