Н У Х Т

Виїзні заняття: здобувачі набувають і відпрацьовують професійні навички та компетенції

16 жовтня 2025

Виїзні заняття: здобувачі набувають і відпрацьовують професійні навички та компетенції

Третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у межах навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» здобували практичні навички підготовки бару до відкриття на базі закладу ресторанного господарства «Pink Freud». Цей концептуальний коктейльний бар розташований у затишному дворику на Подолі, неподалік від метро «Контрактова площа», і відомий своїми авторськими коктейлями від майстрів міксології, а також пропонує гостям європейські страви й має оригінальну літню терасу. Двічі фіналіст Національної ресторанної премії «СІЛЬ» у категорії «Найкращий бар».

Здобувачі освіти познайомилися з організацією роботи за барною стійкою, особливостями підготовчої роботи бармена, барним інвентарем та устаткуванням, новітніми техніками приготування змішаних напоїв. Бартендер закладу, магістрант кафедри готельно-ресторанної справи Матвій поділився власним досвідом роботи та основними скілами у професії.

Лекторка дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», доцентка Ольга Пушка системно поєднує теоретичні заняття з регулярними виїзними заняттями на базі кращих закладів гостинності, що підвищує якість підготовки бакалаврів за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». Такий підхід сприяє формуванню професійних навичок і компетенцій, розвитку soft skills, зокрема командної взаємодії, підвищенню мотивації та професійної ідентичності здобувачів освіти, а також надає викладачці змогу своєчасно актуалізувати навчальний контент відповідно до сучасних вимог галузі й очікувань роботодавців.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи вдячний Матвію за чудову можливість закріплення практичних навичок здобувачів освіти в умовах діючих закладів ресторанного господарства!

Опублікований: 16-10-2025
Читайте також:
Інноваційні технології кулінарної продукції розробили магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістрантами першого року навчання  спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Захід організований лектором ди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології кулінарної продукції розробили магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 червня 2020

Вибіркові дисципліни для магістрантів: як зробити правильний вибір і не помилитися

Цього року навчальний рік для магістрантів освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» почався у незвичному режимі – без традиційних привітань від викладачів кафедри на лекційних заняттях. Проте, студенти мали нагоду зустрітися у форматі zoom-відеоконференції із гарантом освітньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вибіркові дисципліни для магістрантів: як зробити правильний вибір і не помилитися 18 вересня 2020

Захоплюючий майстер-клас «Фізика навколо нас»

На кафедрі фізики відбувся захоплюючий майстер-клас «Фізика навколо нас» для учнів київських коледжів, шкіл і гімназій, що зібралися у спеціально підготовленій фізичній аудиторії. На початку майстер-класу доцент кафедри Володимир Носенко провів цікаві демонстраційні експерименти, зокрема, пояснив принцип роботи лави Жуковського. Потім учні особист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захоплюючий майстер-клас «Фізика навколо нас» 13 листопада 2023

Науковий потенціал здобувачів-обліковців

У рамках проведення ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулося засідання підсекції кафедри обліку і аудиту. Молоді науковці представили свої дослідження, у яких висвітлили актуальні питання обліку, економічного анал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий потенціал здобувачів-обліковців 15 квітня 2024