Н У Х Т

Науково-практичний інтенсив від Enzym Group: неймовірна прокачка soft і hard skills

03 листопада 2023

Науково-практичний інтенсив від Enzym Group: неймовірна прокачка soft і hard skills

Здобувачі бакалаврату 3 та 4 курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Олег Висоцький і Єлизавета Дон взяли участь у тривалому та плідному науково-практичному інтенсиві від Enzym Group та компанії Explogen в одній із провідних лабораторій України.

За три дні здобувачі ознайомилися зі сучасними досягненнями у галузі молекулярної біології та біотехнології.

Перші два дні інтенсиву провели в компанії Ензим. Побували на екскурсії пілотною лінією виробництва продукції. Побачили ферментер, насоси, сушарки, ротори для випарювання та навіть ознайомилися, як працювати з програмним забезпеченням щодо регуляції додавання поживних речовин, регулювання рН, температури, тиску та інших показників у ферментері.

Не менш захоплюючою частиною першого дня виявилися лекції, де йшлося про сучасні напрямки біотехнології, історію винайдення та початок користування дріжджами, а також можливості актиноміцетів, які відіграють значну роль у біотехнології та медицині.

Другий день був присвячений вивченню методик визначення концентрації різного роду нуклеїнових кислот. Слухачі спробували на практиці найновіші методики, включаючи тонкошарову хроматографію та відкрили для себе різні підходи й інструменти, які дозволяють точно визначати кількість і типи нуклеотидів у зразках.

У третій день учасники заходу занурилися в світ методик виділення та сиквенування ДНК. Дуже сподобалася нашим здобувачам робота в лабораторії Ензиму – Explogen. Там вони виділяли ДНК дріжджів, самостійно готували пробу та провели ПЦР-тест, а також попрацювали на гелевому електрофорезі, який використовується для розділення ДНК і РНК дріжджів.

Студенти дізналися, що кожна компанія особливу увагу приділяє екології, сортує сміття та збирає рідкі відходи, які потім проходять спеціальне оброблення та очищення для збереження довкілля.

Приємним бонусом стала можливість поспілкуватися та весело провести час з майбутніми колегами з різних куточків України.

Наші біотехнологи вдячні організаторам за таку чудову можливість прокачати свої soft і hard skills.

Опублікований: 03-11-2023
Читайте також:
Про перспективні спеціальності розповів київським школярам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

29 листопада 2019 року доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів профорієнтаційні заходи у школі № 84 І-ІІІ ступенів  (м. Київ). У ході зустрічі зі школярами викладач розповів про підготовку кафедрою конкурентоспроможних і висококваліфікованих фахівців у сфері гостинності за спеціальністю 181 «Харчові технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про перспективні спеціальності розповів київським школярам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 29 листопада 2019

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

Український фонд стартапів оголосив учасника від України на University Startup World Cup, який відбудеться у вересні цього року в столиці Данії. І першою командою, яка представлятиме Україну на конкурсі, буде стартап Solar Optic, автори якого – наша випускниця Марія Аліпатова і завідувач кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup! 26 червня 2023

Незвичайні звичайні практичні з «Природоохоронних біотехнологій»

Що таке навчання в університеті? Це – лекції, практичні, лабораторні, тобто набуття теоретичних і практичних знань. А що таке навчання на 4 курсі та ще і на 5-ій або 6-ій парі? Це – «вже трохи втомилися», «трохи нудно» і «бажаємо різноманіття». Але для студента-біотехнолога немає нічого неможливого! І навіть звичайні практичні роботи можна перетв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незвичайні звичайні практичні з «Природоохоронних біотехнологій» 14 листопада 2019

Руйнуємо вікові стереотипи: менеджери персоналу тренують навички івент-менеджменту на Work Day 2025 для кандидатів 50+

За сприяння старшої викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Юлії Гринюк студентки освітньої програми «Менеджмент персоналу» другого курсу Олександра Данюк, Дар’я Пустова, Дар’я Піжівська, Маргарита Шкробот у рамках вивчення дисципліни «Підприємництво та соціальні проєкти» і, зокрема, проєктів боротьби з ейджизмом, а також третього курсу С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Руйнуємо вікові стереотипи: менеджери персоналу тренують навички івент-менеджменту на Work Day 2025 для кандидатів 50+ 21 жовтня 2025