Н У Х Т

Виїзні заняття: здобувачі набувають і відпрацьовують професійні навички та компетенції

16 жовтня 2025

Виїзні заняття: здобувачі набувають і відпрацьовують професійні навички та компетенції

Третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у межах навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» здобували практичні навички підготовки бару до відкриття на базі закладу ресторанного господарства «Pink Freud». Цей концептуальний коктейльний бар розташований у затишному дворику на Подолі, неподалік від метро «Контрактова площа», і відомий своїми авторськими коктейлями від майстрів міксології, а також пропонує гостям європейські страви й має оригінальну літню терасу. Двічі фіналіст Національної ресторанної премії «СІЛЬ» у категорії «Найкращий бар».

Здобувачі освіти познайомилися з організацією роботи за барною стійкою, особливостями підготовчої роботи бармена, барним інвентарем та устаткуванням, новітніми техніками приготування змішаних напоїв. Бартендер закладу, магістрант кафедри готельно-ресторанної справи Матвій поділився власним досвідом роботи та основними скілами у професії.

Лекторка дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», доцентка Ольга Пушка системно поєднує теоретичні заняття з регулярними виїзними заняттями на базі кращих закладів гостинності, що підвищує якість підготовки бакалаврів за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». Такий підхід сприяє формуванню професійних навичок і компетенцій, розвитку soft skills, зокрема командної взаємодії, підвищенню мотивації та професійної ідентичності здобувачів освіти, а також надає викладачці змогу своєчасно актуалізувати навчальний контент відповідно до сучасних вимог галузі й очікувань роботодавців.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи вдячний Матвію за чудову можливість закріплення практичних навичок здобувачів освіти в умовах діючих закладів ресторанного господарства!

Опублікований: 16-10-2025
Читайте також:
Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – освітньо-професійна програма «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» за с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 05 лютого 2024

Каскад відкритих онлайн-лекцій на кафедрі маркетингу

Планові відкриті лекції прочитали для студентів викладачки кафедри маркетингу, професорка Лариса Страшинська, доцентки Оксана Данкеєва та Лариса Капінус у режимі веб-конференцій на платформі Zoom. На онлайн-лекціях, крім студентів, були присутні професорсько-викладацький склад кафедри маркетингу та аспіранти.  Відкрита лекція Лариси Страшинської «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Каскад відкритих онлайн-лекцій на кафедрі маркетингу 06 жовтня 2023

Новий досвід використання програмних засобів

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна та доцентка Анастасія Деренівська успішно пройшли підвищення кваліфікації за темою «Використання MS Forms та Google Forms для анкетування та тестування студентів». Вони отримали новий досвід із використання програмних засобів для проведення онлайн-опитувань...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий досвід використання програмних засобів 17 травня 2024

Медичний туризм в Україні обговорювали наші фахівці з колегами з професійних об’єднань

25 квітня 2020 року доценти кафедри туристичного та готельного бізнесу Віктор Тринчук і Тетяна Мірзодаєва взяли участь в онлайн-зустрічі з головою Global Healthcare Travel Council і президенткою Української Асоціації Медичного Туризму, лікаркою  Віолеттою Янишевською та виконавчою директоркою Асоціації Індустрії Гостинності України, PhD в економіці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Медичний туризм в Україні обговорювали наші фахівці з колегами з професійних об’єднань 27 квітня 2020