Н У Х Т

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

29 листопада 2022

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся науковий семінар. Доповідали професорка Наталія Науменко, доцентка Галина Лук’янець та викладачка Юлія Ткачук.

Тематика доповідей була різноманітною. Галина Лук’янець розкрила вплив емоційного звернення на аудиторію, її ментальні та тілесні наслідки у доповіді «Про емоційні засоби впливу на аудиторію у когнітивно-риторичному аспекті».

Про шляхи інтерпретації наукового та культурного надбання у справі представлення України англомовному світові йшлося у виступі професорки Наталії Науменко. Вона наголосила, що нова хвиля стрімкого зростання зацікавлення історією та культурою нашої країни піднялася навесні цього року у зв’язку з повномасштабною війною росії проти України. Це знайшло своє відображення у відеокліпі «Hey Hey Rise Up» на слова стрілецької пісні «Ой, у лузі червона калина похилилася…» (автор – Степан Чарнецький), у якому музиканти групи «Pink Floyd» і піаніст індійського походження Нітін Соні створили музичний фон для а-капельного співу фронтмена українського гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка. Проведення різноманітних заходів, головною метою яких є популяризація творів українських митців мовами народів світу, свідчить про потужну підтримку України в усьому світі.

Юлія Ткачук доповіла про забезпечення академічної доброчесності в НУХТ на основі Положення про забезпечення академічної доброчесності у Національному університеті харчових технологій. Вона охарактеризувала основні завдання забезпечення академічної доброчесності в університеті, а також перелічила заходи, які організовують і проводять в університеті для створення позитивного, сприятливого й доброчесного освітнього і наукового середовища.

Опублікований: 29-11-2022
Читайте також:
Студенти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили дипломні магістерські проекти

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На розгляд Екзаменаційної комісії були представлені 25 дипломних магістерських проектів, тематикою яких були різні типи закладів ресторанного господарс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили дипломні магістерські проекти 27 лютого 2017

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя»

Наші викладачі і науковці тісно й плідно співпрацюють із вітчизняними та зарубіжними колегами не лише харчової, але й інших галузей, а також із провідними медичними установами. У рамках договору про співпрацю між нашим університетом і ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» МОЗ України директ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» 31 січня 2022

Міжнародні стандарти управління безпечністю опанували здобувачі у рамках сертифікатного курсу

Здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах вивчення дисциплін «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» і «Харчова та санітарна токсикологія» взяли участь у сертифікатному курсі «ISO 22000:2018. Система управління безпечністю харчових продуктів», організованому через платформу Udemy за пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стандарти управління безпечністю опанували здобувачі у рамках сертифікатного курсу 22 вересня 2023