Н У Х Т

Викладачі факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту вивчали досвід чеських колег

02 лютого 2017

Викладачі факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту вивчали досвід чеських колег

Завершилося стажування викладачів факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту в Університеті Томаша Бата в місті Злін (Чеська Республіка).

Університет Томаша Бата – передовий університет Чеської Республіки, в якому на шести факультетах навчаються понад 10 тисяч студентів із Чехії та понад 40 інших країн. Університет готує фахівців із різних спеціальностей – хімії, технології полімерних матеріалів, харчових технологій та машинобудування, економіки та управління, прикладної інформатики, дизайну, гуманітарних наук та інших.

Крім того, Університет є потужним науковим осередком Чехії. У науково-дослідних центрах, лабораторіях і виробничих цехах університету, оснащених сучасним експериментальним обладнанням, працюють провідні вчені Чехії, здійснюється підготовка докторантів, виконуються міжнародні проекти.

Протягом тижня наша делегація вивчала передовий досвід навчального процесу, наукової та організаційної роботи чеських колег. Основна увага була приділена питанням підготовки фахівців із технічних спеціальностей. Була зібрана корисна інформація про організацію і регулювання  освіти у Чехії, особливості вступу до Університету, організацію навчального процесу, особливості навчання на заочній та дистанційній формах навчання, методичну роботу, організацію наукової роботи на кафедрах і в дослідницьких центрах, практику студентів і співпрацю з роботодавцями тощо.

Під час зустрічей із керівництвом університету та провідними фахівцями досягнуті попередні домовленості про співпрацю між нашими університетами в освітній та науковій сферах і обмінних програмах.

Отримана інформація буде проаналізована з метою впровадження сучасних освітніх програм, європейських навчальних планів, організації навчального процесу та наукової роботи в нашому університеті.

Опублікований: 02-02-2017
Читайте також:
Захищаються магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві»

21 лютого 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Екзаменаційна комісія у складі: керівниці навчального ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захищаються магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» 22 лютого 2022

Актуальний погляд на міцний крафт

13-14 червня професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та доцентка кафедри Ірина Бабич взяли участь у наймасштабнішому з’їзді крафтових винокурів і спеціалістів галузі – виставці-форумі крафтових дистилерів України «Міцний крафт-2025». «Міцний крафт» – платформа для спілкування, співпраці та натхнення, де кожн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальний погляд на міцний крафт 16 червня 2025

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води

21 лютого стало більше на 8 магістрів зі спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв». Свої вражаючі наукові дослідження, ґрунтовні знання й вичерпні відповіді на всі питання членів Екзаменаційної комісії вони представили у Водно-інформаційному центрі «Музей води». Саме там за люб’язним запрошенням адміністрації зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води 21 лютого 2017

Якими будуть світ та Україна у 2019-му році розмірковували наші студенти-міжнародники на круглому столі у Верховній Раді

Магістранти та студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» взяли участь у роботі круглого столу «Світ та Україна у 2019-му році», який відбувся у Верховній Раді. Такі актуальні у наступному році теми, як торговельна війна США та Китаю, Brexit, штучний інтелект, зміна поколінь, зростання протекціонізму, російський вплив на енергетичном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якими будуть світ та Україна у 2019-му році розмірковували наші студенти-міжнародники на круглому столі у Верховній Раді 19 грудня 2018