Н У Х Т

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

07 березня 2019

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Днями вийшов друком підручник «Технології переробки вторинних продуктів м'ясної галузі», автор якого – доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів нашого університету Людмила Пешук.

Рецензентами виступили: завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування ННІТІ ім. академіка І.С. Гулого, доктор технічних наук, професор Валерій Мирончук, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, доктор технічних наук Леонід Левандовський, завідувач кафедри харчових технологій та готельного-ресторанного бізнесу Львівської комерційної академії, доктор технічних наук, професор Ігор Ощипок , с.н.с., доцент кафедри біотехнології та радіології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім.. С.З. Гжицького, доктор ветеринарних наук Маріан Сімонов.

Підручник «Технологія переробки вторинних продуктів м'ясної галузі» відповідає державному стандарту з підготовки фахівців спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса».

У книзі наведена характеристика вторинної сировини м'ясної галузі, описані методи її збирання та перероблення для отримання лікувальних, кормових і технічних продуктів. Наведені дані біологічної цінності, хімічні і фізичні властивості вторинної сировини та відходів м'ясної галузі. Розглянуті процеси перероблення, шляхи раціонального використання вторинної сировини з наведенням обладнання, температурних режимів, вимог до якості, як сировини, так і готової продукції згідно з діючими нормативними документами. Значна увага акцентована на безвідходні і маловідходні технології перероблення вторинної сировини, отримання біогазу з відходів виробництва (стічних вод, гною та посліду).

Підручник рекомендований для студентів освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», магістрантів, аспірантів і широкому колу фахівців м'ясопереробної галузі.

Опублікований: 07-03-2019
Читайте також:
Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

7 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-четвертокурсників спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». За час навчання (з 2018 року) кожен із них встиг зазирнути і попрацювати в повній мірі в мікробіологічній лабораторії, в лабораторіях хімічного контролю і аналізу, засвоїти і удо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці 10 червня 2022

Гостьова лекція «Оцінка загроз і вразливостей. Плани VАССР та TACCP»

Традиційно корисною для набуття додаткових фахових компетенцій здобувачами освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» стала гостьова лекція, прочитана начальницею сектору оцінювання відповідності підприємств харчової галузі науково-те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Оцінка загроз і вразливостей. Плани VАССР та TACCP» 22 грудня 2022

Запрошуємо на Open Day НУХТ!

До уваги старшокласників, випускників шкіл, гімназій, ліцеїв, коледжів та їх батьків! Національний університет харчових технологій запрошує на День відкритих дверей. Коли – 7 жовтня 2023 року. Де – м. Київ, вул. Володимирська, 68, корпус А або ZOOM Стартуємо – о 10:30 Програма заходу та інформація щодо онлайн-формату за посиланням. 

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо на Open Day НУХТ! 29 вересня 2023

Виставка декоративно-ужиткового мистецтва з нагоди Дня матері

13 травня 2018 року Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ взяв участь виставці  декоративно-ужиткового мистецтва з нагоди Дня матері. На виставці коледж представив: тематичний стіл «Мистецтво карвінгу», тематичний стіл «Розмаїття коктейлів», тематичний стіл «Елементи оздоблення кондитерських виробів», а також майстер-класи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виставка декоративно-ужиткового мистецтва з нагоди Дня матері 14 травня 2018