Н У Х Т

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

29 листопада 2022

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся науковий семінар. Доповідали професорка Наталія Науменко, доцентка Галина Лук’янець та викладачка Юлія Ткачук.

Тематика доповідей була різноманітною. Галина Лук’янець розкрила вплив емоційного звернення на аудиторію, її ментальні та тілесні наслідки у доповіді «Про емоційні засоби впливу на аудиторію у когнітивно-риторичному аспекті».

Про шляхи інтерпретації наукового та культурного надбання у справі представлення України англомовному світові йшлося у виступі професорки Наталії Науменко. Вона наголосила, що нова хвиля стрімкого зростання зацікавлення історією та культурою нашої країни піднялася навесні цього року у зв’язку з повномасштабною війною росії проти України. Це знайшло своє відображення у відеокліпі «Hey Hey Rise Up» на слова стрілецької пісні «Ой, у лузі червона калина похилилася…» (автор – Степан Чарнецький), у якому музиканти групи «Pink Floyd» і піаніст індійського походження Нітін Соні створили музичний фон для а-капельного співу фронтмена українського гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка. Проведення різноманітних заходів, головною метою яких є популяризація творів українських митців мовами народів світу, свідчить про потужну підтримку України в усьому світі.

Юлія Ткачук доповіла про забезпечення академічної доброчесності в НУХТ на основі Положення про забезпечення академічної доброчесності у Національному університеті харчових технологій. Вона охарактеризувала основні завдання забезпечення академічної доброчесності в університеті, а також перелічила заходи, які організовують і проводять в університеті для створення позитивного, сприятливого й доброчесного освітнього і наукового середовища.

Опублікований: 29-11-2022
Читайте також:
Про традиції та перспективи харчових технологій – іноземною мовою

З позицій повсякдення, 90 років – це вік довгожительства людини. Одна з перших асоціацій – це дідусь або бабуся, оточені численними дітьми, онуками та правнуками, умудрені досвідом, але притому молоді в душі і завжди раді ділитися знаннями. «Дев’яносторічна» наукова конференція – не виняток. Вона збирає навколо себе численних молодих учених, аспір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про традиції та перспективи харчових технологій – іноземною мовою 15 квітня 2024

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

У межах виконання кваліфікаційної роботи на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжуються дослідження магістрантки Марії Омельченко, яка навчається за спеціальністю «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» (науковий керівник – професор Олег Кузьмін). На запрошення завідува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 січня 2024

Міжнародна співпраця для вирішення актуальної проблеми забруднення довкілля мікропластиком

Наші студенти з великим захопленням долучаються до участі у різних міжнародних програмах та обмінах. Тож, магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології першого року навчання Ірина Ковшар скористалася нагодою і стала повноправною виконавицею міжнародного Українсько-Латвійського проєкту «Мікробно-зв’язаний мікропластик у нейстоні міжфазної повер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна співпраця для вирішення актуальної проблеми забруднення довкілля мікропластиком 19 жовтня 2021

Практичні аспекти генетики: здобувачі-біотехнологи повернулися до своїх лабораторій

Після 6 місяців дистанційного навчання здобувачі-біотехнологи зустрілися на реальних парах. Одним із перших практичних занять стала лабораторна робота з генетики, на якій студенти засвоїли правила пересівання та зберігання бактерій, а також опанували методи визначення титру бактерій і бактеріофагів. Усі дуже скучили за живим спілкуванням і з натхне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти генетики: здобувачі-біотехнологи повернулися до своїх лабораторій 09 вересня 2020