Н У Х Т

Стажування педагога в сучасних умовах компетентнісного підходу

13 червня 2019

Стажування педагога в сучасних умовах компетентнісного підходу

12 червня педагогічні працівники Волинського коледжу НУХТ долучилися до участі у Всеукраїнському Інтернет-марафоні «Стажування педагога в сучасних умовах компетентнісного підходу», що був організований Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

У програмі марафону розглядалися питання стажування як складової постійного розвитку педагога, методики організації стажування майстрів виробничого навчання в умовах виробництва та на базі навчально-практичних центрів інноваційних технологій, удосконалення професійної компетентності майстрів виробничого навчання при проходженні стажування тощо.

У виступах педагогічні працівники зазначали, що система підвищення кваліфікації передбачає різні форми роботи педагога: проходження курсів, участь у методичній діяльності закладу освіти, самоосвіту, стажування.

Основним завданням стажування на виробництвах є розвиток професійних компетенцій через постійне оновлення власних знань, умінь і навичок, що передбачає: взаємозв’язок із роботодавцем і більші можливості замовнику кадрів впливати на навчальний процес і рівень підготовки перспективних кадрів через практичну підготовку педагога; примноження власних знань із технічної точки зору та ознайомлення з новими методиками викладання; можливість оновлення освітнього процесу відповідно до тенденцій модернізації процесів на підприємствах. 

Досвід фахівців, презентований під час Всеукраїнського Інтернет-марафону, сприятиме удосконаленню професійних знань, практичних умінь і навичок, вивченню та засвоєнню новітніх технологій.

Опублікований: 13-06-2019
Читайте також:
Відкрите заняття з робототехніки

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбулося відкрите лекційне заняття з інноваційної дисципліни «Робототехнічні комплекси у пакувальних процесах», яке для магістрантів освітньо-програми «Прикладна механіка» провів асистент кафедри, PhD Валентин Туфекчі. У сучасному світі, де швидкість та ефективність є вирішальними, знання і вміння у ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите заняття з робототехніки 26 березня 2024

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся круглий стіл «Целіакія: проблеми та актуальні питання їх вирішення». Захід був організований із метою обговорення ключових тем щодо сучасних тенденцій та основних проблем розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні. Його ініціатори – д.т.н., професорка Наталія Фролова, д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами 02 липня 2021

Технології міні-виробництв в умовах пекарні вивчають студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

1-2 квітня студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології» взяли участь у майстер-класі від ТОВ «Сільпо-ФУД» зі сучасних технологій французької випічки у виробничих умовах. Разом зі студентами відвідали міні-пекарню асистент кафедри готельно-ресторанної спр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технології міні-виробництв в умовах пекарні вивчають студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 03 квітня 2019

Потужна профорієнтаційна команда представила НУХТ школярам м. Бровари

За ініціативи директора Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігоря Житнецького та організаційної підтримки ректорату 19 квітня у чергову профорієнтаційну поїздку вирушила команда фахівців нашого університету, до складу якої увійшли представники всіх навчально-наукових інститутів і факультетів НУХТ та підготовчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна профорієнтаційна команда представила НУХТ школярам м. Бровари 20 квітня 2018