Н У Х Т

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про поводження з алергенами у закладах громадського харчування

02 лютого 2024

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про поводження з алергенами у закладах громадського харчування

Четвертокурсники-бакалаври кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології харчування», у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 2. Контроль якості та безпечності продукції та послуг ресторанного господарства» взяли участь у міжнародному вебінарі «Безпечне обслуговування всіх: Контроль та реагування на алергени у роздрібних закладах громадського харчування», організованого журналом «Food Safety Magazine».

Здобувачі освіти отримали цінні знання щодо передових методів управління алергенами у закладах громадського харчування, перевірки та співпраці з постачальниками, а також ознайомилися зі стратегіями оперативного управління, включаючи контроль, навчання персоналу та ефективні методи реагування на інциденти.

Не менш важливою частиною вебінару було ознайомлення з оновленою інформацією від Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) щодо алергенів, яка була внесена до Харчового кодексу 2022 року. Особлива увага була приділена маркуванню алергенів на «неупакованих» харчових продуктах, які виробляються закладами громадського харчування.

Завдяки цьому вебінару четвертокурсники отримали рекомендації з контролю за алергенами у роздрібних закладах, поради з оперативного управління алергенами та актуальну інформацію щодо вимог Харчового кодексу 2022 року.

Доповідачі заходу: директорка відділу захисту харчових продуктів у роздрібній торгівлі Центру безпечності харчових продуктів і прикладного харчування (CFSAN) Гленда Р. Льюїс; керуючий партнер компанії Active Food Safety, яка надає консультативні послуги для сфери громадського харчування, а також засновник/виконавчий директор Public Health Innovations, що розробляє стратегії громадського здоров’я та продукти, доктор Хел Кінг; віце-президент з харчових наук Національної асоціації ресторанів Патрік Ґаззл; директор відділу безпечності харчових продуктів для польових операцій компанії Chick-Fil-A Inc., доктор Стівен А. Лайон; редакційна директорка журналу «Food Safety Magazine», бренду BNP Media Адрієнн Блюм.

Здобувачі освіти та викладачі кафедри, що також долучилися до заходу, вдячні модераторам за професійний захід.

Опублікований: 02-02-2024
Читайте також:
Презентація НУХТ у Боярській об'єднаній територіальній громаді

19 вересня відповідальний за профорієнтаційну роботу у Навчально-науковому інституті харчових технологій і по кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, доцент Ігор Страшинський презентував наш університет у Боярській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 Боярської міської ради та у Забірському опорному закладі освіти Боярської міської ради. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація НУХТ у Боярській об'єднаній територіальній громаді 20 вересня 2024

FAIR-принципи в дії: інструменти оцінювання якості дослідницьких даних для науковців

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до вебінару, присвяченого огляду інструментів для самостійної перевірки відповідності дослідницьких даних принципам FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable – Знаходжувані, Доступні, Сумісні, Багаторазового використання). Захід провела кандидатка педагогічних на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

FAIR-принципи в дії: інструменти оцінювання якості дослідницьких даних для науковців 26 травня 2025

Участь у міжнародних конференціях і міжнародні стажування – літнє дозвілля викладачів кафедри фінансів

І влітку викладачі кафедри фінансів не витрачали час даремно. Доценти Наталія Климаш та Інна Дем’яненко взяли участь у ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Україна, Болгарія, ЄС: економічні, технічні та соціальні тенденції розвитку», яка відбулася в очній та дистанційній формі в Університеті «Проф. д–р Асен Златаров» (м. Бургас, Болгарія)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь у міжнародних конференціях і міжнародні стажування – літнє дозвілля викладачів кафедри фінансів 15 вересня 2020

Нанотехнології: лекція від професіонала

Магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії», які у весняному семестрі обрали вибіркові дисципліни «Нанобіотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Оксаною Скро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нанотехнології: лекція від професіонала 18 березня 2024