Н У Х Т

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

04 грудня 2020

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

3 грудня 2020 року відбулися збори органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ).

Враховуючи обмеження, введені постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», засідання проведено у форматі відеоконференції ZOOM.

Основним питанням порядку денного було обговорення кандидатури претендентки на заміщення вакантної посади завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, професорки, докторки технічних наук Галини Поліщук.

Представницею конкурсної комісії НУХТ та обраною головуючою на зборах була директор ННІХТ Оксана Кочубей-Литвиненко.

На зборах були присутні 159 осіб із 216 членів органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій, куди за Положенням НУХТ входять усі штатні науково-педагогічні, наукові, педагогічні працівники та обрані за квотою представники, які не є науково-педагогічними, педагогічними та науковими працівниками, і здобувачі вищої освіти.

Претендентка представила ґрунтовний звіт завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів за звітний період роботи на посаді (2015-2020 рр.), презентувала вагомі здобутки та напрацювання колективу кафедри.

Так, на кафедрі видані 7 підручників, 3 монографії, 84 методичні праці, понад 80 наукових статей у фахових виданнях, 34 статті у виданнях, що індексуються в науковометричних базах Scopus і Web of Science, отримані понад 100 патентів на винаходи та корисні моделі; випускниками аспірантури НУХТ захищені 9 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук.

Кафедра долучається до інновацій в освітньому процесі, з 2016 року бере участь у формуванні блоку та викладанні вибіркових дисциплін для здобувачів усіх освітніх програм спеціальності «Харчові технології»; у запровадженні елементів дуальної форми здобуття вищої освіти. Так, у 2018-2019 за освітнім ступенем «бакалавр» та у 2019-2020 навчальному році за освітнім ступенем «магістр» був укладений тристоронній договір щодо підготовки фахівця за дуальною формою здобуття освіти між НУХТ, ТОВ «Кременецьке молоко» та здобувачем освіти Дмитром Дворецьким.

Завідувачка та викладачі кафедри постійно підвищують рівень своєї кваліфікації. Тільки у 2019-2020 н.р. шість доценток кафедри: Олена Грек, Олена Онопрійчук, Олена Красуля, Алла Тимчук, Уляна Кузьмик та Тетяна Осьмак пройшли закордонне стажування в університетах Польщі.

Не менш ґрунтовні та амбітні плани на майбутнє.

У висловлюваннях колег, завідувачів кафедр, професорів Галини Сімахіної, Василя Пасічного, Володимира Ковбаси, професора Ігоря Гапонюка лунали схвальні відгуки щодо професійних та особистих якостей Галини Євгеніївни.

Під час зборів та обговорення кандидатури були також дотично порушені питання організації та підвищення якості освітнього процесу в період карантину, питання енергоефективності та матеріального підтримування співробітників університету у складні часи світової пандемії.

Весь колектив ННІХТ одноголосно підтримав кандидатуру Галини Поліщук, і бажає їй міцного здоров’я, наснаги, успіхів у реалізації планів та задумів.

Опублікований: 04-12-2020
Читайте також:
Здобувачі освіти прокачують фахові скіли під час міжнародних стажувань

Студентка групи ГРС-4а Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Анна Швець вирушила до Німеччини. Вона стала першою представницею нашого Львівського коледжу, яка розпочала свою практику за престижною програмою JUNIOR-TALENTS DEUTSCHLAND. Міжнародне стажування – це важливий крок у професійному становленні здобувачки фах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти прокачують фахові скіли під час міжнародних стажувань 06 січня 2025

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету

16 грудня 2021 року в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Відповідно до порядку денного першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання на посади за конкурсом. Претендентів представила вчена секретарка Наталія Ткачук. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції клопотала про присвоє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету 16 грудня 2021

Вступ до НУХТ – крок в успішне майбутнє!

27 лютого 2021 р. доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Людмила Приблуда провела профорієнтаційну роботу зі слухачами підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Фахівчиня розповіла про переваги навчання саме в нашому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до НУХТ – крок в успішне майбутнє! 01 березня 2021

І знов відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Найважливіша цінність – це цінність людського спілкування. Саме цю істину відкрило суспільство в період пандемії. Всі ми, і студенти, і викладачі скучили за звичайним чаюванням із запеклими дискусіями у викладацьких рідного університету, спортивними змаганнями у спорткомплексі, і просто за звичайним рукостисканням при зустрічі. Тому, так організов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

І знов відкрита лекція на кафедрі харчової хімії 03 листопада 2020