Н У Х Т

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП

24 травня 2021

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП

24 травня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося відкриття R&D-лабораторії, створеної в нашому університеті агроіндустріальним холдингом МХП.

З ініціативою створення лабораторії фахівці МХП виступили наприкінці минулого року. Ідея знайшла гарячу підтримку ректорату й колективу випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів. Спільними зусиллями проєкт був втілений, і наразі маємо інноваційну кухню-лабораторію, на базі якої наші здобувачі освіти, науковці та викладачі зможуть експериментувати над процесом приготування м’ясних виробів за допомогою сучасного обладнання, а також створювати перші прототипи нових продуктів.

R&D-кухня розділена на холодний цех для оброблення сировини та залу для приготування й презентації кулінарних шедеврів. Крім того, приміщення передбачає можливість проведення семінарів, майстер-класів, воркшопів.

У презентації лабораторії взяли участь ректор університету Олександр Шевченко, перший проректор Володимир Яровий, проректори Лариса Арсеньєва і Микола Копера, директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, директорка департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП Олена Косюк, директор департаменту інновацій МХП Микола Такзей, викладачі й співробітники НУХТ і фахівці МХП.

Передаючи ключ від лабораторії, Олена Косюк (до речі, випускниця нашого вишу саме за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса») зазначила, що виробництво без науки існувати не може, тому підтримка вітчизняних науковців – інвестиції у майбутнє і не лише галузі, а й усієї країни. Створивши лабораторію, МХП робить ставку на значний потенціал наших учених і творчої молоді й очікує на проривні ідеї, нові технології, принципово нові якісні й безпечні продукти.

Ректор університету Олександр Шевченко від усього нашого колективу й особливо від здобувачів освіти, які через карантинні обмеження не змогли бути присутніми на презентації, висловив щиру подяку холдингові МХП за увагу до вітчизняної освіти й науки, за потужну підтримку, яку МХП надає закладам вищої освіти і, зокрема нашому університетові. Він наголосив, що тільки за активної участі стейкхолдерів, ми зможемо готувати по-справжньому висококваліфікованих і затребуваних на ринку праці спеціалістів, а також висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

МХП планує залучати провідних українських та іноземних спеціалістів, що будуть ділитися досвідом та інноваційними підходами зі студентами та викладацьким складом університету.

Фахівці холдингу зазначають, що така модель «відкритих інновацій» буде взаємовигідною, як для бізнесу, так і для науки. Адже вона забезпечить: можливість розроблення технологій і продуктів, які складно реалізувати самостійно; впровадження передових спеціалізованих технологій, ноу-хау і досвіду; виховання людських ресурсів; встановлення зв'язку з новими мережами контактів; гранти на спільні дослідження і розробки в FoodTech.

Планів багато, залишилося дочекатися зняття карантинних обмежень, щоб приступити до їх втілення, і наші здобувачі освіти вже з нетерпінням очікують, коли зможуть розпочати дослідження на новому обладнанні.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів

Кафедра біотехнології і мікробіології продовжує підводити підсумки та аналізує свою роботу за минулий рік – рік здобутків і перемог, досягнень і звершень студентів кафедри. Магістранти кафедри подали 11 робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2018/2019 н. р.: зі спеціальності «Біологія» – 2 роботи, зі спеціальності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів 15 січня 2020

Поглиблене вивчення поведінки споживачів студентами кафедри маркетингу

Кафедрою маркетингу організований майстер-клас для студентів спеціальностей «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Маркетинг» й «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з метою поглибленого вивчення дисципліни «Поведінка споживачів». Майстер-клас був проведений науковцем-практиком Сергієм Романюхою (доктор філософії в галузі психології, ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поглиблене вивчення поведінки споживачів студентами кафедри маркетингу 23 травня 2018

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали…

Наближаються найулюбленіші з дитинства свята – Різдво Христове та Новий рік. І навіть у ці нелегкі для нашої України й усіх українців часи ми очікуємо на них з вірою у дива й сподіваннями на виконання найзаповітніших мрій і бажань. У чарівну атмосферу зимових свят занурили колектив університету наша творча молодь і фахівці Студентського центру пат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали… 18 грудня 2023

Обговорення й дискусії у move club

Завдяки сучасним технологіям  навіть під час онлайн-навчання викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять не тільки заняття та консультації, а й цікаві виховні заходи. 18 листопада 2021 року старші викладачки кафедри Лариса Яненко і Людмила Юрчук провели чергове засідання move club на платформі zoom. Була організована відеоко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорення й дискусії у move club 24 листопада 2021