Н У Х Т

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці

01 грудня 2022

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці

Днями науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у Всеукраїнському семінарі «Субкритична екстракція як складова харчових технологій», організованому кафедрою харчових технологій Полтавського державного аграрного університету.

Модератором семінару виступив професор кафедри, науковий керівник науково-дослідної лабораторії «Субкритичні технології в харчових виробництвах», д.т.н., професор Валерій Сукманов, який представив доповідь про стан і перспективи розвитку субкритичних технологій в Україні.

Учасниками семінару були науковці, аспіранти, магістранти та студенти провідних закладів вищої освіти: Національного університету харчових технологій (м. Київ), Державного торговельно-економічного університету (м. Київ), Державного біотехнологічного університету (м. Харків), Одеського національного технологічного університету (м. Одеса), Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (м. Дніпро), Сумського національного аграрного університету (м. Суми), які готують фахівців у галузі харчових технологій.

За результатами семінару була затверджена резолюція, зміст якої спрямований на розвиток спільної наукової діяльності між профільними вищими навчальними закладами України у галузі субкритичних технологій; посилення зв'язків освіти з науковими дослідженнями; залучення здобувачів до вирішення наукових проблем, пов’язаних із дослідженням і впровадженням субкритичних технологій екстракції у галузі харчової промисловості; розвиток обміну досвідом і забезпечення можливості ведення дискусій з розвитку наукових досліджень у галузі субкритичної екстракції біологічно активних речовин зі вченими, які представляють різні заклади вищої освіти України, країн ближнього і дальнього зарубіжжя; підтримання запровадження практики проведення семінарів (конференцій) за напрямком «Субкритична екстракція як складова харчових технологій» на базі науково-дослідної лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» Полтавського державного аграрного університету; сприяння популяризації напрямку дослідження та розроблення субкритичних технологій екстракції біологічно активних речовин у своїх закладах шляхом надання інформації про проведений семінар, демонстрацію відеоматеріалів через мережі закладів освіти, залучення науковців і здобувачів вищої освіти до участі у проведенні наукових досліджень; виконання кваліфікаційних робіт за цим напрямком, у тому числі і спільних наукових проєктів.

Наші науковці дуже плідно і з користю провели час на семінарі. Вони щиро вдячні колегам за чудову організацію заходу та запрошення до участі. 

Опублікований: 01-12-2022
Читайте також:
Триває другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ

1 серпня 2022 року розпочався другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ, що буде здійснюватися через інформаційну сторінку. Цей етап також повинні пройти учасники основної сесії, які не з’явилися для складання тестування. До 10 серпня на інформаційній сторінці учасника потрібно вибрати із запропонованого переліку назву населеного пу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ 02 серпня 2022

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко пройшла стажування за програмою академічної мобільності викладачів ERASMUS+ в Uniwersytet Rzeszowski (м. Жешув, Польща). Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо методів викладання, питань інтернаціоналізації вищої освіти та культурної інтеграції на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі 28 грудня 2023

Активний початок навчального року

Доволі активним став початок навчального року для викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства. Зокрема, професорка Марина Білько разом зі спеціалістами галузі взяла участь в онлайн-презентації Hochschule Geisenheim University (Німеччина) для українських виноробів. Професори Hochschule Geisenheim University Йон Ханф та Андрій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активний початок навчального року 22 вересня 2022

Від корисного до смачного – один крок переконалися гості кафедри технології оздоровчих продуктів

31 жовтня 2019 року в рамках Дня гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Алла Башта провела майстер-клас «Виготовлення та дегустація високобілкових веганських паштетів». Асистент кафедри Світлана Камінська разом зі студентами групи ОП-4-7 Аліною Пальченко, Анастасією Новохат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від корисного до смачного – один крок переконалися гості кафедри технології оздоровчих продуктів 01 листопада 2019