Н У Х Т

Насичене засідання вченої ради університету

27 лютого 2020

Насичене засідання вченої ради університету

27 лютого відбулося планове засідання вченої ради університету. За традицією голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з урочистостей. Оплесками привітали членів ради, що відзначили дні народження між засіданнями, а також завідувачку відділу аспірантури і докторантури Наталію Касаткіну, якій була вручена Почесна грамота, і доцента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька, що отримав диплом доктора технічних наук.

Далі вчена рада одностайно підтримала пропозицію висунути на посаду член-кореспондента Національної академії аграрних наук України за спеціальністю «Харчові технології» завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професора Володимира Ковбасу.

Ще одним питанням, яке розглянули на початку засідання, було затвердження кандидатур до складу разової спеціалізованої вченої ради із присудження ступеня доктора філософії. Відкритим голосуванням вчена рада прийняла рішення рекомендувати МОН до складу разової спеціалізованої вченої ради з присудження ступеня доктора філософії кандидатури: професора Володимира Ковбаси (голова ради), завідувача кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Федора Перцевого, завідувача кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Михайла Кравченка, завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Олександри Нєміріч і професора кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Тетяни Сильчук. У зазначеній спецраді вперше в історії університету захищатиметься здобувач ступеня доктора філософії, аспірант кафедри готельно-ресторанної справи 4-го року навчання Ірина Медвідь.

Наступними розглянули кадрові питання – присвоєння вченого звання доцента Ларисі Саракун (кафедра гуманітарних дисциплін) і Катерині Верес (кафедра туристичного та готельного бізнесу) і висунення кандидатур на отримання стипендії КМУ для молодих учених – Михайла Арича (кафедра фінансів), Оксани Бас (кафедра технології молока і молочних продуктів), Богдана Пащенка (кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв) і Тетяни Пшеничної (кафедра технології молока і молочних продуктів). До складу лічильної комісії обрали завідувача кафедри теплоенергетики і холодильної техніки Сергія Василенка і представників студентського самоврядування Олександра Висоцького та Ірину Ковшар.

Про критерії визначення державного фінансування університетів МОН та обсягу державного замовлення на підготовку фахівців доповів ректор Анатолій Українець.

Положення про організацію виборів ректора НУХТ представив перший проректор Володимир Яровий. Він же доповів про перегляд освітньо-професійних програм, змісту робочих програм, навчальних програм та затвердження структури силабусів.

Аналіз проведення дистанційної форми навчання здобувачів денної та заочної форми навчання представила начальник відділу дистанційного навчання Оксана Петруша.

Про підсумки зимової екзаменаційно-залікової сесії йшлося у доповіді начальника навчально-методичного відділу Валерія Виговського.

Результатам наукового-педагогічного стажування в університетах Фінляндії був присвячений виступ директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксани Кочубей-Литвиненко.

Також вчена рада заслухала звіти з вересня 2019 року по лютий 2020 року та атестувала стипендіатів КМУ – Віталія Рачка (кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв), Лілію Ключку (кафедра біотехнології і мікробіології), Олену Красулю та Уляну Кузьмик (кафедра технології молока і молочних продуктів).

З питань порядку денного взяли участь у обговореннях та задали свої питання доповідачам, а також внесли пропозиції щодо проектів рішень ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, проректори Олександр Шевченко, Лариса Арсеньєва і Олександр Бессараб, директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, декани факультетів Андрій Форсюк і Наталія Грегірчак, заступник директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Михайло Масліков, вчений секретар Наталія Ткачук, завідувачі кафедр Олег Шаповаленко, Володимир Ковбаса, Анатолій Куц, Сергій Василенко, голова Ради молодих вчених Олексій Губеня, професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга, головний бухгалтер Наталія Мукоїд, начальник планово-фінансового відділу Раїса Соколовська, начальник навчально-методичного відділу Валерій Виговський, директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький.

У поточних питаннях розглянули звернення щодо дозволів на відрядження для закордонних стажувань та участі у наукових заходах, у т.ч. в рамках програми Еразмус+.

На цьому порядок денний був вичерпаний, і голова ради, ректор Анатолій Українець, подякувавши присутнім за плідну роботу, закрив засідання.

Опублікований: 27-02-2020
Читайте також:
Цікаво і компетентно про туризм для майбутніх вступників

Упродовж цілого дня 29 січня 2021 р. на онлайн-гостини кафедри туристичного та готельного бізнесу завітали учні 10 та 11 класів середньої загальноосвітньої школи № 221 м. Києва, Кучаківської ЗОШ l-lll ступенів імені гетьмана Івана Сулими, середньої загальноосвітньої школи № 13 м. Коростеня. Разом із майбутніми вступниками міркували, що таке туризм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво і компетентно про туризм для майбутніх вступників 01 лютого 2021

До заходів Національного форуму з безпеки дорожнього руху долучилися фахівці університету

15 листопада 2018 року у Києві відбувся Національний форум з безпеки дорожнього руху, який проходив у рамках другого етапу Тижня безпеки дорожнього руху. Мета заходу – акцентувати увагу на необхідності підвищення загального рівня правосвідомості усіх без винятку учасників дорожнього руху: як перевізників і водіїв, так і пасажирів, і пішоходів та с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До заходів Національного форуму з безпеки дорожнього руху долучилися фахівці університету 20 листопада 2018

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут

Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків, студентів і гімназистів із 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, що мали десятикратну перевагу в живій силі та озброєнні. Вони затримали нападника на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір – документ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут 29 січня 2023

Гуртківці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів досліджують використання нетрадиційної сировини

Відбулося засідання наукового гуртка, керівницею якого є професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович. Засідання пройшло дистанційно в режимі конференції ZOOM. Його тема – «Використання насіння чіа в технології борошняних кондитерських виробів». Учасники гуртка мали завдання виготовити в домашніх умовах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гуртківці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів досліджують використання нетрадиційної сировини 24 листопада 2020