Н У Х Т

Movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування знову приймає своїх прихильників

24 грудня 2020

Movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування знову приймає своїх прихильників

Цього разу учасники клубу відправилися у захоплюючу подорож чудовою країною, яка приваблює будь-якого туриста, країною, яка подарувала світу величезну кількість видатних людей (учених, винахідників, діячів культури і мистецтва тощо), країною, яка стала законодавицею моди і шарму, яка подарувала людям кіно і яка ввела поняття «savoir vivre» (вміння жити, смак життя). Здогадалися? Звичайно, це Франція!

Епіграфом до фільму «La France», який доцентка Світлана Мусійчук запропонувала переглянути здобувачам 4 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Туризм», є слова третього президента Сполучених Штатів Америки Томаса Джеферсона: «Для кожної людини першою країною є її рідна країна, а другою є Франція». І, мабуть, у цьому є доля істини. Адже ми не уявляємо зараз нашого життя без кіно, без моди, без парфумерних виробів, ми всі знаємо відомих французьких письменників – Дюма, Екзюпері, Жюль Верна (фантазії якого перетворилися в реалії нашого сьогоднішнього життя) та багатьох інших. Багато хто з нас знайомий і любить французькі сири, французькі вина, шампанське (яке також прийшло до нас із Франції). Можна годинами говорити про цю неймовірну країну...

Чим пояснюється вибір саме цього фільму? По-перше, кому, як не майбутнім фахівцям спеціальності «Туризм» володіти великою кількістю країнознавчого матеріалу, а особливо про країни, мову яких вони вивчають? По-друге, щойно вивчивши тему «Restauration» («Ресторанна справа»), чому б не закріпити її цікавим і корисним матеріалом фільму? І по-третє, це продумане методичне рішення – зробити «місточок» до вивчення наступної теми – «Екскурсійна робота». По ходу фільму акцентувалась увага здобувачів на те, як потрібно презентувати туристичний об'єкт і на що потрібно звертати увагу при здійсненні промоції туристичного маршруту.

Протягом годинного перегляду фільму, студенти отримали великий обсяг інформації і про історію Франції, і про видатних людей, про міста цієї країни, і про її вишукану кухню, про моду, і про культурні і спортивні заходи, які там відбуваються (Тур де Франс, Канський кінофестиваль, театральний фестиваль). А завданням, яке вони виконували, було складання так званих «ментальних карт», тобто заповнення таблиці з переліком усього того, про що розповідалося у фільмі (імена видатних осіб, міста, події, регіональні страви, туристичні об'єкти).

Такі засідання клубу дають студентам не лише естетичне насолодження, а й неоціниму користь для їх майбутнього професійного життя.    

 

Опублікований: 24-12-2020
Читайте також:
Гаранти ще чотирьох освітніх програм готуються до акредитації

В університеті триває підготовка до акредитації освітніх програм. Наразі до акредитації готуються випускові кафедри за трьома бакалаврськими освітніми програмами – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Міжнародні економічні відносини», «Готельно-ресторанна справа» і однією магістерською – «Менеджмент». Повідомлення про намір акредитува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаранти ще чотирьох освітніх програм готуються до акредитації 09 вересня 2020

Зустріч із практиком страхового ринку на кафедрі фінансів

Які саме переваги накопичувального страхування життя над банківськими депозитами чи зберіганням готівки «під подушкою»? Як стати успішним фінансистом-практиком? Саме ці питання стали ключовими під час зустрічі випускника кафедри фінансів, а нині начальника відділу по роботі зі страховими посередниками та партнерами страхової компанії «АСКА-ЖИТТЯ» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч із практиком страхового ринку на кафедрі фінансів 27 вересня 2021

Професійна взаємодія університетів: лекція з експертного оцінювання від професора ЛНТУ

Здобувачі-бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» прослухали лекцію завідувача кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету, д.т.н., професора Ігоря Дударєва. Захід відбувся за ініціативи професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна взаємодія університетів: лекція з експертного оцінювання від професора ЛНТУ 24 квітня 2025

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

У нинішні непрості часи для нашої держави одним із пріоритетів є випуск здобувачів, що закінчують чотирирічне навчання. 17 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 20 червня 2022