Н У Х Т

Основоположні поняття для першокурсників на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

15 жовтня 2020

Основоположні поняття для першокурсників на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

Дуже насиченим видався цей тиждень для кафедри харчової хімії. Одразу три доценти кафедри провели відкриті лекції у жовтні 2020 року.

Незважаючи на перехід університету на дистанційну форму навчального процесу, ранком 15 жовтня 2020 року відбулось онлайн лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу (груп ТІ-1-1, ТІ-1-2, ТІ-1-3) Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 181 «Харчові технології».

Тема лекції, яку прочитав доцент Олег Кроніковський, – «Хімічний зв’язок». Варто зазначити, що поняття про природу, типи та методи утворення хімічного зв’язку є основоположними у вивченні всіх, без виключення, хімічних дисциплін. З цими визначеннями здобувачі ще не раз зустрінуться у наступних основних і вибіркових навчальних курсах.

Яскрава змістовна мультимедійна презентація давала можливість детально уявити механізми утворення йонного, ковалентного, водневого зв’язків і ретельно законспектувати представлений матеріал. Студенти дізналися, яким чином розвиток теорій Косселя та Льюїса привів до сучасного уявлення про утворення молекул. Також викладач детально зупинився на основних характеристиках хімічного зв’язку (енергії, напрямленості, насиченості тощо) та їх впливі на властивості хімічних структур.

Наприкінці лекції він побажав усім міцного здоров’я й висловив сподівання на скорішу зустріч уже офлайн.

Бажаємо лектору педагогічного натхнення та нових наукових досягнень!

Опублікований: 15-10-2020
Читайте також:
Якість і безпечність – головне завдання фармацевтичних корпорацій, переконалися магістри-біотехнологи

Кожний з нас, відвідуючи аптеку, бажає придбати якісний та ефективний лікарський препарат за доступною ціною. Але ніхто навіть не замислюється про те, яка існує система забезпечення якості ліків, які вимоги до виробництва та як саме фахівці борються за те, щоб до аптек потрапили оригінальні лікарські препарати, а не фальсифікати. Днями магістрам-б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість і безпечність – головне завдання фармацевтичних корпорацій, переконалися магістри-біотехнологи 22 березня 2019

Конкурс тематичних стінних газет відбувся на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

23 листопада на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся конкурс стінних газет «Thanksgiving Day». На стінах кафедри з’явились помаранчеві гарбузи та веселі індички, привітання зі святом і безліч цікавої інформації про історію і традиції цього відомого американського свята.Участь взяли студенти перших курсів різних спеціальностей. На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс тематичних стінних газет відбувся на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 23 листопада 2018

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з практиками сфери гостинності

29 листопада 2023 р. завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран разом із професоркою Тетяною Сильчук і доценкою Ольгою Пушкою в рамках конференції «Ресторани України: шлях самурая» дізналися, з якими труднощами та викликами сьогодення стикається ресторанний бізнес. Спікери конференції – ресторатори-практики з багаторічним стажем:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з практиками сфери гостинності 29 листопада 2023

Професійна синергія

Компанія «Базис», яка є одним із лідерів ринку фасувально-пакувального обладнання з 1996 року, поділилася перспективними планами щодо розвитку напрямів дуальної освіти та інноваційних підходів професійної підготовки здобувачів вищої освіти. Керівник компанії Замир Начкебия обговорив разом із завідувачем кафедри машин і апаратів харчових та фармаце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна синергія 02 жовтня 2023