Н У Х Т

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

04 грудня 2020

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

3 грудня 2020 року відбулися збори органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ).

Враховуючи обмеження, введені постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», засідання проведено у форматі відеоконференції ZOOM.

Основним питанням порядку денного було обговорення кандидатури претендентки на заміщення вакантної посади завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, професорки, докторки технічних наук Галини Поліщук.

Представницею конкурсної комісії НУХТ та обраною головуючою на зборах була директор ННІХТ Оксана Кочубей-Литвиненко.

На зборах були присутні 159 осіб із 216 членів органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій, куди за Положенням НУХТ входять усі штатні науково-педагогічні, наукові, педагогічні працівники та обрані за квотою представники, які не є науково-педагогічними, педагогічними та науковими працівниками, і здобувачі вищої освіти.

Претендентка представила ґрунтовний звіт завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів за звітний період роботи на посаді (2015-2020 рр.), презентувала вагомі здобутки та напрацювання колективу кафедри.

Так, на кафедрі видані 7 підручників, 3 монографії, 84 методичні праці, понад 80 наукових статей у фахових виданнях, 34 статті у виданнях, що індексуються в науковометричних базах Scopus і Web of Science, отримані понад 100 патентів на винаходи та корисні моделі; випускниками аспірантури НУХТ захищені 9 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук.

Кафедра долучається до інновацій в освітньому процесі, з 2016 року бере участь у формуванні блоку та викладанні вибіркових дисциплін для здобувачів усіх освітніх програм спеціальності «Харчові технології»; у запровадженні елементів дуальної форми здобуття вищої освіти. Так, у 2018-2019 за освітнім ступенем «бакалавр» та у 2019-2020 навчальному році за освітнім ступенем «магістр» був укладений тристоронній договір щодо підготовки фахівця за дуальною формою здобуття освіти між НУХТ, ТОВ «Кременецьке молоко» та здобувачем освіти Дмитром Дворецьким.

Завідувачка та викладачі кафедри постійно підвищують рівень своєї кваліфікації. Тільки у 2019-2020 н.р. шість доценток кафедри: Олена Грек, Олена Онопрійчук, Олена Красуля, Алла Тимчук, Уляна Кузьмик та Тетяна Осьмак пройшли закордонне стажування в університетах Польщі.

Не менш ґрунтовні та амбітні плани на майбутнє.

У висловлюваннях колег, завідувачів кафедр, професорів Галини Сімахіної, Василя Пасічного, Володимира Ковбаси, професора Ігоря Гапонюка лунали схвальні відгуки щодо професійних та особистих якостей Галини Євгеніївни.

Під час зборів та обговорення кандидатури були також дотично порушені питання організації та підвищення якості освітнього процесу в період карантину, питання енергоефективності та матеріального підтримування співробітників університету у складні часи світової пандемії.

Весь колектив ННІХТ одноголосно підтримав кандидатуру Галини Поліщук, і бажає їй міцного здоров’я, наснаги, успіхів у реалізації планів та задумів.

Опублікований: 04-12-2020
Читайте також:
Випускники-рекламісти поділилися досвідом зі здобувачами на конкурсі «НЕштучний інтелект»

На честь Дня рекламіста кафедра маркетингу організувала для здобувачів творчий конкурс робіт «НЕштучний інтелект». У ньому взяли участь студенти-рекламісти 1-4 курсів, які розробляли рекламні креативи для продуктів здорового харчування, згенерованих із допомогою ШІ. Визначення переможців відбувалося в два етапи: спочатку за роботи голосували всі о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники-рекламісти поділилися досвідом зі здобувачами на конкурсі «НЕштучний інтелект» 25 жовтня 2023

Про цифрові валюти центральних банків і нові можливості для платежів дізналися наші викладачі й студенти

Доценти кафедри фінансів Світлана Бойко, Олена Гнатенко, Наталія Климаш, старший викладач Світлана Еш і студенти-фінансисти взяли участь у міжнародній конференції «Цифрові валюти центральних банків: нові можливості для платежів» (CBDCinUA2020). Під час конференції свої погляди щодо впровадження ЦВЦБ представляли експерти зі Світового банку, Міжнар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про цифрові валюти центральних банків і нові можливості для платежів дізналися наші викладачі й студенти 27 лютого 2020

Вебінар від Національної асоціації ресторанів США відвідали наші викладачі

13 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції,  професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Володимир Захаров, Ірина Силка, Людмила Дейниченко, старший викладач Володимир Польовик та асистентка Ганна Березова взяли участь у вебінарі «ELEVATE – меню для змін: змінюйте свою DEI-культуру крок за кроком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар від Національної асоціації ресторанів США відвідали наші викладачі 14 жовтня 2022

Вперше успішно захистилися заочники-скороченики спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи вперше успішно захистили кваліфікаційні роботи здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», заочної зі скороченим терміном форми здобуття освіти. Атестація здобувачів відбулася у формі екзамену і публічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше успішно захистилися заочники-скороченики спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 29 лютого 2024