Н У Х Т

Цінні навички наукових досліджень здобувають магістранти

25 липня 2024

Цінні навички наукових досліджень здобувають магістранти

Магістрантки освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Євгенія Федоришина та Ірина Горбенко місцем проходження науково-дослідницької практики обрали Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України.

Досвід, здобутий у відділі мембранології та фітохімії, був для здобувачок надзвичайно цінним і пізнавальним. Під керівництвом провідних науковців інституту, магістрантки не лише здобули теоретичні знання, а й займалися особистими науковими та практичними дослідженнями, які не тільки збагатили їх навички, але і дали гарний досвід для написання майбутньої магістерської роботи.

Ірина Горбенко під керівництвом кандидатки біологічних наук Ольги Федюк займалася приготуванням буферних розчинів, опановувала методи центрифугування, pH-метрію, проводила дослідження з отримання сумарних білкових фракцій з рослин, які мають  різний тип фотосинтезу з подальшим визначенням активності карбонгідрази в цих рослинах, вивчила метод секвестрації рослин із СО2.

Євгенія Федоришина проводила дослідження під керівництвом кандидата біологічних наук Сергія Степанова. Здобувачка готувала поживне середовище для вирощування Euglena gracilis та стерильний посів мікроводоростей; здійснювала порівняння досліджень кривих росту культур за різних режимів вирощування та добавок; визначала хлорофіл; оцінювала фізіологічні показники культур; опанувала метод спектрофотометрії, центрифугування, швидкий метод флуоресценції.

Магістранти вдячні своїм керівникам за цікаву й насичену практику.

Опублікований: 25-07-2024
Читайте також:
День відкритих дверей у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

27 жовтня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей, на який зібралися дев’ятикласники м. Сміли, Смілянського та Черкаського районів. Школярам та їх батькам був запропонований цікавий формат зустрічі. Директор коледжу Олександр Хоменко ознайомив присутніх з історією навчального закладу, напрямками розвитку, пла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 29 жовтня 2018

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

З 14 по18 травня 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, який запам’ятався розмаїттям заходів і форм їх проведення. 14 травня викладач Еліна Романишина провела історичну подорож «Українські витоки космонавтики: безмежне майбутнє та історія сьогодення». Під час заходу сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 22 травня 2018

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства налагоджує зв’язки з виробничими компаніями

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства налагоджує зв’язки з виробничими компаніями. Начальник адміністративного відділу ТОВ «Еколан Інгредієнти» Катерина Левицька (випускниця кафедри) організувала ознайомлення з ТОВ «Перша приватна броварня» та з маргариновим заводом. Основними напрямками діяльності ТОВ «Еколан Інгредієнти», яке пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства налагоджує зв’язки з виробничими компаніями 24 грудня 2019

Здобувачі НУХТ, що навчалися на кафедрі військової підготовки ВІТІ ім. Героїв Крут, склали випускний екзамен

19 серпня більше 150 цьогорічних випускників-студентів закладів вищої освіти і серед них нашого університету, що навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, склали випускний екзамен. Іспит відбувся у польовому таборі на базі батальйону...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі НУХТ, що навчалися на кафедрі військової підготовки ВІТІ ім. Героїв Крут, склали випускний екзамен 20 серпня 2020