Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства надають консультативну підтримку колегам із інших вишів

03 квітня 2019

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства надають консультативну підтримку колегам із інших вишів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар  «Наукове обґрунтування і розроблення технології напоїв резистентної дії з використанням волоського горіха», на якому була представлена цікава доповідь докторанта Інни Тюрикової – колеги з Полтавського університету економіки і торгівлі.

Докторант пройшла шлях від лаборанта до доцента кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі, кандидат технічних наук, працює над докторською дисертацією за консультаційної підтримки фахівців кафедри НУХТ.

Актуальність теми – створення напоїв резистентної дії, що сприяють стійкості організму до факторів довкілля.

На семінарі були присутні викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, готельно-ресторанної справи та члени спеціалізованої вченої ради нашого університету, професори Петро Шиян, Віктор Доценко, Людмила Мельник, Галина Сімахіна, Вікторія Дорохович.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні брали участь професори  Віталій Прибильський, Петро Шиян, Віктор Маринченко, Галина Сімахіна, завідувачі  кафедр Анатолій Куц і Віктор Доценко.

Інна Тюрикова  доповіла про тонізуючі, загальнозміцнювальні властивості екстрактів із волоського горіха, що покращують обмін речовин і можуть бути використані для приготування напоїв резистентної дії.

Докторантом розглянута доцільність використання мало поширеної рослинної сировини в технології напоїв, зокрема волоського горіха. Обґрунтований вибір і проведені фізико-хімічні дослідження вихідної сировини. На основі фізико-хімічних і органолептичних показників визначений раціональний вміст горіхової добавки у складі напою. Підібране рецептурне співвідношення компонентів. Досліджені фізико-хімічні та органолептичні показники експериментальних напоїв. Доведена їх біологічна цінність.

Присутні відзначили, що робота  Інни Тюрикової технологічна, відповідає паспорту спеціальності, має всі необхідні ознаки для представлення у спеціалізовану вчену раду до захисту. Зичимо науковцю  успіхів!

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів

У захоплюючий світ, де мікроорганізми творять свої маленькі дива, вирушили учні ліцею №242 на майстер-класі, який відбувся в одній із навчальних лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології. Старший викладач кафедри Віктор Удимович розпочав із теоретичної частини, де учасники ознайомилися з будовою мікроскопа, його принципами роботи та особли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів 02 грудня 2024

Неізольовані можливості студентів-маркетологів: тренди інтернет-маркетингу 2020

Студенти кафедри маркетингу – творча та цілеспрямована молодь, яка в курсі усіх подій, а особливо тих, що стосуються інтернет-трендів. Кажуть, тільки обмеж студента, як він почне навчатися. Може, самоізоляція – це такі ж рамки? Так чому ж не присвятити цей час саморозвитку? Аби уникнути освітнього голоду – найгіршої з дієт, багато освітніх компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неізольовані можливості студентів-маркетологів: тренди інтернет-маркетингу 2020 18 травня 2020

Майстер-класи від фахівця Міжнародної організації SES

1-5 квітня 2019 року з викладачами циклової комісії готельного обслуговування та студентами ІІ і ІІІ курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ працював експерт Міжнародної організації SES Nikolaus Schrötter. Робота із експертом проводилася у взаємодії з викладачами цикл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класи від фахівця Міжнародної організації SES 08 квітня 2019

Обирати ферментер для аеробних процесів мікробного синтезу навчилися четвертокурсники-біотехнологи

Що таке ферментер, як розрахувати його геометричний об’єм та вибрати з переліку стандартних, які саме характеристики ферментера слід обрати, аби досягти найкращого результату культивування, як не пропустити жодний із лімітуючих факторів в аеробних процесах мікробного синтезу – вирішенню цих питань була присвячена відкрита лекція доцента кафедри біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обирати ферментер для аеробних процесів мікробного синтезу навчилися четвертокурсники-біотехнологи 05 листопада 2021