Н У Х Т

На кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв побувала делегація Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості

19 червня 2018

На кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв побувала делегація Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості

19 червня кафедра процесів і апаратів харчових виробництв приймала гостей з Китайської Народної Республіки – делегацію Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості у складі доктора Wang Deliang, доктора Luan Chunguang, доктора Hao Feike і доктора Han Xinglin.

Заступник завідувача кафедри, професор Володимир Зав’ялов розповів про славну історію підрозділу й та його керівників, починаючи від фундатора кафедри, відомого вченого Всеволода Стабнікова. Також він продемонстрував гостям лабораторні установки, за допомогою яких ведеться навчальний процес і здійснюються наукові дослідження.

Ближче познайомитися з діяльністю Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості та колом наукових інтересів гостей, викладачі, співробітники й студенти змогли у ході круглого столу, який відбувся на кафедрі. До роботи зібрання долучилися директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, заступник директора з наукової та патентно-ліцензійної роботи Петро Шиян, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрій Маринін, представники Національної академії наук України, з якими кафедра процесів і апаратів харчових виробництв плідно співпрацює протягом останніх трьох років.

З презентації доктора Wang Deliang присутні дізналися, що його команда займається дослідженнями для покращення технологій і обладнання процесів бродіння. Серед напрямків роботи: технологічний розвиток, міжнародна співпраця, продаж технологій, публічні тренінги для бажаючих, у т.ч. населення. Також доктор Wang займається презентацією технологій і обладнання інших країн споживачам Китаю. У центрі уваги китайських колег: ферментовані напої, обладнання для крафтових пивоварень, технології перевірки якості алкогольних напоїв, безпечність і якість продукції пивоваріння, генетичні технології виробництва продуктів, технології скрінінгу, вирощування і контролю за метаболізмом мікроорганізмів, органолептичне оцінювання продуктів, розроблення нових продуктів. За останні три роки китайські науковці встановили 8 стандартів на виробництво пива, оцту, соєвого соусу та ін. продуктів.

Про спільні дослідження науковців кафедри процесів і апаратів харчових виробництв і Національної академії наук України розповіла провідний фахівець НАНУ Людмила Кістерська. Гостям цікаво було почути про роботи у царині екстрагування, сушіння, процесу адсорбції, розроблення нанотехнологій тощо. Активно поспілкувалися вони і з професором Петром Шияном стосовно практичного застосування результатів наукових пошуків нашого колективу, оскільки китайську сторону цікавлять не лише спільні наукові дослідження, але й комерційні проекти, а також участь у грантових програмах. Із великою вдячністю прийняли китайські колеги у подарунок від професора кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Олександра Марценюка підручники «Коливання, пульсації і нестаціонарні режими у сорбційних процесах» і «Масообмінні противоточні насадочні апарати».

Підвів підсумок зустрічі професор Володимир Зав’ялов, який зазначив, що перша зустріч відбулася плідно, з великою зацікавленістю з нашого боку і, сподіваємося, з боку гостей також. Він щиро подякував китайським колегам за візит.

Сторони домовилися про обмін науковою інформацією та участь у наукових конференціях. Щойно окреслиться коло спільних наукових інтересів, буде укладена угода про співпрацю.

Опублікований: 19-06-2018
Читайте також:
У розпалі вступна кампанія-2024 до магістратури

В університеті триває приймання заяв вступників до магістратури для участі в конкурсному відборі 2024 року. Наразі лідерами серед уже поданих вступниками заяв є спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» (освітня програма «Інжиніринг харчових виробництв»), 241 «Готельно-ресторанна справа» (освітня програма «Готельна і ресторанна справа»), 174 «А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розпалі вступна кампанія-2024 до магістратури 06 серпня 2024

Спікером майстер-класу Taste of Smakolyky виступила доцент кафедри гуманітарних дисциплін

Taste of Smakolyky – оригінальна подія з історії української гастрономії, непересічна ініціатива українських рестораторів, інформаційного порталу PostEat  та агенції Yuliya Rabin Creative Events з метою привернути увагу до автентичних українських страв і створити нову українську кухню на базі локальних продуктів. Нещодавно відбулася серія блискучи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спікером майстер-класу Taste of Smakolyky виступила доцент кафедри гуманітарних дисциплін 22 листопада 2019

НУХТ – у ТОП-20 найпопулярніших вишів серед вступників на початку вступної кампанії

За даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки вступників, станом на ранок 12 липня до навчальних закладів вже подано більше 500 тисяч заяв від вступників. У тому числі більше 277 тисяч заяв подані вступниками на основі повної загальної середньої освіти (після 11 класу). Приємно, що серед лідерів по кількості заяв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-20 найпопулярніших вишів серед вступників на початку вступної кампанії 12 липня 2019

Викладач кафедри фізичного виховання отримав ліцензію тренера за програмою В-диплом УЄФА з футзалу

26 листопада у приміщенні стадіону «Оболонь-Арена» слухачі курсу В-диплом УЄФА з футзалу отримали свої дипломи та ліцензії. Навчання тренерів за 147-годинною програмою В-диплом УЄФА тривало протягом чотирьох сесій: три були спрямовані на теоретичну підготовку і одна – на практичну. Заключний етап занять відбувся з 23 по 26 листопада. Участь у цер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач кафедри фізичного виховання отримав ліцензію тренера за програмою В-диплом УЄФА з футзалу 30 листопада 2020