Н У Х Т

Подорож профорієнтаційного десанту до самого серця столиці

01 березня 2019

Подорож профорієнтаційного десанту до самого серця столиці

Зовсім нещодавно профорієнтаційний десант кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) наніс ніщивний удар у самісіньке серце міста Києва, завітавши до середньої загальноосвітньої школи №78. «Навідником» у цій операції виступала к.т.н., доцент Аліна Сірик, котра і була ініціатором даної зустрічі. Вірними представниками Національного університету харчових технологій виступали: декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, а також асистент кафедри БТМ Тетяна Белемець.

Дуже гостинно та компетентно приймало керівництво школи №78, супроводжуючи до актової зали, у якій вже чекали учні 10-тих класів. Знайомство з майбутніми абітурієнтами та їх класними керівниками розпочала декан Наталія Грегірчак, котра як завжди тримаючи «руку на пульсі», розповіла про «роботу майбутнього» та вимоги роботодавців до всебічного розвитку вмінь і навичок своїх працівників. Кожну з окреслених деталей, у ході діалогу з учнями, супроводжували статистичні дані, наведені на слайд-презентації. Після її закінчення Наталія Миколаївна ознайомила присутніх із особливостями основних професійних спрямувань, за якими проводять підготовку випускові кафедри НУХТ, факультету біотехнології та екологічного контролю зокрема; наголосила на наявності в університеті усіх необхідних ресурсів для підготовки конкурентоспроможних висококласних фахівців на ринку праці сьогодні, а також запросила на екскурсію з метою детальнішого знайомства з педагогічним складом, студентами та матеріальним оснащенням лабораторій.

Вже Тетяна Белемець більш детально, наводячи конкретні приклади із предметів нашого повсякденного життя, розповіла зацікавленим школярам про сфери застосування біотехнології; наскільки важлива біотехнологія для підвищення рівня якості життя та забезпечення світлого майбутнього нам і подальшим новим поколінням. Крім того, під час виступу були окреслені можливості отримання додаткових балів переможцями спеціалізованих олімпіад на базі НУХТ.

На згадку про зустріч усі школярі отримали яскраві інформаційні матеріали про навчання на кафедрі БТМ. Разом із учнями 10-тих класів  вирішили призначити наступну зустріч їм, їх батькам, а також класним керівникам під час весняного Дня відкритих дверей, який відбудеться 2-го березня.

Тож викладачі бажають школярам натхнення до навчання та сподіваються незабаром знову зустрітись на кафедрі біотехнології і мікробіології вже на заняттях!

 

Опублікований: 01-03-2019
Читайте також:
Розробниці освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» поспілкувалися зі здобувачами освіти

Відбулася зустріч здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» з гаранткою програми Наталією Ющенко та членом проєктної групи Іриною Силкою. Під час зустрічі здобувачі ознайомились з навчальними компонентами освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розробниці освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» поспілкувалися зі здобувачами освіти 13 жовтня 2022

Держатестація наукових напрямів університетів стартує у серпні

Державна атестація наукової діяльності вишів, підпорядкованих МОН, відбудеться цього року – прийом документів від університетів почнеться в серпні. Порядок і методика атестації залишаться без змін, тож закладам вищої освіти потрібно буде подати інфоматеріали за 2015-2019 роки. Про це повідомила генеральний директор директорату науки та інновацій М...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Держатестація наукових напрямів університетів стартує у серпні 20 липня 2020

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи

Онлайн-навчання у цей вкрай непростий для нашої України час залишається чи не єдиним можливим способом не перервати підготовку висококласних фахівців так потрібних нашій Батьківщині. Не зважаючи на такий суттєвий недолік дистанційної освіти як відсутність безпосереднього контакту між учасниками освітнього процесу, вона все ж має і ряд переваг. Зокр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи 08 квітня 2022

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

Щороку, третього четверга травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, метою якого є збереження споконвічних народних традицій  і об’єднання українців навколо вишиванки – святині, яка  несе в собі духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Кожного року кафедра гуманітар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців! 21 травня 2020