Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології підтримали колег із Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

25 вересня 2018

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології підтримали колег із Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

Нещодавно на базі Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання вченої ради та громадське обговорення науково-дослідної роботи «Біологічно активні речовини мікробного синтезу в новітніх біотехнологіях і сучасному аграрному виробництві» (Р26). Науково-дослідна робота була представлена Інститутом мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного Національної академії наук України. Авторами роботи є член-кореспондент НАН України Галина Іутинська, доктор сільськогосподарських наук Віталій Волкогон, доктори біологічних наук Іван Курдиш, Віктор Федоренко, Михайло Гончар, Вікторія Циганкова та кандидати біологічних наук Лілія Білявська і Олег Смуток.

Метою даного заходу було прийняття рішення щодо подальшої рекомендації даної роботи на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки.

Безумовно, такий захід не могли оминути фахівці кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету, і тому доктор біологічних наук Віктор Стабніков та аспірант першого року навчання Віктор Удимович залюбки взяли участь у громадському обговоренні такої надзвичайно важливої роботи.

Автори у своїй роботі показали шляхи та способи створення штамів мікроорганізмів для отримання антибіотиків і важливих ферментів за допомогою біотехнології для рослинництва, а саме – алкогольоксидази, гліцеролоксидази, формальдегіддегідрогенази та інших. Представили результати випробувань ефективності створених біопрепаратів (на основі сконструйованих та отриманих нових штамів) у вегетаційних і польових дослідах та у виробництві, а також надали інформацію стосовно урожайності різноманітних культур рослинництва до та після застосування біопрепаратів.

Наприкінці відбулося голосування, при цьому всі члени вченої ради одноголосно підтримали висунення даної роботи на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає колег із успішним представленням результатів кропіткої наукової роботи та бажає нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 25-09-2018
Читайте також:
Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023

Вчимося долати сьогоднішні виклики заради кращого майбутнього! Доценти кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша, Оксана Вашека та Богдан Пащенко взяли активну участь у LEAN Global Connection 2023 – найбільшому у світі онлайн-заході з ощадливого виробництва та LEAN-мислення. Протягом останнього десятиліття людство стикається із все біль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023 30 листопада 2023

Англомовний Movie-club у Науково-технічній бібліотеці НУХТ

Кафедра іноземних мов професійного спрямування у співпраці з Науково-технічною бібліотекою університету організувала черговий англомовний Movie-club на великому екрані у затишній залі бібліотеки. Здобувачі другого курсу спеціальності «Харчові технології» мали чудову можливість не лише розвивати свої англомовні навики, але й насолодитись переглядом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний Movie-club у Науково-технічній бібліотеці НУХТ 21 березня 2024

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

20 листопада на платформі Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу відбулося спільне засідання Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при Торгово-промисловій палаті України, громадської ради Мінекоенерго, експертів та аудиторів. Це була дуже динамічна та цікава дискусія щодо законопроекту «Про засади монітори...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону 22 листопада 2019

Свято  з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного  та туристичного бізнесу

28 лютого 2019 року – особливий день для 160 випускників денної та заочної форм навчання факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Цього дня вони розпрощалися зі своїм студентським життям і факультетом, з яким зріднилися, де пізнали перші вагомі перемоги й здобутки, навчилися мислити, приймати рішення й нести за них відповідальність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 лютого 2019