Н У Х Т

Movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування знову приймає своїх прихильників

24 грудня 2020

Movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування знову приймає своїх прихильників

Цього разу учасники клубу відправилися у захоплюючу подорож чудовою країною, яка приваблює будь-якого туриста, країною, яка подарувала світу величезну кількість видатних людей (учених, винахідників, діячів культури і мистецтва тощо), країною, яка стала законодавицею моди і шарму, яка подарувала людям кіно і яка ввела поняття «savoir vivre» (вміння жити, смак життя). Здогадалися? Звичайно, це Франція!

Епіграфом до фільму «La France», який доцентка Світлана Мусійчук запропонувала переглянути здобувачам 4 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Туризм», є слова третього президента Сполучених Штатів Америки Томаса Джеферсона: «Для кожної людини першою країною є її рідна країна, а другою є Франція». І, мабуть, у цьому є доля істини. Адже ми не уявляємо зараз нашого життя без кіно, без моди, без парфумерних виробів, ми всі знаємо відомих французьких письменників – Дюма, Екзюпері, Жюль Верна (фантазії якого перетворилися в реалії нашого сьогоднішнього життя) та багатьох інших. Багато хто з нас знайомий і любить французькі сири, французькі вина, шампанське (яке також прийшло до нас із Франції). Можна годинами говорити про цю неймовірну країну...

Чим пояснюється вибір саме цього фільму? По-перше, кому, як не майбутнім фахівцям спеціальності «Туризм» володіти великою кількістю країнознавчого матеріалу, а особливо про країни, мову яких вони вивчають? По-друге, щойно вивчивши тему «Restauration» («Ресторанна справа»), чому б не закріпити її цікавим і корисним матеріалом фільму? І по-третє, це продумане методичне рішення – зробити «місточок» до вивчення наступної теми – «Екскурсійна робота». По ходу фільму акцентувалась увага здобувачів на те, як потрібно презентувати туристичний об'єкт і на що потрібно звертати увагу при здійсненні промоції туристичного маршруту.

Протягом годинного перегляду фільму, студенти отримали великий обсяг інформації і про історію Франції, і про видатних людей, про міста цієї країни, і про її вишукану кухню, про моду, і про культурні і спортивні заходи, які там відбуваються (Тур де Франс, Канський кінофестиваль, театральний фестиваль). А завданням, яке вони виконували, було складання так званих «ментальних карт», тобто заповнення таблиці з переліком усього того, про що розповідалося у фільмі (імена видатних осіб, міста, події, регіональні страви, туристичні об'єкти).

Такі засідання клубу дають студентам не лише естетичне насолодження, а й неоціниму користь для їх майбутнього професійного життя.    

 

Опублікований: 24-12-2020
Читайте також:
Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів

Цьогоріч у нашому університеті завершили навчання перші випускники освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Всього в день урочистого вручення документів про здобуття повної вищої освіти свої довгоочікувані дипломи отримали 7 майбутніх висококваліфікованих фахівців органічної галузі, з ни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів 06 березня 2020

Розвивається співпраця з академічними установами

Активно розвивається співпраця нашого університету з науковими установами Національної академії наук України. За ініціативи завідувачки кафедри економіки праці та менеджменту, професорки Тамари Березянко і професора кафедри Ігоря Галиці між нашим університетом і Державною установою «Інститут ринку та економіко-екологічних  досліджень НАН України» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвивається співпраця з академічними установами 19 травня 2025

Зі сучасними дослідженнями в області мультисенсорних систем і методів машинного навчання ознайомилися викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для багатопараметричного аналізу харчових продуктів». Асистентка кафедри Ася Калініченко доповідала про можливості використання розробленого інтелектуального електронного носа для розв’язання задач ідентифікації, виявлення фальсифікації, оціню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасними дослідженнями в області мультисенсорних систем і методів машинного навчання ознайомилися викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 24 травня 2021

Активне дозвілля першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

Враженнями першого місяця навчання поділилися студенти академічної групи TI-1-3 під час спілкування з наставницею, асистенткою кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяною Федоренко. Всі питання, пов’язані з навчанням і дозвіллям, студенти мають можливість обговорити під час кураторських годин, а також у онлайн-спілкуванні через месенджери. Окр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активне дозвілля першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій 27 вересня 2023