Н У Х Т

Онлайн-екскурсія до ампульного цеху ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

23 лютого 2021

Онлайн-екскурсія до ампульного цеху ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

Здобувачі вищої освіти 2, 3 і 4 курсів бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» побачили усі тонкощі створення ампул, здійснивши онлайн-екскурсію на фармацевтичне підприємство «Дарниця» У віртуальному супроводі екскурсовода Марії Кайтан вони відправилися в онлайн-подорож по цеху, де народжуються ампули, вміст яких дарує шанс на зцілення нужденним.

Весь процес починається з «водних процедур». Спочатку спеціальна машина вражаючих розмірів ретельно і неодноразово вимиває у спеціальних резервуарах ампули. До речі, «Дарниця» має свою власну свердловину, яка досягає 300 м вглиб землі, з якої і береться вода для різних потреб заводу.

Після цього шлях ампул пролягав через конвеєр для заповнення ліками. Ампули заповнюються трьома рядами голочок-наповнювачів, один ряд, розташований посередині, наповнює ампули безпосередньо потрібною речовиною, а голки-наповнювачі, що знаходяться по обидва боки – наповнюють ампули інертними газами, яких потребує відповідний препарат. Аби уникнути потрапляння патогенних мікроорганізмів, у цій кімнаті підтримується особливий режим чистоти. Не позаздриш працівнику цього приміщення, адже у жаркому приміщенні він вдягнутий у щільний стерильний одяг. На цьому світі немає нічого більш захоплюючого, ніж запаювання ампул. Комбінація із води, що тече, вогню, що горить і людини, що працює дуже старанно, змушували затриматись тут надовго. Аби не залишити патогенним мікробам шансу, далі ампули відправляються у бокс на стерилізацію.

У зоні інспекції екскурсанти побачили вершину людської інженерної думки –  на неймовірній швидкості, за допомогою спалахів світла і розряду струму, машина визначала, яка ампула гідна пройти це випробування, а яку чекала вибраковка. Оскільки підприємство оснащене тільки найсучаснішім обладнанням, лише мізерна частина посудин із ліками відправлялася на утилізацію.

Щодо питання екології, то «Дарниця» піклується про довкілля, а тому 80% усіх відходів використовується повторно після перероблення. Решта утилізується спеціальними підприємствами і, таким чином, навколишнє середовище залишається в безпеці.

Пройшовши в прямому сенсі через вогонь, воду і розряди струму, ампули з ліками готуються відправлятися до кінцевого споживача через лінію упаковки. Без жодної участі людини, конвеєр дбайливо запаковує ампули у форми, завантажує їх у коробки, оснащує інструкціями і відправляє на пакування у групові упаковки. Важко повірити, що колись усе це робили працівники вручну, а тепер цим займається одна, нехай і масивна машина, та ще й із великою швидкістю. Аби усі знали, що вміст цих коробок не є підробкою, спеціальна машина залишає на них фармацевтичний код, ампули ж маркуються етикетками.

Тож наші здобувачі-біотехнологи отримали неоціненний досвід, дізнавшись, який шлях долають ампули з ліками, перш ніж потрапити на прилавки аптек і, врешті, до кінцевого споживача.

Зауважимо, що ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – один із лідерів вітчизняної фармацевтичної промисловості, що не боїться викликів і йде в ногу з часом. Тут розуміють, що виробництво якісних препаратів, які відповідають потребам охорони здоров’я і кінцевих споживачів, – це головний фактор, який і має визначати напрямок діяльності будь-якого фармацевтичного підприємства!

Опублікований: 23-02-2021
Читайте також:
Круті освітні програми НУХТ для магістрів!

Гей, майбутні магістри! У вас є унікальний шанс здобути омріяний освітній ступінь за стратегічними інженерними спеціальностями! Маємо круті освітні програми: - Управління інформацією та аналітика даних (спеціальність F3 Комп’ютерні науки) - Прикладна механіка (спеціальність G9 Прикладна механіка) - Інжиніринг харчових виробництв (спеціальність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круті освітні програми НУХТ для магістрів! 12 серпня 2025

Професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прочитав лекцію для студентів Луцького національного технічного університету

27 березня 2024 року відбулася онлайн-лекція «Особливості управління проєктами при будівництві цехів крафтових харчових виробництв» професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» Луцького національного технічного університету – освітньо-професійної програми «Краф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прочитав лекцію для студентів Луцького національного технічного університету 29 березня 2024

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готелі «Президент»

З 1 по 28 вересня здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання проходили виробничу практику в засобах розміщення м. Київ та інших містах України. Однією з баз практик був 4-зірковий «Президент Готель» у самому центрі столиці за 5 хв. ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готелі «Президент» 07 жовтня 2020

Біотехнологічний марафон: профорієнтаційні зустрічі зі старшокурсниками коледжів

Асистентка кафедри біотехнології і мікробіології Ірина Ковшар провела профорієнтаційні зустрічі зі старшокурсниками Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ, Гайсинського медичного фахового коледжу та Першого Київського фахового медичного коледжу. На підтримку викладачки до зустрічей долучалась здобувачка другого курсу, голова про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічний марафон: профорієнтаційні зустрічі зі старшокурсниками коледжів 20 лютого 2024