Н У Х Т

Online-відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

02 березня 2021

Online-відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

1 березня 2021 р. відбулася відкрита лекція «Виробництво тваринних кормів, кормового і технічного жирів» к.т.н., доцентки кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олександри Гащук з навчальної дисципліни «Технології переробки вторинних продуктів м’ясної галузі» для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології».

Викладачка у доступній формі з використанням сучасних медійних технологій познайомила слухачів зі сучасним виробництвом та обладнанням у сфері перероблення нехарчових відходів, отриманих на підприємствах м’ясної галузі.

Були наведені приклади організації безвідходної виробничої структури перероблення вторинної сировини, що дає можливість поряд із традиційними продуктами харчування отримати велику кількість найменувань різних видів супутньої продукції, яку використовують для відгодівлі сільськогосподарських тварин і птиці.

Фахівчиня на високому науково-теоретичному та методичному рівні представила до уваги студентів матеріал, необхідний при формуванні професійних компетенцій, що буде використаний при підготовці до лабораторної роботи, а також при виконанні курсового проєкту з дисципліни «Проєктування харчових виробництв» та кваліфікаційної бакалаврської роботи.

Лекція Олександри Гащук була насиченою, корисною та цікавою не тільки для здобувачів освіти, але й для присутніх викладачів. 

Опублікований: 02-03-2021
Читайте також:
У МОН назвали ТОП-10 новацій проєкту Умов прийому до вишів у 2020 році

Мінімальні зміни в строках вступної кампанії, більша увага до вступників із особливими освітніми потребами, поширення практики подання заяв через електронні кабінети. Ці та інші новації увійшли до проєкту Умов прийому до вишів на 2020 рік, який був опублікований для громадського обговорення 28 серпня 2019 року на сайті МОН. Надіслати пропозиції мож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У МОН назвали ТОП-10 новацій проєкту Умов прийому до вишів у 2020 році 29 серпня 2019

НУХТ – у ТОП-50 наукометричного моніторингу вишів України!

Днями був оприлюднений щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази SciVerse Scopus, ранжування у якому відбувається за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. У квітневому рейтингу 2023 року наш університет посів 45 місце з 204 українських вишів, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-50 наукометричного моніторингу вишів України! 26 квітня 2023

Освоєння майбутньої професії на практиці

Другий семестр для студентів-біотехнологів 4 курсу розпочався з довгоочікуваної технологічної та переддипломної практики на виробництві, де здобувачі освоюють практичні навички майбутньої професії У цьому навчальному році базами практик, як і раніше, стали чимало фармацевтичних, біотехнологічних і харчових підприємств, серед яких і давній партнер ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освоєння майбутньої професії на практиці 21 січня 2022

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Інноваційні технології органічних харчових продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Лекція «Органічне виробництво в Україні» була прочитана н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 лютого 2021