Н У Х Т

Новинки навчальної літератури

13 січня 2023

Новинки навчальної літератури

Видання нової навчальної літератури – один із головних пріоритетів наших викладачів і науковців. Вони творчо й активно працюють у цьому напрямку і постійно поповнюють книжкові полички наших здобувачів освіти актуальними виданнями.

Доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Тетяна Рибачук-Ярова, Світлана Дунда та Ірина Тюха випустили навчальний посібник «Організація виробництва і планування діяльності підприємств (харчова промисловість)».

Харчова промисловість об’єднує галузі господарств, які беруть участь у переробленні сільськогосподарської продукції та доведенні її до споживача. Вона завжди була і залишається пріоритетною не тільки для забезпечення внутрішніх потреб ринку, а й впливає на рівень продовольчої безпеки держави. Особливості організації та планування підприємств промисловості зумовлені такими чинниками: сезонністю виробництва; наявністю сировинних баз; якістю сировини, яку переробляють; терміном зберігання сировини, продукції та ін. Це має бути враховано при формуванні нових навичок і компетентностей майбутніх керівників і менеджерів.

На кафедрі екологічної безпеки та охорони праці вийшов друком підручник «Основи охорони праці. Безпека життєдіяльності». Його авторки – доцентки Ольга Євтушенко і Аліна Сірик.

Створення безпечних і нешкідливих умов праці на виробництві потребує значних матеріальних витрат, впровадження знань і висновків науково-дослідних робіт у галузі охорони праці. На цей час між тим, що відомо про методи і засоби охорони праці, і тим, що реалізовано на виробництві, дистанція все ще велика. Звести цю дистанцію до мінімуму повинні професійно підготовлені фахівці, які отримали базову вищу освіту. Основні знання з питань охорони праці набуваються у процесі навчання майбутніх фахівців у закладі вищої освіти. Саме їм і адресований підручник.

Детальніше з цими та іншими виданнями можна ознайомитися у читальному залі та на абонементі Науково-технічної бібліотеки нашого університету.

Опублікований: 13-01-2023
Читайте також:
Смачно і науково відбулося лабораторне заняття на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна для студентів групи ТІ-2-5 була проведена цікава лабораторна робота з дисципліни «Технології зберігання і переробки зерна». Студенти отримали одразу три майстер-класи від старших викладачів Інни Ноздрюхіної та Тетяни Тракало, а також доцента Андрія Шарана. Перше практичне навчання стосувалося техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смачно і науково відбулося лабораторне заняття на кафедрі технології зберігання і переробки зерна 07 грудня 2018

Навчатися не лише корисно: стипендії за неформальну освіту – не міф, а реалії сьогодення

Неформальна освіта може мати значний вплив на особистий і професійний розвиток. Вона  може бути доповненням до основної освіти, розширювати можливості і впливати на особистий і професійний розвиток. Тож здобувач четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Артур Захаров спробува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчатися не лише корисно: стипендії за неформальну освіту – не міф, а реалії сьогодення 13 жовтня 2023

Сучасна концепція й інноваційний підхід: на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів переглянули освітні програми

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп для обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – освітньо-професійна програма (ОПП) «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасна концепція й інноваційний підхід: на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів переглянули освітні програми 29 січня 2025

Знайомство слухачів Підготовчого відділення з кафедрою технології м’яса і м’ясних продуктів

У час карантинних обмежень, коли усі види навчальних занять проводяться в онлайн-режимі, скориставшись нагодою «живого» спілкування 11 грудня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ гостинно зустріли слухачів Підготовчого відділення Центру моніторингу та координації освітньої діяльності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство слухачів Підготовчого відділення з кафедрою технології м’яса і м’ясних продуктів 13 грудня 2021