Н У Х Т

На кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв побувала делегація Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості

19 червня 2018

На кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв побувала делегація Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості

19 червня кафедра процесів і апаратів харчових виробництв приймала гостей з Китайської Народної Республіки – делегацію Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості у складі доктора Wang Deliang, доктора Luan Chunguang, доктора Hao Feike і доктора Han Xinglin.

Заступник завідувача кафедри, професор Володимир Зав’ялов розповів про славну історію підрозділу й та його керівників, починаючи від фундатора кафедри, відомого вченого Всеволода Стабнікова. Також він продемонстрував гостям лабораторні установки, за допомогою яких ведеться навчальний процес і здійснюються наукові дослідження.

Ближче познайомитися з діяльністю Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості та колом наукових інтересів гостей, викладачі, співробітники й студенти змогли у ході круглого столу, який відбувся на кафедрі. До роботи зібрання долучилися директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, заступник директора з наукової та патентно-ліцензійної роботи Петро Шиян, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрій Маринін, представники Національної академії наук України, з якими кафедра процесів і апаратів харчових виробництв плідно співпрацює протягом останніх трьох років.

З презентації доктора Wang Deliang присутні дізналися, що його команда займається дослідженнями для покращення технологій і обладнання процесів бродіння. Серед напрямків роботи: технологічний розвиток, міжнародна співпраця, продаж технологій, публічні тренінги для бажаючих, у т.ч. населення. Також доктор Wang займається презентацією технологій і обладнання інших країн споживачам Китаю. У центрі уваги китайських колег: ферментовані напої, обладнання для крафтових пивоварень, технології перевірки якості алкогольних напоїв, безпечність і якість продукції пивоваріння, генетичні технології виробництва продуктів, технології скрінінгу, вирощування і контролю за метаболізмом мікроорганізмів, органолептичне оцінювання продуктів, розроблення нових продуктів. За останні три роки китайські науковці встановили 8 стандартів на виробництво пива, оцту, соєвого соусу та ін. продуктів.

Про спільні дослідження науковців кафедри процесів і апаратів харчових виробництв і Національної академії наук України розповіла провідний фахівець НАНУ Людмила Кістерська. Гостям цікаво було почути про роботи у царині екстрагування, сушіння, процесу адсорбції, розроблення нанотехнологій тощо. Активно поспілкувалися вони і з професором Петром Шияном стосовно практичного застосування результатів наукових пошуків нашого колективу, оскільки китайську сторону цікавлять не лише спільні наукові дослідження, але й комерційні проекти, а також участь у грантових програмах. Із великою вдячністю прийняли китайські колеги у подарунок від професора кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Олександра Марценюка підручники «Коливання, пульсації і нестаціонарні режими у сорбційних процесах» і «Масообмінні противоточні насадочні апарати».

Підвів підсумок зустрічі професор Володимир Зав’ялов, який зазначив, що перша зустріч відбулася плідно, з великою зацікавленістю з нашого боку і, сподіваємося, з боку гостей також. Він щиро подякував китайським колегам за візит.

Сторони домовилися про обмін науковою інформацією та участь у наукових конференціях. Щойно окреслиться коло спільних наукових інтересів, буде укладена угода про співпрацю.

Опублікований: 19-06-2018
Читайте також:
Насичений день кафедри експертизи харчових продуктів

Ні дощова погода, ні тривога не стали на заваді відвідуванню Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки кафедрою експертизи харчових продуктів. 17 квітня студенти групи ХЕ-1-7 разом із молодшими кураторами та кураторкою групи, асистенткою кафедри Анною Логіновою відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP. Здоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений день кафедри експертизи харчових продуктів 18 квітня 2024

З трендами у галузі здорового харчування ознайомилися викладачі та здобувачі-технологи

Асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко разом зі студентами групи ТІ-2-3 відвідали виставку «ECO-Expo 2024», на якій були репрезентовані органічні, екологічно чисті товари та послуги для здорового способу життя. Студентам-другокурсникам було цікаво ознайомитися з продуктами, представленими на виставці: дієтичними добавк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З трендами у галузі здорового харчування ознайомилися викладачі та здобувачі-технологи 01 жовтня 2024

Магістри-експерти заочної форми навчання занурюються у світ студентства

20 жовтня здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» заочної форми навчання за ініціативи викладачки кафедри експертизи харчових продуктів Анни Логінової відвідали  Музей НУХТ. Завідувачка Музею Людмила Бойко цікаво та захоплююче розповіла їм історію нашого університету, окресл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-експерти заочної форми навчання занурюються у світ студентства 23 жовтня 2023