Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології підтримали колег із Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

25 вересня 2018

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології підтримали колег із Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

Нещодавно на базі Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання вченої ради та громадське обговорення науково-дослідної роботи «Біологічно активні речовини мікробного синтезу в новітніх біотехнологіях і сучасному аграрному виробництві» (Р26). Науково-дослідна робота була представлена Інститутом мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного Національної академії наук України. Авторами роботи є член-кореспондент НАН України Галина Іутинська, доктор сільськогосподарських наук Віталій Волкогон, доктори біологічних наук Іван Курдиш, Віктор Федоренко, Михайло Гончар, Вікторія Циганкова та кандидати біологічних наук Лілія Білявська і Олег Смуток.

Метою даного заходу було прийняття рішення щодо подальшої рекомендації даної роботи на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки.

Безумовно, такий захід не могли оминути фахівці кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету, і тому доктор біологічних наук Віктор Стабніков та аспірант першого року навчання Віктор Удимович залюбки взяли участь у громадському обговоренні такої надзвичайно важливої роботи.

Автори у своїй роботі показали шляхи та способи створення штамів мікроорганізмів для отримання антибіотиків і важливих ферментів за допомогою біотехнології для рослинництва, а саме – алкогольоксидази, гліцеролоксидази, формальдегіддегідрогенази та інших. Представили результати випробувань ефективності створених біопрепаратів (на основі сконструйованих та отриманих нових штамів) у вегетаційних і польових дослідах та у виробництві, а також надали інформацію стосовно урожайності різноманітних культур рослинництва до та після застосування біопрепаратів.

Наприкінці відбулося голосування, при цьому всі члени вченої ради одноголосно підтримали висунення даної роботи на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає колег із успішним представленням результатів кропіткої наукової роботи та бажає нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 25-09-2018
Читайте також:
Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно кожного року навесні наставники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі студентами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій проводять тематичні заходи. Цього року темою зустрічі став «Його Величність Етикет». Студенти підготували захоплюючі доповіді про формування правил поведінки та звичаї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 березня 2018

Рекомендації для власної «прокачки» отримали здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» 2-го року навчання факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрілися з психотерапевтом і корпоративним психологом Віталієм Окольнічим. Тематика лекції була присвячена одному з актуальних питань для здобувачів нашого університету – «Перебудова свідомості: від дистанційного до очного»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендації для власної «прокачки» отримали здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 вересня 2021

Назустріч вступникам

Протягом грудня викладачі кафедри фінансів провели цикл онлайн-зустрічей із майбутніми вступниками та їх батьками. Учасники заходів мали можливість почути з перших вуст про спеціальність «Фінанси , банківська справа та страхування», інформацію про можливості майбутнього працевлаштування випускників-фінансистів, про особливості вступу 2021, переваг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Назустріч вступникам 15 грудня 2020

Майбутні доктори філософії кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів опановують педагогічну майстерність

Однією з обов’язкових компонент освітньої складової підготовки за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (освітній ступінь «Доктор філософії») за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології» є педагогічна практика. Значна увага з її організації приділяється на випусковій кафедрі технології м’яса та м’ясни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні доктори філософії кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів опановують педагогічну майстерність 02 березня 2023