Н У Х Т

Народне свято у Вінницькому коледжі НУХТ

06 грудня 2018

Народне свято у Вінницькому коледжі НУХТ

4 грудня на базі Вінницького коледжу НУХТ відбулося планове засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи. Його учасники  розглядали питання реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2019 роки, затвердженої наказом МОН №641 від 16.06.2015 р.

У своїх виступах методист Ради директорів коледжів і технікумів Вінницької області Леся Моторна та заступник директора з навчально-методичної роботи Вінницького коледжу НУХТ Наталія Данильченко зазначили, що на сучасному етапі розвитку України цей напрям роботи набув пріоритетного значення; запорукою усвідомленого формування національної свідомості, національного духу та національно-патріотичних поривань є українознавчі дисципліни, тому необхідно посилювати актуалізацію їх вивчення студентами; методи роботи зі студентською молоддю мають ґрунтуватися на демократичному стилі взаємодії і сприяти формуванню критичного мислення, ініціативи та творчості.

Цікавими та глибокими за змістом про заходи і форми з досвіду роботи щодо виховання на традиціях і звичаях українського народу, про сучасні аспекти виховання у системі цінностей молоді, про роль освітнього закладу як осередку формування громадянина-патріота у викликах сучасності, були доповіді Наталії Любчак (Вінницький коледж НУХТ), Оксани Прокопової (Іллінецький державний аграрний коледж), Світлани Онуфрійчук (Вінницький транспортний коледж), Ігоря Цигвінцева (коледж Вінницького кооперативного інституту), Ніни Шевчук (Вінницький технічний коледж).

А студенти коледжу, учасники народних аматорських колективів – гурту української пісні «Мрія», ансамблю народного танцю «Юність», чоловічого ансамблю патріотичної пісні «Єдність», гуртка «Літературний Олімп», клубу національно-духовного відродження «Червона калина» – напередодні традиційних зимових святкувань театралізували сповнене мелодіями народних поезій дійство – свято апостола Андрія Первозванного «Ой, Андрію, даруй нам надію».

Усі присутні в українській світлиці стали учасниками свята, доторкнулися душею до джерел національної культури, відчули глибину чистої криниці душевності, мудрості, щирості і щедрості нашого талановитого народу та вкотре переконалися, що освячені віками народні традиції і звичаї живуть у свідомості нашої молоді, допомагають зберегти духовність, спадкоємність та єдність поколінь українців. 

Опублікований: 06-12-2018
Читайте також:
Актуальні тренди харчових технологій: підсумки другого дня FOOD for LIFE

17 квітня 2025 року міжнародна онлайн-конференція «FOOD for LIFE», організована Інститутом продовольчих ресурсів НААН України, продовжила роботу. Наші учасники – викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко долучилися до обговорення широкого спектру актуальних тем у сфері хар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні тренди харчових технологій: підсумки другого дня FOOD for LIFE 18 квітня 2025

«Wine» на черговому засіданні Movie Club

Кафедра іноземних мов професійного спрямування продовжує активно застосовувати різноманітні форми для навчання іноземній мові, зокрема англійській, і всебічного розвитку здобувачів вищої освіти, серед яких незмінною популярністю користується Movie Club. 13 листопада доцентка Ольга Нежива і старша викладачка Людмила Юрчук провели чергове засідання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Wine» на черговому засіданні Movie Club 14 листопада 2024

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами. Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України 08 січня 2024

Кафедра готельно-ресторанної справи не перестає дивувати неймовірними майстер-класами

1 квітня 2025 р. відбувся майстер-клас для магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», організований гаранткою і лекторкою навчальної дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» Тетяною Сильчук. Guest chef – Олександр Дударенко, шеф-кухар ресторану GLIBIVKA FAMILY PARK, член Асоціації Шеф-кухарів України, випускник Basque Culinary C...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи не перестає дивувати неймовірними майстер-класами 03 квітня 2025