Н У Х Т

Наступна зупинка профорієнтаційного експресу факультету біотехнології та екологічного контролю – ліцей «Наукова зміна»

09 листопада 2021

Наступна зупинка профорієнтаційного експресу факультету біотехнології та екологічного контролю – ліцей «Наукова зміна»

Профорієнтаційний сектор факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) продовжує організовувати зустрічі зі старшокласниками шкіл, гімназій і ліцеїв. У зв’язку з карантинними обмеженнями, вони відбуваються онлайн, однак це не зменшує їх інформативність і важливість.

Днями відбулася чергова така зустріч, цього разу зі старшокласниками ліцею «Наукова зміна» – спеціалізованого навчального закладу Дарницького району Києва.

До зустрічі долучилися ліцеїсти природничого профілю (загалом заклад здійснює загальноосвітню та допрофесійну підготовку учнів за п’яти профілями навчання), які проявили неабияку зацікавленість, як при перегляді запропонованих до уваги відеофрагментів, так і підчас презентації основних освітніх програм факультету, з якими школярів познайомила доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Світлана Тетеріна.

Під час свого виступу вона окреслила перспективи навчання у НУХТ за спеціальностями 162 «Біотехнології та біоінженерія» і 101 «Екологія».

Слід зазначити, що випускники ліцею часто поповнюють лави студентства нашого закладу освіти. Наприклад, зовсім нещодавно випускницею кафедри біотехнології і мікробіології стала колишня учениця саме цього лілею Наталія Петренко.

Відеоконференція розпочалася з уже традиційного релізу з нашим університетом – слухачі переглянули відеофрагмент для вступників, а далі презентацію та детально познайомилися з факультетом.

Студенти-біотехнологи та екологи теж активно долучилися до зустрічі, зокрема Анна Бородуліна і Станіслав Устенко поділилися своїми враженнями від навчання та розповіли про власний досвід здобуття вищої освіти в університеті, а також своїми історіями вибору ними нашого вишу.

За браком часу, зустріч завершилася раніше, ніж встигли продемонструвати всі заплановані відеоматеріали, але присутня на зустрічі вчителька біології Ірина Бутакова запропонувала своїм учням в якості домашнього завдання переглянути ці матеріали та поділитися своїми враженнями.

Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю висловлює подяку Ірині Бутаковій за сприяння в організації зустрічі, й запрошує всіх бажаючих на віртуальне знайомство з факультетом і НУХТ!

Опублікований: 09-11-2021
Читайте також:
Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта. Зустріч ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника 19 грудня 2018

Пивоварня «2085 brewery» відкриває таємниці біотехнологічного процесу здобувачам

10 квітня студенти-біотехнологи ІІ курсу відвідали пивоварню «2085 brewery». Це невелике, але добре оснащене підприємство. Здобувачам освіти розповіли про технологічний процес і продемонстрували апарати для всіх етапів виробництва пива та як вони працюють. Майбутнім біотехнологам було цікаво дізнатися про те, як саме створюються різні смаки та вид...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пивоварня «2085 brewery» відкриває таємниці біотехнологічного процесу здобувачам 12 квітня 2023

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

У рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для здобувачів другого курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» організовано лабораторні заняття в умовах майстерні авт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів 12 грудня 2023

Усе про кібербезпеку для бакалаврів-технологів

Наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів залучили студентів 1-3 курсів до участі у серії вебінарів, проведених за ініціативи центру фінансових знань «Талан» Національного банку України. Студенти прослухали вебінари «Кібербезпека та актуальні схеми шахрайства» від головної експертки управління зв’язків ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про кібербезпеку для бакалаврів-технологів 20 лютого 2025