Н У Х Т

Онлайн-екскурсія до ампульного цеху ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

23 лютого 2021

Онлайн-екскурсія до ампульного цеху ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

Здобувачі вищої освіти 2, 3 і 4 курсів бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» побачили усі тонкощі створення ампул, здійснивши онлайн-екскурсію на фармацевтичне підприємство «Дарниця» У віртуальному супроводі екскурсовода Марії Кайтан вони відправилися в онлайн-подорож по цеху, де народжуються ампули, вміст яких дарує шанс на зцілення нужденним.

Весь процес починається з «водних процедур». Спочатку спеціальна машина вражаючих розмірів ретельно і неодноразово вимиває у спеціальних резервуарах ампули. До речі, «Дарниця» має свою власну свердловину, яка досягає 300 м вглиб землі, з якої і береться вода для різних потреб заводу.

Після цього шлях ампул пролягав через конвеєр для заповнення ліками. Ампули заповнюються трьома рядами голочок-наповнювачів, один ряд, розташований посередині, наповнює ампули безпосередньо потрібною речовиною, а голки-наповнювачі, що знаходяться по обидва боки – наповнюють ампули інертними газами, яких потребує відповідний препарат. Аби уникнути потрапляння патогенних мікроорганізмів, у цій кімнаті підтримується особливий режим чистоти. Не позаздриш працівнику цього приміщення, адже у жаркому приміщенні він вдягнутий у щільний стерильний одяг. На цьому світі немає нічого більш захоплюючого, ніж запаювання ампул. Комбінація із води, що тече, вогню, що горить і людини, що працює дуже старанно, змушували затриматись тут надовго. Аби не залишити патогенним мікробам шансу, далі ампули відправляються у бокс на стерилізацію.

У зоні інспекції екскурсанти побачили вершину людської інженерної думки –  на неймовірній швидкості, за допомогою спалахів світла і розряду струму, машина визначала, яка ампула гідна пройти це випробування, а яку чекала вибраковка. Оскільки підприємство оснащене тільки найсучаснішім обладнанням, лише мізерна частина посудин із ліками відправлялася на утилізацію.

Щодо питання екології, то «Дарниця» піклується про довкілля, а тому 80% усіх відходів використовується повторно після перероблення. Решта утилізується спеціальними підприємствами і, таким чином, навколишнє середовище залишається в безпеці.

Пройшовши в прямому сенсі через вогонь, воду і розряди струму, ампули з ліками готуються відправлятися до кінцевого споживача через лінію упаковки. Без жодної участі людини, конвеєр дбайливо запаковує ампули у форми, завантажує їх у коробки, оснащує інструкціями і відправляє на пакування у групові упаковки. Важко повірити, що колись усе це робили працівники вручну, а тепер цим займається одна, нехай і масивна машина, та ще й із великою швидкістю. Аби усі знали, що вміст цих коробок не є підробкою, спеціальна машина залишає на них фармацевтичний код, ампули ж маркуються етикетками.

Тож наші здобувачі-біотехнологи отримали неоціненний досвід, дізнавшись, який шлях долають ампули з ліками, перш ніж потрапити на прилавки аптек і, врешті, до кінцевого споживача.

Зауважимо, що ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – один із лідерів вітчизняної фармацевтичної промисловості, що не боїться викликів і йде в ногу з часом. Тут розуміють, що виробництво якісних препаратів, які відповідають потребам охорони здоров’я і кінцевих споживачів, – це головний фактор, який і має визначати напрямок діяльності будь-якого фармацевтичного підприємства!

Опублікований: 23-02-2021
Читайте також:
Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

Наприкінці квітня 2024 року відбулася важлива подія – ІІІ Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки». До участі у заході долучилися викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека, Вікторія Кійко, Оксана Петруша, Оксана Мельник. Програма з’їзду була насичена цікавими та надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки» 03 травня 2024

Студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відвідали Фестиваль кави

13-16 вересня студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ разом із куратором Іванною Павлух побували на Фестивалі кави у Львові (LVIV COFFEE FESTIVAL). Першокурсники, які навчаються за спеціальностями «Бухгалтерський облік» і «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», спостеріга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відвідали Фестиваль кави 17 вересня 2018

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

На другий тиждень навчання біотехнологи 4 курсу повернулися до роботи в мікробіологічній лабораторії, де після затяжного періоду дистанційного навчання, змогли знову поринути у світ мікробіології. На занятті з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони згадали загальні правила поводження в лабораторії, приготу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії 20 вересня 2022

Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм»

Оскільки комплексність і багатогранність туристичної діяльності вимагають практичного ознайомлення з різними сферами туризму, насамперед із туристичними ресурсами та методикою екскурсійного показу, традиційно кафедрою туристичного та готельного бізнесу для студентів 3 курсу спеціальності «Туризм» влітку організовується екскурсійна практика. Відтак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм» 21 червня 2018