Н У Х Т

На зміну Інституту модернізації змісту освіти прийде Український інститут розвитку освіти

16 серпня 2019

На зміну Інституту модернізації змісту освіти прийде Український інститут розвитку освіти

Новостворений Український інститут розвитку освіти має стати новою впроваджувальною агенцією для реалізації освітньої реформи, яка поступово перебере на себе функції Інституту модернізації змісту освіти. Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич в ході спілкування з користувачами Facebook.

За її словами, сьогодні Інститут модернізації змісту освіти є основною впроваджувальною установою Міністерства освіти і науки, що має цілу низку повноважень, які стосуються, зокрема, проведення олімпіад, методичної роботи, розроблення змісту освіти і програм, різноманітних методичних експериментів тощо.

«І звичайно, коли ми хочемо робити реформу, то це є дуже багато новацій. Ми зробили державний стандарт початкової освіти, нам треба генерувати нові змісти, нам треба по-іншому готувати вчителів і це не може робити вся та ж стара інституція. Тому наша ідея полягає в тому, щоб створити нову впроваджувальну агенцію, яка буде частину цих повноважень Інституту модернізації змісту освіти забирати», - сказала міністр.

Вона підкреслила, що позитив від створення Українського інституту розвитку освіти полягає в тому, що до нової інституції можна на конкурсній основі набрати нових найкращих фахівців. Разом із тим, працівники Інституту модернізації змісту освіти також зможуть брати участь у конкурсі.

Вона також наголосила, що Міністерство освіти вже внесло до Кабінету Міністрів проект постанови про встановлення підвищених заробітних плат для співробітників Українського інституту розвитку освіти.

«Звичайно, нам необхідно встановити нові заробітні плати у новому інституті, тому що, якщо зарплата буде така ж низька, то в цьому випадку ми не зможемо привести туди людей, які здатні до інновацій», - зауважила очільниця МОН.

Опублікований: 16-08-2019
Читайте також:
Освітній рівень – магістр з готельно-ресторанної справи!

Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників – 34 магістрів з готельно-ресторанної справи! Атестація здобувачів магістерського рівня денної та заочної форм здобуття освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» відбулася у формі публічного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній рівень – магістр з готельно-ресторанної справи! 06 березня 2024

Зустрічі зі здобувачами навчальних закладів Печерського району м. Києва

Триває активна підготовка до Дня вступника НУХТ, який відбудеться вже цієї суботи, 20 квітня. Представники університету – доцент кафедри готельно-ресторанної справи Ігор Бабанов, старша викладачка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олена Бабанова та асистент кафедри готельно-ресторанної справи, уповноважена особа консул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі зі здобувачами навчальних закладів Печерського району м. Києва 16 квітня 2024

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно працює над реалізацією українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» (керівники проєкту – професори Тамара Носенко та Роланд Людвіг). Учасником проєкту з австрійської сторон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету 09 грудня 2021

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів успішно захистила дисертаційну роботу

31 жовтня 2018 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи старшого викладача кафедри технології молока і молочних продуктів Уляни Кузьмик  (науковий керівник – доцент, кандидат технічних наук Наталія Ющенко). Дисертаційна робота Ульяни Кузьмик присвячена удосконаленню технології паст кисломолочних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів успішно захистила дисертаційну роботу 01 листопада 2018