Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом неурядової організації «Українська асоціація аюрведа-йога». Діяльність асоціації спрямована на гармонізацію аюрведичної концепції здоров’я відповідно до умов життя в Україні, розвиток та популяризацію аюрведичної науки в країні. Розширення співпраці кафедри в межах асоціації сприятиме обміну досвідом та реалізації спільних проєктів.
З 2016 року в нашому університеті, першому в Україні, в межах спеціальності 181 «Харчові технології» здійснюється підготовка магістрів за освітньо-професійною програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів». З 2022 року освітня програма була розширена та на сьогодні має назву «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».
Навчання магістрів за новою освітньо-професійною програмою дозволить поєднати перевірені часом теоретичні положення та практичні рекомендації Аюрведи та сучасної харчової науки, адаптувати аюрведичну кулінарію до сировинної бази України, розробити інноваційні технології аюрведичної харчової продукції із залученням сучасного технологічного обладнання та пакувальних матеріалів.
Запровадження таких технологій забезпечить потреби українців у виборі якісної та доступної харчової продукції персоналізованого харчування, що, у свою чергу, сприятиме покращенню здоров’я нації.