Н У Х Т

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

04 грудня 2020

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

3 грудня 2020 року відбулися збори органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ).

Враховуючи обмеження, введені постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», засідання проведено у форматі відеоконференції ZOOM.

Основним питанням порядку денного було обговорення кандидатури претендентки на заміщення вакантної посади завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, професорки, докторки технічних наук Галини Поліщук.

Представницею конкурсної комісії НУХТ та обраною головуючою на зборах була директор ННІХТ Оксана Кочубей-Литвиненко.

На зборах були присутні 159 осіб із 216 членів органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій, куди за Положенням НУХТ входять усі штатні науково-педагогічні, наукові, педагогічні працівники та обрані за квотою представники, які не є науково-педагогічними, педагогічними та науковими працівниками, і здобувачі вищої освіти.

Претендентка представила ґрунтовний звіт завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів за звітний період роботи на посаді (2015-2020 рр.), презентувала вагомі здобутки та напрацювання колективу кафедри.

Так, на кафедрі видані 7 підручників, 3 монографії, 84 методичні праці, понад 80 наукових статей у фахових виданнях, 34 статті у виданнях, що індексуються в науковометричних базах Scopus і Web of Science, отримані понад 100 патентів на винаходи та корисні моделі; випускниками аспірантури НУХТ захищені 9 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук.

Кафедра долучається до інновацій в освітньому процесі, з 2016 року бере участь у формуванні блоку та викладанні вибіркових дисциплін для здобувачів усіх освітніх програм спеціальності «Харчові технології»; у запровадженні елементів дуальної форми здобуття вищої освіти. Так, у 2018-2019 за освітнім ступенем «бакалавр» та у 2019-2020 навчальному році за освітнім ступенем «магістр» був укладений тристоронній договір щодо підготовки фахівця за дуальною формою здобуття освіти між НУХТ, ТОВ «Кременецьке молоко» та здобувачем освіти Дмитром Дворецьким.

Завідувачка та викладачі кафедри постійно підвищують рівень своєї кваліфікації. Тільки у 2019-2020 н.р. шість доценток кафедри: Олена Грек, Олена Онопрійчук, Олена Красуля, Алла Тимчук, Уляна Кузьмик та Тетяна Осьмак пройшли закордонне стажування в університетах Польщі.

Не менш ґрунтовні та амбітні плани на майбутнє.

У висловлюваннях колег, завідувачів кафедр, професорів Галини Сімахіної, Василя Пасічного, Володимира Ковбаси, професора Ігоря Гапонюка лунали схвальні відгуки щодо професійних та особистих якостей Галини Євгеніївни.

Під час зборів та обговорення кандидатури були також дотично порушені питання організації та підвищення якості освітнього процесу в період карантину, питання енергоефективності та матеріального підтримування співробітників університету у складні часи світової пандемії.

Весь колектив ННІХТ одноголосно підтримав кандидатуру Галини Поліщук, і бажає їй міцного здоров’я, наснаги, успіхів у реалізації планів та задумів.

Опублікований: 04-12-2020
Читайте також:
Тривають Державні комплексні кваліфікаційні екзамени

Студенти випускної  групи спеціальності «Зберігання, консервування та переробка молока» денної форми навчання Полтавського коледжу харчових технологій нашого університету успішно склали Державний комплексний кваліфікаційний екзамен. Студенти добросовісно підготувалися до іспиту, виявили достатній рівень знань із основних фахових дисциплін, довели ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають Державні комплексні кваліфікаційні екзамени 01 лютого 2017

Новації в HR-сфері від команди PeopleForce для менеджерів персоналу

17 липня 2024 року здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) долучилися до онлайн-вебінару «Сучасні стратегії найму та автоматизація процесу: від ідеального кандидата до продуктивного співробітника» від команди фахівців PeopleForce ‒ професійної HRM платформи для автоматизації HR та рекрутингу процесів. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новації в HR-сфері від команди PeopleForce для менеджерів персоналу 18 липня 2024

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

21 листопада в університеті відбулася XIII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвячена 140-й річниці НУХТ. Конференція проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» 22 листопада 2024

Нові умови потребують нових рішень

Завдяки сучасним технологіям у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості нашого університету відбулася атестація педагогічних працівників за результатами 2019-2020 навчального року. Атестаційною комісією була розроблена відповідна процедура здійснення атестації. Зокрема, напередодні у мережі Viber створена група «Атестація 2020», де мі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові умови потребують нових рішень 23 квітня 2020