Н У Х Т

Нові обрії співробітництва кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

12 квітня 2023

Нові обрії співробітництва кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом неурядової організації «Українська асоціація аюрведа-йога». Діяльність асоціації спрямована на гармонізацію аюрведичної концепції здоров’я відповідно до умов життя в Україні, розвиток та популяризацію аюрведичної науки в країні. Розширення співпраці кафедри в межах асоціації сприятиме обміну досвідом та реалізації спільних проєктів.

З 2016 року в нашому університеті, першому в Україні, в межах спеціальності 181 «Харчові технології» здійснюється підготовка магістрів за освітньо-професійною програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів». З 2022 року освітня програма була розширена та на сьогодні має назву «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Навчання магістрів за новою освітньо-професійною програмою дозволить поєднати перевірені часом теоретичні положення та практичні рекомендації Аюрведи та сучасної харчової науки, адаптувати аюрведичну кулінарію до сировинної бази України, розробити інноваційні технології аюрведичної харчової продукції із залученням сучасного технологічного обладнання та пакувальних матеріалів.

Запровадження таких технологій забезпечить потреби українців у виборі якісної та доступної харчової продукції персоналізованого харчування, що, у свою чергу, сприятиме покращенню здоров’я нації.

Опублікований: 12-04-2023
Читайте також:
Наші рекламісти вітають з Різдвом!

Здобувачі спеціальності 061 «Журналістика», освітньо-професійної програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» вітають зі світлим святом Різдва. Пам’ятаємо, завдяки кому ми маємо змогу відзначати його вдома. Дякуємо ЗСУ за наше Різдво!

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші рекламісти вітають з Різдвом! 25 грудня 2023

Науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції у Грузії

Налагодження міжнародної співпраці – запорука ефективного розвитку наукових досліджень та обміну результатами наукових досягнень. Тому науковці нашого університету беруть активну участь у міжнародних конференціях. Нещодавно в Державному університеті Акакія Церителі (м. Кутаїсі, Грузія) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції у Грузії 02 липня 2021

Перший крок до успішного майбуття зробили майбутні вступники Полтавщини

19 травня у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей, на який завітали випускники шкіл і професійно-технічних навчальних закладів Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів нашої країни. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві презентаційні п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок до успішного майбуття зробили майбутні вступники Полтавщини 21 травня 2018

Кафедра інформатики продовжує знайомити школярів Київщини з нашим університетом

Кафедра інформатики однією з перших відчула суттєве зменшення педагогічного навантаження в зв’язку із зменшенням кількості вступників, тому з подвійною енергією включилася у профорієнтаційну роботу. 24 вересня 2018 року, вже вдруге в цьому місяці, викладачі кафедри, доцент Володимир Овчарук і старший викладач Інна Ющук взяли участь в Ярмарку профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра інформатики продовжує знайомити школярів Київщини з нашим університетом 25 вересня 2018