Н У Х Т

Удосконалено порядок розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти

12 липня 2021

Удосконалено порядок розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти

Для підготовки здобувачів вищої освіти за державним замовленням Уряд вдосконалив порядок розподілу видатків державного бюджету на освіту між закладами вищої освіти. Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р.№1146 «Про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти на основі показників їх освітньої, наукової та міжнародної діяльності» були ухвалені 7 липня 2021 року.

Зміни спрямовані на вдосконалення підходів до фінансування освітніх послуг закладів вищої освіти відповідно до результатів їхньої діяльності з метою забезпечення економічно раціональної поведінки закладів вищої освіти та підвищення якості освітніх послуг, які вони надають.

Зокрема, документом запроваджується:

- збільшення у 2021 році на 0,1 коефіцієнта стабільності для закладів вищої освіти, у яких контингент осіб, які навчаються за державним замовленням за спеціальностями окремих визначених галузей знань, становить більш ніж 70%, або більше загального контингенту осіб, які навчаються на умовах державного замовлення;

- врахування зміни соціальних нормативів і контингенту здобувачів закладу вищої освіти при розрахунку складової стабільності у формулі розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти;

- врахування показника працевлаштування випускників з 2022 року на підставі моніторингу зайнятості за результатами місця у рейтинговому списку даних про працевлаштування випускників закладів вищої освіти державної форми власності;

- встановлення з 2022 року коефіцієнта стабільності на рівні не більше ніж 0,8.

Опублікований: 12-07-2021
Читайте також:
Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

Відповідно до плану проведення відкритих занять на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбулася відкрита лекція «Технології туалетних мил», яку прочитав к.т.н., доцент Валерій Бабенко з навчальної дисципліни «Технологія жирів» (Модуль 4 «Технології парфумерно-косметичних виробів») для студентів четвертого курсу денної форми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 15 березня 2018

Кращі з кращих

Зустріч адміністрації факультету та гаранта освітньої програми зі студентами – подія для факультету біотехнології та екологічного контролю типова і регулярна. Власне, зазвичай, вона полягає у тому, що представники деканату та гарант розповідають про організаційні моменти навчального процесу, а студенти висловлюють свої побажання і пропозиції. Але ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі з кращих 26 січня 2023

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

На кафедрі технології молока і молочних продуктів аспірантами третього року навчання Оксаною Басс та Тетяною Пшеничною були проведені наукові семінари за результатами виконання дисертаційних робіт. У доповіді Оксани Басс «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор, д-р т. н. Галина Поліщук) науково обґрун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт 15 червня 2018

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

Київська область стрімко розвивається і шукає сфери для спеціалізації та активізації виробництва в межах регіону, і викладачі нашого університету продовжують активно долучатися до цього процесу. У рамках реалізації Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки Департамент економіки Київської облдержадміністрації 18 квітня провів другу зус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини 20 квітня 2023