Н У Х Т

Основоположні поняття для першокурсників на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

15 жовтня 2020

Основоположні поняття для першокурсників на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

Дуже насиченим видався цей тиждень для кафедри харчової хімії. Одразу три доценти кафедри провели відкриті лекції у жовтні 2020 року.

Незважаючи на перехід університету на дистанційну форму навчального процесу, ранком 15 жовтня 2020 року відбулось онлайн лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу (груп ТІ-1-1, ТІ-1-2, ТІ-1-3) Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 181 «Харчові технології».

Тема лекції, яку прочитав доцент Олег Кроніковський, – «Хімічний зв’язок». Варто зазначити, що поняття про природу, типи та методи утворення хімічного зв’язку є основоположними у вивченні всіх, без виключення, хімічних дисциплін. З цими визначеннями здобувачі ще не раз зустрінуться у наступних основних і вибіркових навчальних курсах.

Яскрава змістовна мультимедійна презентація давала можливість детально уявити механізми утворення йонного, ковалентного, водневого зв’язків і ретельно законспектувати представлений матеріал. Студенти дізналися, яким чином розвиток теорій Косселя та Льюїса привів до сучасного уявлення про утворення молекул. Також викладач детально зупинився на основних характеристиках хімічного зв’язку (енергії, напрямленості, насиченості тощо) та їх впливі на властивості хімічних структур.

Наприкінці лекції він побажав усім міцного здоров’я й висловив сподівання на скорішу зустріч уже офлайн.

Бажаємо лектору педагогічного натхнення та нових наукових досягнень!

Опублікований: 15-10-2020
Читайте також:
Наукові перемоги: перший доктор філософії у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ

19 лютого 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.002 аспірантка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Таїса Гончаренко успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням білково-вуглеводних композицій» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Наукова ке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові перемоги: перший доктор філософії у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ 25 лютого 2021

Дуже швидко та насичено минув час на відкритій лекції професора кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Професор кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олександр Гавва прочитав відкриту лекцію. Більше 30 слухачів, серед яких не тільки студенти, а і викладачі університету із захопленням слухали та конспектували сучасні принципи та технічні рішення пакувального обладнання. Так, лекція відрізнялася від стандартного формату, адже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуже швидко та насичено минув час на відкритій лекції професора кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 25 вересня 2020

Відділ працевлаштування випускників продовжує знайомити здобувачів освіти з провідними українськими компаніями

Зустрічі з роботодавцями – це завжди про співпрацю та нові кар’єрні можливості для здобувачів освіти, тому відділ працевлаштування випускників регулярно організовує такі івенти. 31 травня здобувачі освіти кафедр технології консервування, автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління і теплоенергетики та холодильної техніки отримали мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відділ працевлаштування випускників продовжує знайомити здобувачів освіти з провідними українськими компаніями 03 червня 2024

Своє професійне покликання шукали в університеті учасники профорієнтаційного табору IBS Education

В університеті побували учасники весняного профорієнтаційного табору IBS Education – освітньої компанії, що має на меті допомагати школярам робити свідомий вибір майбутньої професії. В університеті гостей зустрічали представники студентської ради НУХТ, які вже вдруге організовують подібний захід для IBS Education (попередній був восени) за сприянн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своє професійне покликання шукали в університеті учасники профорієнтаційного табору IBS Education 29 березня 2019