Н У Х Т

Цінні навички наукових досліджень здобувають магістранти

25 липня 2024

Цінні навички наукових досліджень здобувають магістранти

Магістрантки освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Євгенія Федоришина та Ірина Горбенко місцем проходження науково-дослідницької практики обрали Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України.

Досвід, здобутий у відділі мембранології та фітохімії, був для здобувачок надзвичайно цінним і пізнавальним. Під керівництвом провідних науковців інституту, магістрантки не лише здобули теоретичні знання, а й займалися особистими науковими та практичними дослідженнями, які не тільки збагатили їх навички, але і дали гарний досвід для написання майбутньої магістерської роботи.

Ірина Горбенко під керівництвом кандидатки біологічних наук Ольги Федюк займалася приготуванням буферних розчинів, опановувала методи центрифугування, pH-метрію, проводила дослідження з отримання сумарних білкових фракцій з рослин, які мають  різний тип фотосинтезу з подальшим визначенням активності карбонгідрази в цих рослинах, вивчила метод секвестрації рослин із СО2.

Євгенія Федоришина проводила дослідження під керівництвом кандидата біологічних наук Сергія Степанова. Здобувачка готувала поживне середовище для вирощування Euglena gracilis та стерильний посів мікроводоростей; здійснювала порівняння досліджень кривих росту культур за різних режимів вирощування та добавок; визначала хлорофіл; оцінювала фізіологічні показники культур; опанувала метод спектрофотометрії, центрифугування, швидкий метод флуоресценції.

Магістранти вдячні своїм керівникам за цікаву й насичену практику.

Опублікований: 25-07-2024
Читайте також:
Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

Питання і виклики, які нині постали перед освітянами, були обговорені на спільному болгарсько-українському семінарі «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії», який відбувся 23 червня за ініціативи колективу кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету і болгарських колег. Участь у заході взяли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами 25 червня 2020

Знайомство майбутніх експертів з Оlkom

Академічна група ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали провідне харчове підприємство України – ПрАТ «Київський маргариновий завод» Оlkom. Студенти на практиці побачили технологію виготовлення рафінованої олії, зміну органолептичних по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство майбутніх експертів з Оlkom 08 травня 2024

Нові виклики при розробленні пакувальних матеріалів для харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у рамках опанування вибіркової дисципліни «Технологія пакування та зберігання упакованої продукції» відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові виклики при розробленні пакувальних матеріалів для харчових продуктів 10 жовтня 2025

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

Десята, ювілейна Міжнародна науково-практична конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів – провідних учених, фахівців, представників бізнесу, студентів і всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології. Традиційно, конференція працювала у Міжнародному виставкому центрі в рамках в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів 21 вересня 2021