Н У Х Т

Наукова робота: від мрії – до реальності

12 грудня 2019

Наукова робота: від мрії – до реальності

Ще у шкільні роки магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання Катерина Солошенко прагнула стати лікарем чи фармацевтом. Заходячи до аптеки, вона подовгу розглядала вітрини з лікарськими препаратами і дивувалася, як можна запам’ятати всі ці назви, і видати потрібні людям ліки. З часом Катерина задумалась про те, хто ж займається розробленням і випуском нових лікарських препаратів, і захотіла пов’язати своє життя з фармацевтичною справою – розробленням лікарських засобів.

Під час навчання на кафедрі студентка дізналася багато корисної інформації про виробництво лікарських засобів на заняттях. Проте, це – лише теорія, а як всі ці знання застосовувати на практиці? Саме тому вона вирішила зайнятися науковою роботою та краще ознайомитися з майбутньою професією і насправді відчути, чи це та справа, якій ладна присвятити все своє життя.

Катерині випала нагода виконувати наукову роботу під керівництвом доцента Інни Лич і займатися виділенням білків козиного молозива та досліджувати їх біологічні властивості. Козине молозиво – унікальне джерело біологічно активних білкових фрагментів, що мають антимікробні та імуномодулювальні властивості, завдяки яким вони можуть стати альтернативою антибіотикам, а також використовуватися у дитячому харчуванні та у косметичних засобах.

Якщо ви думаєте, що наукова робота – це монотонна справа, то наша студентка запевняє, що це не так. Приходити до лабораторії, надягати білий халат і почувати себе хазяйкою всіх колб, пробірок приносить їй неабияке задоволення. Впродовж семестру вона виконує різні дослідження – визначення мінімальних інгібуючих концентрацій білкових фракцій молозива, дослідження синергічної дії білкового комплексу молозива з лікарськими препаратами, а особливо їй подобається вивчати вплив білків молозива на фагоцитарну активність із використанням крові тварин.

Молодий науковець вірить, що її робота допоможе створити новий якісний і безпечний препарат на основі білкових фрагментів козиного молозива для лікування інфекційних захворювань і зміцнення імунітету. Тож побажаємо Катерині на практиці втілити в реальність свої мрії!

Опублікований: 12-12-2019
Читайте також:
Про стартапи простими словами здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

25 квітня 2025 року за ініціативи лектора Олексія Собіна в рамках вивчення дисципліни «Франчайзинг у сфері гостинності» третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію «Про стартапи простими словами» від Co-Founder Superperfect.io Head of Creative Services Руслана Петрова. Гостьовий спікер розповів про основні перес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про стартапи простими словами здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 29 квітня 2025

Із п’ятизірковим готелем «Fairmont Grand Hotel Kyiv» познайомилися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Наставники кафедри готельно-ресторанної справи організовують пізнавально-культурні позанавчальні заходи для студентів своїх академічних груп. Так, наставники груп ГС-2-6 і ГС-1-6, доцент кафедри Лариса Шаран і асистент Юлія Мирошник разом зі студентами відвідали п’ятизірковий готель «Fairmont Grand Hotel Kyiv», розташований у центрі історичного Под...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із п’ятизірковим готелем «Fairmont Grand Hotel Kyiv» познайомилися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 03 червня 2019

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося перше у 2023-2024 навчальному році засідання. Завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч привітала усіх із початком нового навчального року та винесла на розгляд ряд поточних питань, пов’язаних із початком навчання в реаліях воєнного часу, підготовкою до акредитації освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік 30 серпня 2023

Математичні успіхи наших студентів

24 квітня в м. Ужгород відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Закарпатської області. Команда Свалявського технічного коледжу НУХТ показала добрі результати зайнявши призові місця. Вітаємо переможців Баркасі Саболча (ІІ місце) та Євгенію Дудаш (ІІ місце)! Бажаємо нашим студентам так тримат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Математичні успіхи наших студентів 25 квітня 2019