Н У Х Т

Нові горизонти: викладачі кафедри ресторанної і аюрведичної продукції продовжують професійний розвиток

03 лютого 2025

Нові горизонти: викладачі кафедри ресторанної і аюрведичної продукції продовжують професійний розвиток

Січень 2025 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції присвятили своєму професійному розвитку – поглибленню знань у сфері наукометрії та бізнес-процесів, ознайомленню зі сучасними цифровими рішеннями для дистанційного та змішаного навчання, удосконаленню навичок роботи з міжнародними базами даних, підвищенню ефективності наукової комунікації.

Так, асистентка Марія Омельченко взяла участь у низці вебінарів від компанії «Clarivate», спрямованих на вдосконалення роботи з наукометричною платформою «Web of Science Core Collection», вебінарі «Товарний бізнес через маркетплейси у 2025 році: як досягти успіху та масштабувати продажі», майстер-класі «Психологія для підприємця: корисні інструменти для виходу на новий рівень розвитку».

На вебінарах від компанії «Clarivate», які проводила незмінна спікерка Ірина Тихонкова, учасники детально ознайомилися з можливостями персонального кабінету та авторських профілів у «Web of Science Core Collection», розглянули вибір оптимального наукового видання для публікації; значення метрик журналів та їхній вплив на підбір відповідного видання; особливості плати за публікацію та можливі шляхи її мінімізації; оформлення рукописів за вимогами конкретного видання для прискорення процесу публікації, дізналися про критерії відбору джерел із цих галузей для «Web of Science Core Collection»; методи ефективного пошуку, аналізу та використання наукових публікацій; можливості навігації за цитуваннями для розширення бібліографічних досліджень; роль платформи у популяризації наукових результатів.

Вебінар «Товарний бізнес через маркетплейси у 2025 році: як досягти успіху та масштабувати продажі» провів експерт із понад 20-річним досвідом у сфері товарного бізнесу Дмитро Куріс. Було розглянуто особливості бізнес-моделі маркетплейсів і перспективи їх розвитку у 2025 році, проаналізовано вигідні ніші та ефективні стратегії продажів на платформах Amazon, Etsy, eBay, Allegro, eMAG, Kaspi, Rozetka, Prom, ознайомлено з автоматизацією бізнес-процесів і сучасними інструментми й сервісами для підвищення ефективності роботи.

Досвідчена психологиня Наталія Бондаренко розкрила методи ефективного управління емоціями для досягнення цілей у бізнесі, навчила розвитку критичного мислення та навичок ухвалення рішень, подоланню психологічних бар’єрів, які заважають реалізовувати потенціал і формуванню балансу між кар’єрою, особистим життям і саморозвитком під час майстер-класу «Психологія для підприємця: корисні інструменти для виходу на новий рівень розвитку».

31 січня професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко долучилися до вебінару «Zoom for Education: нові інструменти», який відбувся в рамках співпраці Міністерства освіти і науки України та Zoom Video Communications, Inc. Вони дізналися про оновлені можливості платформи Zoom Meetings for Education, яка наразі доступна для українських закладів освіти безкоштовно і має розширений функціонал.

Були презентовані інноваційні інструменти, які покликані підвищити ефективність організації освітнього процесу: Zoom Notes – інструмент для зручного створення та збереження нотаток до, під час і після відеоконференцій; Zoom AI Companion – штучний інтелект, який допомагає аналізувати зміст зустрічей, роблячи їх більш структурованими та змістовними; Zoom Docs – потужний інструмент для спільної роботи над документами безпосередньо в межах Zoom; Zoom Surveys&Polls – можливість отримувати зворотний зв’язок у реальному часі завдяки опитуванням і голосуванням; Zoom Clips – функція запису відео з екрану з подальшим поширенням для перегляду.

Ці інструменти допоможуть зробити онлайн-навчання ще більш інтерактивним, зручним та ефективним як для викладачів, так і для студентів.

Участь у цих заходах дозволила викладачам вдосконалити свої знання, розширити компетентності й поєднати практичні інструменти з психологічними аспектами розвитку, що є важливими для сучасних фахівців сфери ресторанного бізнесу. Отримана інформація сприятиме ефективнішому навчанню студентів і науковій діяльності.

Наші учасники висловлюють щиру вдячність організаторам за модерацію заходів і лекторам за надані цінні знання!

Опублікований: 03-02-2025
Читайте також:
Нові форми зацікавлення майбутніх вступників

20 грудня 2017 відбувся майстер-клас «Обслуговування комп’ютера в домашніх умовах» для учнів 9-х класів КЗСОР «Сумська обласна гімназія для талановитих та творчо обдарованих дітей» з метою здійснення профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді. Викладач спецдисциплін Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Олександр Лисенко продемонстру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми зацікавлення майбутніх вступників 22 грудня 2017

Здобувачі-електрики відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2023»

17 жовтня здобувачі освіти груп ЕЛ-1-3 та ЕЛ-3-3 разом із кураторами, викладачами кафедри електропостачання і енергоменеджменту, доценткою Юлією Куєвдою та асистентом Петром Зінькевичем відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2023» – головну консолідуючу подію для конструктивного діалогу бізнесу і влади, виробничої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-електрики відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2023» 18 жовтня 2023

Стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі присвячене дисертаційне дослідження нашого молодого науковця

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 відбувся захист дисертаційної роботи «Розробка стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі» здобувача Людмили Шевченко (науковий керівник – професор кафедри економіки праці та менеджменту Ольга Пєтухова). Офіційні опоненти – доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі присвячене дисертаційне дослідження нашого молодого науковця 14 березня 2019

Викладачі кафедри технології консервування провели лабораторне заняття на Бориспільському заводі продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали Бориспільський завод продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса», який входить до скандинавського харчового концерну «Lantmannen». Під час відвідування цеху з виробництва сухих сніданків студенти мали змогу детально познайомитися з роботою екструдера, вивчити параметри виробництва різних в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології консервування провели лабораторне заняття на Бориспільському заводі продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса» 25 травня 2018