Н У Х Т

Науково-практичний інтенсив від Enzym Group: неймовірна прокачка soft і hard skills

03 листопада 2023

Науково-практичний інтенсив від Enzym Group: неймовірна прокачка soft і hard skills

Здобувачі бакалаврату 3 та 4 курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Олег Висоцький і Єлизавета Дон взяли участь у тривалому та плідному науково-практичному інтенсиві від Enzym Group та компанії Explogen в одній із провідних лабораторій України.

За три дні здобувачі ознайомилися зі сучасними досягненнями у галузі молекулярної біології та біотехнології.

Перші два дні інтенсиву провели в компанії Ензим. Побували на екскурсії пілотною лінією виробництва продукції. Побачили ферментер, насоси, сушарки, ротори для випарювання та навіть ознайомилися, як працювати з програмним забезпеченням щодо регуляції додавання поживних речовин, регулювання рН, температури, тиску та інших показників у ферментері.

Не менш захоплюючою частиною першого дня виявилися лекції, де йшлося про сучасні напрямки біотехнології, історію винайдення та початок користування дріжджами, а також можливості актиноміцетів, які відіграють значну роль у біотехнології та медицині.

Другий день був присвячений вивченню методик визначення концентрації різного роду нуклеїнових кислот. Слухачі спробували на практиці найновіші методики, включаючи тонкошарову хроматографію та відкрили для себе різні підходи й інструменти, які дозволяють точно визначати кількість і типи нуклеотидів у зразках.

У третій день учасники заходу занурилися в світ методик виділення та сиквенування ДНК. Дуже сподобалася нашим здобувачам робота в лабораторії Ензиму – Explogen. Там вони виділяли ДНК дріжджів, самостійно готували пробу та провели ПЦР-тест, а також попрацювали на гелевому електрофорезі, який використовується для розділення ДНК і РНК дріжджів.

Студенти дізналися, що кожна компанія особливу увагу приділяє екології, сортує сміття та збирає рідкі відходи, які потім проходять спеціальне оброблення та очищення для збереження довкілля.

Приємним бонусом стала можливість поспілкуватися та весело провести час з майбутніми колегами з різних куточків України.

Наші біотехнологи вдячні організаторам за таку чудову можливість прокачати свої soft і hard skills.

Опублікований: 03-11-2023
Читайте також:
Обговорення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу»

25 січня 2024 року відбулося розширене засідання робочої групи бакалаврської освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» за участю здобувачів освіти 1-4 курсів, стейкхолдерів-HR-практиків, викладачів, задіяних у викладанні дисциплін за освітньою програмою, для обговорення результатів локального моніторингу освітньо-професійної програми «Ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» 25 січня 2024

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

Протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р. здобувачі групи БТ-4-1 Ростислав Коваль та Анна Воробей опановували вибіркову освітню компоненту «Біоінженерія (клітинна, генетична)» обсягом 5 кредитів ЄКТС на базі кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка». Таку можливість ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності 28 грудня 2022

Студентська допомога захисникам

На початку квітня студентська рада університету запустила терміновий збір для здобувача освіти четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій Костянтина Ковгана, який вирушав на передову разом зі своєю бригадою. Студентами і викладачами було зібрано 10 000 гривень, на які хлопці закупили зарядні станції та повербанк. Військові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська допомога захисникам 09 травня 2024

Нове видання для майбутніх фахівців від викладачів кафедри харчової хімії

Днями вийшов друком підручник «Хімія гетероциклів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 161 «Хімічна технологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія», співавторами якого є викладачі кафедри харчової хімії: завідувач кафедри Світлана Бондаренко, доценти Наталія Сімурова і Олена Майборода, а також старший викладач Наталія Зін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове видання для майбутніх фахівців від викладачів кафедри харчової хімії 25 листопада 2019