Н У Х Т

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

29 листопада 2022

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся науковий семінар. Доповідали професорка Наталія Науменко, доцентка Галина Лук’янець та викладачка Юлія Ткачук.

Тематика доповідей була різноманітною. Галина Лук’янець розкрила вплив емоційного звернення на аудиторію, її ментальні та тілесні наслідки у доповіді «Про емоційні засоби впливу на аудиторію у когнітивно-риторичному аспекті».

Про шляхи інтерпретації наукового та культурного надбання у справі представлення України англомовному світові йшлося у виступі професорки Наталії Науменко. Вона наголосила, що нова хвиля стрімкого зростання зацікавлення історією та культурою нашої країни піднялася навесні цього року у зв’язку з повномасштабною війною росії проти України. Це знайшло своє відображення у відеокліпі «Hey Hey Rise Up» на слова стрілецької пісні «Ой, у лузі червона калина похилилася…» (автор – Степан Чарнецький), у якому музиканти групи «Pink Floyd» і піаніст індійського походження Нітін Соні створили музичний фон для а-капельного співу фронтмена українського гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка. Проведення різноманітних заходів, головною метою яких є популяризація творів українських митців мовами народів світу, свідчить про потужну підтримку України в усьому світі.

Юлія Ткачук доповіла про забезпечення академічної доброчесності в НУХТ на основі Положення про забезпечення академічної доброчесності у Національному університеті харчових технологій. Вона охарактеризувала основні завдання забезпечення академічної доброчесності в університеті, а також перелічила заходи, які організовують і проводять в університеті для створення позитивного, сприятливого й доброчесного освітнього і наукового середовища.

Опублікований: 29-11-2022
Читайте також:
Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження

Відмінник навчання, переможець конкурсу студентських наукових робіт, гордість гуртка «Biotech» і  кафедри біотехнології і мікробіології та просто хороший друг. Саме це згадують викладачі й друзі, коли мова йде про Миколу Івахнюка. А сьогодні, 11 червня до переліку його досягнень можна додати блискучий захист дисертаційної роботи «Синтез мікробного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження 11 червня 2019

Фіналісти конкурсу на кращу академічну групу НУХТ від факультету автоматизації і комп’ютерних систем повернулися з харчових підприємств Донеччини

Нещодавно група АК-3-2, що стали фіналістами конкурсу на кращу академічну групу НУХТ від факультету автоматизації і комп’ютерних систем, повернулась із екскурсії на провідні українські підприємства Донецької області. Організаторами було запропоноване відвідування: «АПК-Інвест», що реалізує свою продукцію під брендом «М’ясна лавка», Артемівського з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фіналісти конкурсу на кращу академічну групу НУХТ від факультету автоматизації і комп’ютерних систем повернулися з харчових підприємств Донеччини 29 травня 2018

Випускники не забувають університет і діляться своїми здобутками

Приємно, коли випускники не забувають університет і своїх викладачів, навідують Альма матер та діляться своїми здобутками. До НУХТ завітав легендарний випускник кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Богдан Лук’яненко. Взявши від навчання в університеті все по максимуму, зокрема, активно займаючись дослідницькою роботою, вис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники не забувають університет і діляться своїми здобутками 16 вересня 2020

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової літератури, були проведені особисті дослідження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів 21 лютого 2020