Н У Х Т

Новинки навчальної літератури

13 січня 2023

Новинки навчальної літератури

Видання нової навчальної літератури – один із головних пріоритетів наших викладачів і науковців. Вони творчо й активно працюють у цьому напрямку і постійно поповнюють книжкові полички наших здобувачів освіти актуальними виданнями.

Доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Тетяна Рибачук-Ярова, Світлана Дунда та Ірина Тюха випустили навчальний посібник «Організація виробництва і планування діяльності підприємств (харчова промисловість)».

Харчова промисловість об’єднує галузі господарств, які беруть участь у переробленні сільськогосподарської продукції та доведенні її до споживача. Вона завжди була і залишається пріоритетною не тільки для забезпечення внутрішніх потреб ринку, а й впливає на рівень продовольчої безпеки держави. Особливості організації та планування підприємств промисловості зумовлені такими чинниками: сезонністю виробництва; наявністю сировинних баз; якістю сировини, яку переробляють; терміном зберігання сировини, продукції та ін. Це має бути враховано при формуванні нових навичок і компетентностей майбутніх керівників і менеджерів.

На кафедрі екологічної безпеки та охорони праці вийшов друком підручник «Основи охорони праці. Безпека життєдіяльності». Його авторки – доцентки Ольга Євтушенко і Аліна Сірик.

Створення безпечних і нешкідливих умов праці на виробництві потребує значних матеріальних витрат, впровадження знань і висновків науково-дослідних робіт у галузі охорони праці. На цей час між тим, що відомо про методи і засоби охорони праці, і тим, що реалізовано на виробництві, дистанція все ще велика. Звести цю дистанцію до мінімуму повинні професійно підготовлені фахівці, які отримали базову вищу освіту. Основні знання з питань охорони праці набуваються у процесі навчання майбутніх фахівців у закладі вищої освіти. Саме їм і адресований підручник.

Детальніше з цими та іншими виданнями можна ознайомитися у читальному залі та на абонементі Науково-технічної бібліотеки нашого університету.

Опублікований: 13-01-2023
Читайте також:
Вступники до магістратури отримали запрошення на тестування

3 серпня 2022 року у кабінетах учасників вступних випробувань до магістратури з’явилися запрошення, де зазначені дата, час і місце проведення магістерського комплексного тесту (МКТ) або магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК). Учасникам тестування необхідно самостійно сформувати та надрукувати (за можливості) запрошення з кабінету уч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури отримали запрошення на тестування 04 серпня 2022

Студенти-цукровики і  студенти-водники успішно захистили бакалаврські дипломні проекти

З 11 по 18 червня на кафедрі технології цукру та підготовки води відбулися захисти дипломних проектів студентів 4 курсу на здобуття освітнього ступеня «бакалавр». Першими захистили дипломні проекти 11 червня студенти професійного спрямування «Технології цукру та полісахаридів», а вже 15 червня естафету прийняли студенти за професійним спрямуванням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-цукровики і студенти-водники успішно захистили бакалаврські дипломні проекти 18 червня 2018

Безпечність і якість продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР обговорюють в університеті

4 грудня 2019 року у нашому університеті розпочався інформаційно-консультаційний практикум «Законодавство України щодо безпечності та якості продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР. Сучасні підходи до експертизи та контролю якості». У заході беруть участь представники підприємств пиво-безалкогольної галузі України, віт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Безпечність і якість продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР обговорюють в університеті 05 грудня 2019

Яскрава казкова історія на Дні Навчально-наукового інституту харчових технологій

6 грудня актова зала університету зібрала адміністрацію, викладачів, студентів і щирих друзів Навчально-наукового інституту харчових технологій, який у свій день подарував своїм гостям яскраву казкову історію «АКЗАК. Чужий серед своїх». У прекрасному й незвичному світі Акзак живуть казкові створіння, які від пращурів мають дуже негативне уявлення ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскрава казкова історія на Дні Навчально-наукового інституту харчових технологій 07 грудня 2018