Н У Х Т

Основоположні поняття для першокурсників на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

15 жовтня 2020

Основоположні поняття для першокурсників на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

Дуже насиченим видався цей тиждень для кафедри харчової хімії. Одразу три доценти кафедри провели відкриті лекції у жовтні 2020 року.

Незважаючи на перехід університету на дистанційну форму навчального процесу, ранком 15 жовтня 2020 року відбулось онлайн лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу (груп ТІ-1-1, ТІ-1-2, ТІ-1-3) Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 181 «Харчові технології».

Тема лекції, яку прочитав доцент Олег Кроніковський, – «Хімічний зв’язок». Варто зазначити, що поняття про природу, типи та методи утворення хімічного зв’язку є основоположними у вивченні всіх, без виключення, хімічних дисциплін. З цими визначеннями здобувачі ще не раз зустрінуться у наступних основних і вибіркових навчальних курсах.

Яскрава змістовна мультимедійна презентація давала можливість детально уявити механізми утворення йонного, ковалентного, водневого зв’язків і ретельно законспектувати представлений матеріал. Студенти дізналися, яким чином розвиток теорій Косселя та Льюїса привів до сучасного уявлення про утворення молекул. Також викладач детально зупинився на основних характеристиках хімічного зв’язку (енергії, напрямленості, насиченості тощо) та їх впливі на властивості хімічних структур.

Наприкінці лекції він побажав усім міцного здоров’я й висловив сподівання на скорішу зустріч уже офлайн.

Бажаємо лектору педагогічного натхнення та нових наукових досягнень!

Опублікований: 15-10-2020
Читайте також:
Про переваги та перспективи освітньої програми «Холодильні техніка та технології» старшокурсникам коледжу

28 лютого 2024 року гарант бакалаврської освітньої програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», заступник завідувача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, доцент Олексій Пилипенко разом зі здобувачами освіти академічної групи ХМ-4-8ск Євгеном Сорокіним, Іллею Фещенком та Іллею Хабібуліним ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про переваги та перспективи освітньої програми «Холодильні техніка та технології» старшокурсникам коледжу 29 лютого 2024

Щодо сучасних трендів, інновацій та стратегічного партнерства у бізнес-освіті подискутували наші викладачки

Викладачки Навчально-наукового інституту економіки і управління долучилися до роботи VІII міжнародного бізнес-форуму «Наука – Бізнес – Освіта: стратегічне партнерство», що відбувся 25 листопада в онлайн-режимі у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Форум був присвячений актуальним питанням взаємодії бізнесу та у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо сучасних трендів, інновацій та стратегічного партнерства у бізнес-освіті подискутували наші викладачки 26 листопада 2020

Викладачі кафедри маркетингу в  тренді сучасних маркетингових технологій

Осінь – це не тільки час, коли у студентів у розпалі пари, курсові, звіти, дипломи. Це завжди найкращий час для пізнання чогось нового, для натхнення й пошуку. І це все стосується далеко не тільки студентів. Маркетинг, реклама та споживчий ринок надто динамічні, харизматичні і неординарні, аби вивчати їх тільки в бібліотеках і по книжках! Щоб вчити...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри маркетингу в тренді сучасних маркетингових технологій 20 листопада 2018

Особливості практичної підготовки студентів-туристів

Студенти-практиканти другого курсу спеціальності «Туризм» Волинського коледжу НУХТ у межах навчальної практики проводили екскурсії історико-культурним заповідником «Старий Луцьк» для лучан і гостей міста. Формат «гри-квесту» урізноманітнив «стандартні» розповіді екскурсоводів. Гостями «Екскурсійної точки» були жителі різних міст України, Білорусії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості практичної підготовки студентів-туристів 23 липня 2019