Н У Х Т

Удосконалено порядок розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти

12 липня 2021

Удосконалено порядок розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти

Для підготовки здобувачів вищої освіти за державним замовленням Уряд вдосконалив порядок розподілу видатків державного бюджету на освіту між закладами вищої освіти. Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р.№1146 «Про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти на основі показників їх освітньої, наукової та міжнародної діяльності» були ухвалені 7 липня 2021 року.

Зміни спрямовані на вдосконалення підходів до фінансування освітніх послуг закладів вищої освіти відповідно до результатів їхньої діяльності з метою забезпечення економічно раціональної поведінки закладів вищої освіти та підвищення якості освітніх послуг, які вони надають.

Зокрема, документом запроваджується:

- збільшення у 2021 році на 0,1 коефіцієнта стабільності для закладів вищої освіти, у яких контингент осіб, які навчаються за державним замовленням за спеціальностями окремих визначених галузей знань, становить більш ніж 70%, або більше загального контингенту осіб, які навчаються на умовах державного замовлення;

- врахування зміни соціальних нормативів і контингенту здобувачів закладу вищої освіти при розрахунку складової стабільності у формулі розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти;

- врахування показника працевлаштування випускників з 2022 року на підставі моніторингу зайнятості за результатами місця у рейтинговому списку даних про працевлаштування випускників закладів вищої освіти державної форми власності;

- встановлення з 2022 року коефіцієнта стабільності на рівні не більше ніж 0,8.

Опублікований: 12-07-2021
Читайте також:
Магістранти з готельно-ресторанної справи успішно захистили звіти з виробничої практики

Здобувачі вищої освіти магістерського рівня денної та заочної форм навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» захистили звіти з виробничої практики. Виробнича практика, як обов’язковий елемент освітньо-професійної підготовки, проходила з 16 січня по 26 лютого у провідних ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти з готельно-ресторанної справи успішно захистили звіти з виробничої практики 08 березня 2023

Неізольовані можливості студентів-маркетологів: тренди інтернет-маркетингу 2020

Студенти кафедри маркетингу – творча та цілеспрямована молодь, яка в курсі усіх подій, а особливо тих, що стосуються інтернет-трендів. Кажуть, тільки обмеж студента, як він почне навчатися. Може, самоізоляція – це такі ж рамки? Так чому ж не присвятити цей час саморозвитку? Аби уникнути освітнього голоду – найгіршої з дієт, багато освітніх компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неізольовані можливості студентів-маркетологів: тренди інтернет-маркетингу 2020 18 травня 2020

Європейський освітній процес викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування вивчають у Фінляндії

У рамках прийнятої МОН Концепції розвитку англійської мови в університетах, з метою ознайомлення з європейським освітнім процесом у вищій і середній школі та для підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування Інна Форостюк і Надія Шерстюк на початку цього навчального року розпочали...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський освітній процес викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування вивчають у Фінляндії 05 вересня 2019

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

У наш час бурхливого розвитку технічного прогресу, коли майже кожний день людство відкриває нові наукові грані, розв’язує надскладні технологічні проблеми, науковці особливо цінують обмін актуальною професійною інформацією. Особливо цікаво, якщо про наукові новинки дізнаєшся при спілкуванні віч-на-віч із провідними світовими спеціалістами. У хіміч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії 30 листопада 2023