Н У Х Т

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

26 march 2025

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», професоркою Оксаною Кочубей-Литвиненко прочитати лекцію для одногрупників на тему «Ферментні препарати для виробництва низьколактозних молочних продуктів».

До лекції окрім аспірантів першого курсу спеціальності «Харчові технології» доєдналися магістранти і викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, а також викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Незважаючи на вузькопрофільність тематики лекції, отримана інформація була корисна не тільки аспірантам і викладачам кафедри технології молока і молочних продуктів, але й тим, чия сфера наукових інтересів не пов’язана з молочними продуктами. Анатолій з перших хвилин лекції зміг зацікавити аудиторію проблематикою непереносимості лактози у певної частини населення планети та шляхами її вирішення. Лектор ознайомив здобувачів із найбільш поширеними на світовому і вітчизняному ринку видами ферментних препаратів лактаз, їх перевагами, можливостями та технологічними особливостями застосування, навів принципові технологічні схеми виробництва низько- та безлактозних молочних продуктів шляхом застосування β-галактозидази. У ході спілкування зі здобувачами лектор розкрив сутність інноваційних рішень у визначенні вмісту залишкової лактози.

Лекція знайшла жвавий інтерес серед здобувачів освіти та викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів, адже вона була насичена важливою інформацією для майбутніх науковців у галузі харчової науки і технології, була легкою для сприйняття, проілюстрована якісним презентаційним матеріалом. Наприкінці лекції цікавою інтригою для аспірантів була відповідь на запитання – «Чому безлактозний йогурт солодший за звичайний?».

Published on: 26-03-2025
Read also:
Синергія в дії: НУХТ об’єднує освіту, науку, промисловість і крафт!

16-17 жовтня, напередодні Дня працівників харчової промисловості в університеті відбувся ІІІ Форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» – масштабна подія, що об’єднала освіту, науку, бізнес і виробництво задля розвитку харчової індустрії України. Захід відбувся за підтримки Київської обласної державн...

READ YOURSELF

Синергія в дії: НУХТ об’єднує освіту, науку, промисловість і крафт! 21 october 2025

Наука та практика здорового способу життя разом – в університеті відкрито простір йоги та медитації

Науковці і викладачі університетських установ, провідні лікарі, які опікуються питаннями харчування та нутритивної підтримки пацієнтів, фахівці виробничих компаній і громадські організації, що пропагують здоровий спосіб життя, зустрілися в рамках V-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплек...

READ YOURSELF

Наука та практика здорового способу життя разом – в університеті відкрито простір йоги та медитації 30 october 2025

Локальний моніторинг – запорука якості освіти

Сучасний ринок праці вимагає від випускника закладу вищої освіти не лише глибоких теоретичних знань, а й здатності самостійно їх застосовувати в нестандартних, постійно змінюваних життєвих ситуаціях, переходу від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян. Тому оцінювання якісно підготовленого випускника, що є основою його конку...

READ YOURSELF

Локальний моніторинг – запорука якості освіти 21 february 2022