2 жовтня 2021 року у виставковому центрі ВДНГ у рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» відбувся фестиваль сиру Ukraine Cheese Awards Day 2021.
Такий цікавий захід, звичайно, не залишився без уваги студентів, які вивчають харчові технології, готельно-ресторанну справу і не тільки. Наша невеличка збірна команда любителів крафтового сиру під керівництвом викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольги Парфимович була на фестивалі вже з самого ранку і завоювала серця виробників. Юнакам і дівчатам майстри з готовністю розкривали секрети виготовлення сирів і пропонували дегустацію.
Удень проводилися майстер-класи від Кулінарної школи Євгенія Чернухи, власника сироварні «Фільварок» Сергія Жовтяка та ін. Учасниками таких майстер-класів стали наші хлопці. Їм вдалося приготувати смачні блюда з сирів, а потім поласувати ними. Для них це був унікальний досвід поринання у світ виготовлення сирів під керівництвом майстрів.
На фестивалі здобувачі освіти почули не тільки розповіді про процес виробництва, а й про становлення сімейного бізнесу, пов’язаного зі сироварінням. І, може, в майбутньому хтось обере саме такий смачний і цікавий шлях виробника сирів, а може винайде унікальну рецептуру сиру, який стане відомим на весь світ.
Було дуже весело і дуже смачно!