Н У Х Т

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

29 листопада 2022

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся науковий семінар. Доповідали професорка Наталія Науменко, доцентка Галина Лук’янець та викладачка Юлія Ткачук.

Тематика доповідей була різноманітною. Галина Лук’янець розкрила вплив емоційного звернення на аудиторію, її ментальні та тілесні наслідки у доповіді «Про емоційні засоби впливу на аудиторію у когнітивно-риторичному аспекті».

Про шляхи інтерпретації наукового та культурного надбання у справі представлення України англомовному світові йшлося у виступі професорки Наталії Науменко. Вона наголосила, що нова хвиля стрімкого зростання зацікавлення історією та культурою нашої країни піднялася навесні цього року у зв’язку з повномасштабною війною росії проти України. Це знайшло своє відображення у відеокліпі «Hey Hey Rise Up» на слова стрілецької пісні «Ой, у лузі червона калина похилилася…» (автор – Степан Чарнецький), у якому музиканти групи «Pink Floyd» і піаніст індійського походження Нітін Соні створили музичний фон для а-капельного співу фронтмена українського гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка. Проведення різноманітних заходів, головною метою яких є популяризація творів українських митців мовами народів світу, свідчить про потужну підтримку України в усьому світі.

Юлія Ткачук доповіла про забезпечення академічної доброчесності в НУХТ на основі Положення про забезпечення академічної доброчесності у Національному університеті харчових технологій. Вона охарактеризувала основні завдання забезпечення академічної доброчесності в університеті, а також перелічила заходи, які організовують і проводять в університеті для створення позитивного, сприятливого й доброчесного освітнього і наукового середовища.

Опублікований: 29-11-2022
Читайте також:
У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи

27 березня 2018 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень», яке провів доцент Володимир Рідкоус для магістрів спеціальності «Готельна і ресторанна справа». На лекції були присутні в.о. заступника завідувача кафедри Тетяна Сильчук, заступник декана факу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи 29 березня 2018

Студенти-водники закріплюють знання, отримані під час дистанційного навчання

16 лютого 2017 року доцент кафедри технології цукру і підготовки води Світлана Шульга разом зі студентами 2 і 3 курсу професійного спрямування «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» взяли участь у виїзному інформаційному прес-клубі «Технологія підготовки питної води» ПАТ «АК «Київводоканал». Засідання відкриває ряд зустріче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-водники закріплюють знання, отримані під час дистанційного навчання 17 лютого 2017

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два відкритих практичних заняття. Старший викладач Ольга Пушка провела заняття «Технологія кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів» для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з навчальної дисципліни «Технологія продукції рестор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 27 листопада 2018

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність важлива складова роботи кожного навчального закладу, оскільки є одним із вагомих показників, що враховується всіма без виключення рейтинговими системами, у тому числі й ТОП-200. Цей напрям діяльності завжди був одним із пріоритетних для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності 11 січня 2017