Н У Х Т

Стажування педагога в сучасних умовах компетентнісного підходу

13 червня 2019

Стажування педагога в сучасних умовах компетентнісного підходу

12 червня педагогічні працівники Волинського коледжу НУХТ долучилися до участі у Всеукраїнському Інтернет-марафоні «Стажування педагога в сучасних умовах компетентнісного підходу», що був організований Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

У програмі марафону розглядалися питання стажування як складової постійного розвитку педагога, методики організації стажування майстрів виробничого навчання в умовах виробництва та на базі навчально-практичних центрів інноваційних технологій, удосконалення професійної компетентності майстрів виробничого навчання при проходженні стажування тощо.

У виступах педагогічні працівники зазначали, що система підвищення кваліфікації передбачає різні форми роботи педагога: проходження курсів, участь у методичній діяльності закладу освіти, самоосвіту, стажування.

Основним завданням стажування на виробництвах є розвиток професійних компетенцій через постійне оновлення власних знань, умінь і навичок, що передбачає: взаємозв’язок із роботодавцем і більші можливості замовнику кадрів впливати на навчальний процес і рівень підготовки перспективних кадрів через практичну підготовку педагога; примноження власних знань із технічної точки зору та ознайомлення з новими методиками викладання; можливість оновлення освітнього процесу відповідно до тенденцій модернізації процесів на підприємствах. 

Досвід фахівців, презентований під час Всеукраїнського Інтернет-марафону, сприятиме удосконаленню професійних знань, практичних умінь і навичок, вивченню та засвоєнню новітніх технологій.

Опублікований: 13-06-2019
Читайте також:
Зі швейцарськими благодійниками  розпочинає співпрацю Сумський коледж харчової промисловості НУХТ

19 квітня 2018 р. до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітала делегація у складі президента організації «Help Point Sumy» Маріанна Піффаретті та волонтера Карла Гретлера, яких супроводжував директор Сумського обласного Благодійного фонду «Хельвеція» Микола Резнік. Члени делегації надали благодійну допомогу коледжу у вигляді паперових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі швейцарськими благодійниками розпочинає співпрацю Сумський коледж харчової промисловості НУХТ 19 квітня 2018

Студенти на один день: гості на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

На минулому тижні на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся День гостинності у незвичайному форматі. Гості – учні випускних класів комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» відчули себе студентом на день. Старшокурсників коледжу зустрічали відповідальна по ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти на один день: гості на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 березня 2025

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів

22 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття доцента кафедри Оксани Вашеки з дисципліни «Хімія смаку, запаху і кольору» для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Ключовим питанням лекційного заняття було вивчення механізму сприйнятт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів 22 березня 2018

Зустрічі магістрантів міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» з фахівцями-практиками

Кроком до нового рівня професійної майстерності стала серія зустрічей здобувачів освіти міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми з представниками офісу з управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта» – керівником офісу, членом Американської ас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі магістрантів міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» з фахівцями-практиками 16 січня 2023