Н У Х Т

Удосконалено порядок розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти

12 липня 2021

Удосконалено порядок розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти

Для підготовки здобувачів вищої освіти за державним замовленням Уряд вдосконалив порядок розподілу видатків державного бюджету на освіту між закладами вищої освіти. Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р.№1146 «Про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти на основі показників їх освітньої, наукової та міжнародної діяльності» були ухвалені 7 липня 2021 року.

Зміни спрямовані на вдосконалення підходів до фінансування освітніх послуг закладів вищої освіти відповідно до результатів їхньої діяльності з метою забезпечення економічно раціональної поведінки закладів вищої освіти та підвищення якості освітніх послуг, які вони надають.

Зокрема, документом запроваджується:

- збільшення у 2021 році на 0,1 коефіцієнта стабільності для закладів вищої освіти, у яких контингент осіб, які навчаються за державним замовленням за спеціальностями окремих визначених галузей знань, становить більш ніж 70%, або більше загального контингенту осіб, які навчаються на умовах державного замовлення;

- врахування зміни соціальних нормативів і контингенту здобувачів закладу вищої освіти при розрахунку складової стабільності у формулі розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти;

- врахування показника працевлаштування випускників з 2022 року на підставі моніторингу зайнятості за результатами місця у рейтинговому списку даних про працевлаштування випускників закладів вищої освіти державної форми власності;

- встановлення з 2022 року коефіцієнта стабільності на рівні не більше ніж 0,8.

Опублікований: 12-07-2021
Читайте також:
Виїзні заняття магістрантів спеціальності  «Готельно-ресторанна справа» в умовах підприємства гостинності

Здобувачі освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» у межах вивчення навчальної дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» разом із лекторкою дисципліни, професоркою кафедри готельно-ресторанної справи і гаранткою освітньо-професійної програми Тетяною Сильчук відвідали тризірк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні заняття магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в умовах підприємства гостинності 18 грудня 2023

Аніме у студентських проєктах

Останнім часом аніме став одним із найпоширеніших напрямків у малюванні серед талановитої молоді. Сьогодні він заполонив фактично увесь світ. Зацікавившись цією темою, здобувачі вищої освіти другого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із викладачкою кафедри маркет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аніме у студентських проєктах 30 грудня 2020

Із виробництвом популярного напою наочно познайомилися здобувачі, відвідавши міні-пивоварню

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі здобувачами освіти третього курсу відвідав міні-пивоварню «Andersen», що знаходиться в м. Києві. Студенти мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями виробництва пива, починаючи від підготовки сировини до стадії розливу готового продукту, та поб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із виробництвом популярного напою наочно познайомилися здобувачі, відвідавши міні-пивоварню 25 листопада 2020

Стейкхолдери в дії!

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося засідання робочої групи у складі гаранток освітньо-професійних програм на освітніх рівнях «бакалавр» і «магістр» Світлани Усатюк та Лариси Арсеньєвої, викладачок кафедри Оксани Вашеки, Вікторії Кійко і Оксани Петруші, практиків – провідної фахівчині відділу контролю якості виробництва Департаменту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери в дії! 22 лютого 2021