Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства надають консультативну підтримку колегам із інших вишів

03 квітня 2019

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства надають консультативну підтримку колегам із інших вишів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар  «Наукове обґрунтування і розроблення технології напоїв резистентної дії з використанням волоського горіха», на якому була представлена цікава доповідь докторанта Інни Тюрикової – колеги з Полтавського університету економіки і торгівлі.

Докторант пройшла шлях від лаборанта до доцента кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі, кандидат технічних наук, працює над докторською дисертацією за консультаційної підтримки фахівців кафедри НУХТ.

Актуальність теми – створення напоїв резистентної дії, що сприяють стійкості організму до факторів довкілля.

На семінарі були присутні викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, готельно-ресторанної справи та члени спеціалізованої вченої ради нашого університету, професори Петро Шиян, Віктор Доценко, Людмила Мельник, Галина Сімахіна, Вікторія Дорохович.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні брали участь професори  Віталій Прибильський, Петро Шиян, Віктор Маринченко, Галина Сімахіна, завідувачі  кафедр Анатолій Куц і Віктор Доценко.

Інна Тюрикова  доповіла про тонізуючі, загальнозміцнювальні властивості екстрактів із волоського горіха, що покращують обмін речовин і можуть бути використані для приготування напоїв резистентної дії.

Докторантом розглянута доцільність використання мало поширеної рослинної сировини в технології напоїв, зокрема волоського горіха. Обґрунтований вибір і проведені фізико-хімічні дослідження вихідної сировини. На основі фізико-хімічних і органолептичних показників визначений раціональний вміст горіхової добавки у складі напою. Підібране рецептурне співвідношення компонентів. Досліджені фізико-хімічні та органолептичні показники експериментальних напоїв. Доведена їх біологічна цінність.

Присутні відзначили, що робота  Інни Тюрикової технологічна, відповідає паспорту спеціальності, має всі необхідні ознаки для представлення у спеціалізовану вчену раду до захисту. Зичимо науковцю  успіхів!

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
Енергоефективні та екологічні технології на авторському курсі доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

На прохання голови циклової комісії монтажних дисциплін Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури Олександри Ганжи доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олексій Пилипенко провів для здобувачів коледжу третього та четвертогого...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Енергоефективні та екологічні технології на авторському курсі доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 13 жовтня 2025

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки» 27 лютого 2019

Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива

Студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТХ-3-5) з наставницею, асистенткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Бурченко відвідали крафтову пивоварню «BeerMaster Brevery» торгівельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», розташовану у ТЦ «Республіка» міста Києва. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива 20 травня 2024

Завершується науково-педагогічне стажування наших викладачів на базі Куявського університету у Влоцлавеку (Республіка Польща)

9 вересня 2020 р. відбулася остання онлайн-лекція у межах науково-педагогічного стажування «Професійний розвиток та педагогічна майстерність викладачів із технічних наук», що проводив Куявський університет у Влоцлавеку (Республіка Польща) за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва і учасниками якого були викладачі НУХТ –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершується науково-педагогічне стажування наших викладачів на базі Куявського університету у Влоцлавеку (Республіка Польща) 10 вересня 2020