Н У Х Т

Новинки навчальної літератури

13 січня 2023

Новинки навчальної літератури

Видання нової навчальної літератури – один із головних пріоритетів наших викладачів і науковців. Вони творчо й активно працюють у цьому напрямку і постійно поповнюють книжкові полички наших здобувачів освіти актуальними виданнями.

Доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Тетяна Рибачук-Ярова, Світлана Дунда та Ірина Тюха випустили навчальний посібник «Організація виробництва і планування діяльності підприємств (харчова промисловість)».

Харчова промисловість об’єднує галузі господарств, які беруть участь у переробленні сільськогосподарської продукції та доведенні її до споживача. Вона завжди була і залишається пріоритетною не тільки для забезпечення внутрішніх потреб ринку, а й впливає на рівень продовольчої безпеки держави. Особливості організації та планування підприємств промисловості зумовлені такими чинниками: сезонністю виробництва; наявністю сировинних баз; якістю сировини, яку переробляють; терміном зберігання сировини, продукції та ін. Це має бути враховано при формуванні нових навичок і компетентностей майбутніх керівників і менеджерів.

На кафедрі екологічної безпеки та охорони праці вийшов друком підручник «Основи охорони праці. Безпека життєдіяльності». Його авторки – доцентки Ольга Євтушенко і Аліна Сірик.

Створення безпечних і нешкідливих умов праці на виробництві потребує значних матеріальних витрат, впровадження знань і висновків науково-дослідних робіт у галузі охорони праці. На цей час між тим, що відомо про методи і засоби охорони праці, і тим, що реалізовано на виробництві, дистанція все ще велика. Звести цю дистанцію до мінімуму повинні професійно підготовлені фахівці, які отримали базову вищу освіту. Основні знання з питань охорони праці набуваються у процесі навчання майбутніх фахівців у закладі вищої освіти. Саме їм і адресований підручник.

Детальніше з цими та іншими виданнями можна ознайомитися у читальному залі та на абонементі Науково-технічної бібліотеки нашого університету.

Опублікований: 13-01-2023
Читайте також:
Студенти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів взяли участь у LactalisHackathonUA2019

6 квітня студенти групи МО-4-2 взяли участь у першому всеукраїнському хакатоні, організованому представником молочної галузі – компанією «Lactalis» в Україні. Студенти у командах вирішували поставлені підприємствами завдання, брали участь у брейн-штормах і працювали над бізнес-кейсами. Під кінець заходу студенти презентували учасникам і топ-менед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів взяли участь у LactalisHackathonUA2019 08 квітня 2019

Успішний старт нової дисципліни

Сучасний розвиток українських наукових досліджень весь час іде в ногу із закордонними та має чітку кореляцію одержаних результатів. Не так давно нові терміни нано- стали уже добре вивченими і систематизованими у широких колах науковців фізиків, хіміків, біологів, астрономів та інших спеціалістів. Нанотехнології стали новою міждисциплінарною наукою,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний старт нової дисципліни 04 жовтня 2022

Внесок магістрантів у інноваційні технології

2 червня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти курсових робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» здобувачами групи ТР-1-1М освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Комісія у с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Внесок магістрантів у інноваційні технології 06 червня 2023

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

Насичена й плідна співпраця з румунськими університетами триває – наші науковці, творча молодь і студенти виконують спільні дослідження та обмінюються досвідом. Сфери співпраці розширюються – румунські колеги запрошують наших науковців до участі у спеціалізованих вчених радах із захисту дисертацій. Днями ступінь докторів філософії здобували аспіра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії 21 жовтня 2022