Н У Х Т

Над покращенням системи підготовки кадрів працюють наші фахівці

24 січня 2017

Над покращенням системи підготовки кадрів працюють наші фахівці

У рамках проекту Європейського Союзу «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону» на базі Волинського коледжу НУХТ розпочав свою роботу семінар для майстрів виробничого навчання з професії «Вишивальник». Семінар організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації спільно з управлінням освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.

З метою ознайомлення із навчальним закладом, на базі якого відбувається семінар, для гостей організували екскурсію одним із найстаріших коледжів не тільки Волині, а й України. Учасникам семінару представлено історію становлення й основні віхи розвитку одного з найкращих навчальних закладів Волині. Упродовж останніх років саме Волинський коледж НУХТ стабільно утримує високі рейтингові позиції за найбільшою кількістю поданих заяв вступників. У закладі функціонує 39 обладнаних сучасною технікою навчальних кабінетів, 15 лабораторій, 6 виробничих майстерень. У своєму вітальному слові директор Волинського коледжу НУХТ Ігор Корчук зазначив, що без сучасного обладнання, найновіших технологій, нестандартних менеджерських рішень підготувати фахівця з новим мисленням неможливо.

Відповідно до плану роботи семінару будуть представлені результати дослідження ринку праці, де особлива увага зосереджена на інформації про роботодавців та географії працевлаштування випускників. У ході роботи семінару відбудуться практичні навчання з удосконалення кваліфікації персоналу, матеріально-технічного забезпечення, маркетингу, розроблення електронних засобів навчання. Задля поглибленого вивчення актуальних тем із професії «Вишивальник» будуть проведені майстер-класи.

Оскільки всім відомо, що важливим фактором для розвитку професійних інтересів учнів є створення необхідних умов для оволодіння професією з урахуванням сучасних вимог, тому на завершення семінару відбудеться обговорення та визначення плану дій для кожного учасника заходу з питань удосконалення навчальних програм і матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів. Адже сьогодні стоїть завдання підготувати не лише професіонала, а й особистість здатну мислити творчо, постійно оновлювати свої знання та пристосовуватись до мінливих ринкових умов.

 

Опублікований: 24-01-2017
Читайте також:
Урок хімії в університеті

Із наближенням закінчення навчального року випускники шкіл все гостріше відчувають потребу ознайомитись особисто з навчальною і лабораторною базою університетів, до яких вони вже незабаром спробують вступити. Наш університет завжди радий молодим гостям, а кафедра харчової хімії протягом року пропонує цілу низку заходів для ознайомлення зі спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урок хімії в університеті 15 квітня 2024

Корисний досвід і позитивні враження першокурсників від компанії «Фармак»

Екскурсії до великих промислових і фармацевтичних компаній завжди стають для здобувачів спеціальності «Біотехнології і біоінженерія» місцем отримання корисного досвіду та вражень. Саме тому із великим задоволенням здобувачі групи БТ-1-1 вирушили на екскурсію на фармацевтичний завод «Фармак». Компанія «Фармак» відома як лідер із виробництва лікарсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний досвід і позитивні враження першокурсників від компанії «Фармак» 23 червня 2023

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України»

На сьогодні в Україні діють понад десять спільнот Slow Food, об’єднаних у асоціацію Slow Food в Україні і представлених Громадською організацією «Тиха їжа України». Рух Slow Food пропагує здорове харчування, базується на локальній їжі, збереженні та поширенні регіональних гастрономічних традицій та ощадливому використанні продовольчого біорізномані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України» 26 березня 2024

Передноворічний майстер-клас для школярів

У відокремленому структурному підрозіділі «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбувся цікавий майстер-клас із оздоблення  пряників передноворічної тематики, у якому взяли участь учні 5 класу Івано-Франківського ліцею № 2 разом із класною керівницею Лідією Сворак. Творчість і радість панували в залі. Учасники ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передноворічний майстер-клас для школярів 30 грудня 2021