Н У Х Т

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці

01 грудня 2022

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці

Днями науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у Всеукраїнському семінарі «Субкритична екстракція як складова харчових технологій», організованому кафедрою харчових технологій Полтавського державного аграрного університету.

Модератором семінару виступив професор кафедри, науковий керівник науково-дослідної лабораторії «Субкритичні технології в харчових виробництвах», д.т.н., професор Валерій Сукманов, який представив доповідь про стан і перспективи розвитку субкритичних технологій в Україні.

Учасниками семінару були науковці, аспіранти, магістранти та студенти провідних закладів вищої освіти: Національного університету харчових технологій (м. Київ), Державного торговельно-економічного університету (м. Київ), Державного біотехнологічного університету (м. Харків), Одеського національного технологічного університету (м. Одеса), Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (м. Дніпро), Сумського національного аграрного університету (м. Суми), які готують фахівців у галузі харчових технологій.

За результатами семінару була затверджена резолюція, зміст якої спрямований на розвиток спільної наукової діяльності між профільними вищими навчальними закладами України у галузі субкритичних технологій; посилення зв'язків освіти з науковими дослідженнями; залучення здобувачів до вирішення наукових проблем, пов’язаних із дослідженням і впровадженням субкритичних технологій екстракції у галузі харчової промисловості; розвиток обміну досвідом і забезпечення можливості ведення дискусій з розвитку наукових досліджень у галузі субкритичної екстракції біологічно активних речовин зі вченими, які представляють різні заклади вищої освіти України, країн ближнього і дальнього зарубіжжя; підтримання запровадження практики проведення семінарів (конференцій) за напрямком «Субкритична екстракція як складова харчових технологій» на базі науково-дослідної лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» Полтавського державного аграрного університету; сприяння популяризації напрямку дослідження та розроблення субкритичних технологій екстракції біологічно активних речовин у своїх закладах шляхом надання інформації про проведений семінар, демонстрацію відеоматеріалів через мережі закладів освіти, залучення науковців і здобувачів вищої освіти до участі у проведенні наукових досліджень; виконання кваліфікаційних робіт за цим напрямком, у тому числі і спільних наукових проєктів.

Наші науковці дуже плідно і з користю провели час на семінарі. Вони щиро вдячні колегам за чудову організацію заходу та запрошення до участі. 

Опублікований: 01-12-2022
Читайте також:
Необхідні компетенції

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко та Наталя Дужик взяли участь у науково-методичному семінарі для вчителів англійської мови «How to create a motivating learning environment. The art of developing the speaking skills». Захід був організований видавництвом MM Publications і компанією «Лінгвіст» та пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Необхідні компетенції 17 січня 2018

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

Днями всі охочі побачили та оцінили, як відбувається навчальний процес англійською мовою у одній із кращих груп здобувачів освіти другого курсу, що навчаються на англомовному проєкті за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв група вивчає основи автоматизованого проєктування, обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн 25 березня 2021

До уваги вступників! Приймальна комісія НУХТ приймає оригінали документів і у вихідні дні!

Приймаємо оригінали документів також у суботу   29 серпня з 9-00 до 17-00 (без обідньої перерви)у неділю   30 серпня з 9-00 до 17-00 (без обідньої перерви) за адресою м. Київ, вул. Володимирська, 70, корпус Б. Для укладання договору про навчання вступника, який є неповнолітньою особою, батьки (один із батьків) повинні мати при собі паспорт і реє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників! Приймальна комісія НУХТ приймає оригінали документів і у вихідні дні! 27 серпня 2020

Відбулося чергове засідання хімічного лекторію

Кафедра харчової хімії декілька років поспіль пропонує абітурієнтам освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій». Уже не одне покоління здобувачів нашого університету, що навчаються на різних освітніх програмах, брало участь у засіданнях лекторію. Як зазначають самі студенти, отримані навчальні навички допомогли їм структурувати свої знання, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося чергове засідання хімічного лекторію 24 січня 2022