Н У Х Т

Бездоганне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією – родзинки роботи викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

29 березня 2018

Бездоганне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією – родзинки роботи викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

 На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите заняття асистента кафедри Андрія Боярчука з дисципліни «Технологія бродильних виробництв» для студентів  3 курсу спеціальності  «Технології зберігання, консервування і переробки молока». Відкрите заняття було присвячене аналізу пива. Студенти разом із викладачем визначали вміст видимого і дійсного екстракту, спирт, кислотність, колір, піностійкість, вмісту діоксиду вуглецю тощо.

Викладач почав заняття з інструктажу з техніки безпеки на робочому місці у лабораторії, далі доступно розповів про особливості отримання пива та необхідність ретельного контролю проміжних продуктів протягом усіх етапів виробництва. Матеріал подавався у режимі, що давав можливість його занотовувати. Лектор мав постійний контакт зі студентами у вигляді питань-відповідей.

Почуте викликало жвавий інтерес, як у студентів, так і у присутніх викладачів кафедри на чолі з завідувачем Анатолієм Куцом.

На засіданні кафедри було відзначено, що викладач продемонстрував бездоганне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією та дана позитивна оцінка, як його фаховому рівню, так і вмінню лектора подавати матеріал, зацікавити аудиторію.

Колеги побажали відшліфовувати майстерність лектора, використовувати дошку для детального вивчення матеріалу та побільше задавати питань студентам за підготовленими протоколами.

Опублікований: 29-03-2018
Читайте також:
Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів впритул наблизилася до здобуття ступеня доктора наук

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування утворення складних пінних і драглеподібних структур кондитерських виробів з пониженим вмістом цукрів і енергетичної цінності» доцента Юлії Камбулової (науковий консультант – професор Антоне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів впритул наблизилася до здобуття ступеня доктора наук 03 липня 2018

Карантин, як мотиватор самостійного вивчення дисциплін

Студенти групи БТ-4-1, які вже майже є випускниками-бакалаврами, закінчили вивчати надзвичайно цікавий та, беззаперечно, важливий предмет «Технологія пробіотиків та вакцин». Як зазначають самі здобувачі, настільки захопливим вивчення предмету дистанційно ще не було! Цікавим для них було все – від складання презентації по індивідуальному препарату ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Карантин, як мотиватор самостійного вивчення дисциплін 14 травня 2020

Урок хімії в університеті

Із наближенням закінчення навчального року випускники шкіл все гостріше відчувають потребу ознайомитись особисто з навчальною і лабораторною базою університетів, до яких вони вже незабаром спробують вступити. Наш університет завжди радий молодим гостям, а кафедра харчової хімії протягом року пропонує цілу низку заходів для ознайомлення зі спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урок хімії в університеті 15 квітня 2024

Конкурс «Кращий за професією»

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ у рамках тижня комісії технологічного циклу відбувся традиційний конкурс «Кращий за професією». Конкурс був організований і проведений серед студентів третього курсу викладачем фахових дисциплін  Павлом Васюрою. Завдання конкурсу передбачало виконання повного аналізу напівпродуктів цукрового виробниц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс «Кращий за професією» 07 травня 2018