Н У Х Т

На кафедрі готельно-ресторанної справи активно тривають гостьові лекторії

26 вересня 2024

На кафедрі готельно-ресторанної справи активно тривають гостьові лекторії

На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався цикл лекторіїв від міжнародної аудиторки систем менеджменту якості і харчової безпеки Міжнародної організації з сертифікації якості та безпечності харчових продуктів «SGS Україна» Наталії Велемець.

25 вересня 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності» для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа» аудиторка прочитала лекцію на тему «Біопильність, біотероризм та харчове шахрайство в закладах готельно-ресторанного бізнесу».

До лекції із зацікавленням доєдналися і здобувачі третього та четвертого курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», для яких цей захід був гостьовим онлайн-лекторієм у межах вивчення дисциплін «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний та європейський досвід» та «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві».

Наталія Велемець зосередила увагу аудиторії на особливостях боротьби з харчовим шахрайством і біотероризмом на підприємствах сфери гостинності згідно з концепцією Глобальної ініціативи з харчової безпеки (Global Food Safety Initiative, GFSI), яка передбачає застосування принципів НАССР, TACCP і VACCP.

Цікава та актуальна тема лекції не залишила байдужим нікого з присутніх. Здобувачі та викладачі брали участь у обговорені матеріалу та опитуваннях від лекторки, під час яких спікерка ділилася з присутніми безцінним практичним досвідом з управління безпечністю харчових продуктів і захисту технологічних процесів від небезпечного для кінцевої продукції ідеологічно мотивованого втручання.

Здобувачі та викладачі кафедри мали змогу отримати докладнішу інформацію про методи виявлення та запобігання харчовому шахрайству: випадкам, коли продукти, інгредієнти або їхня упаковка навмисно підробляються чи змінюються для отримання економічної вигоди.

Кафедра готельно-ресторанної справи вдячна стейкхолдерці Наталії Велемець за багаторічну ефективну співпрацю зі вдосконалення та покращення підготовки майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи і з нетерпінням очікує на наступну зустріч!

Опублікований: 26-09-2024
Читайте також:
Проєктне моделювання діяльності закладів сфери HoReCa для студентів від технолога-проєктанта компанії-лідера ринку

Онлайн-лекцію «Проєктне моделювання діяльності закладів сфери HoReCa» для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у межах вивчення навчальної дисципліни «Проєктування об’єктів готельно-ресторанного господарства» прочитала технолог-проєктант компанії «Total Kitchen» і випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проєктне моделювання діяльності закладів сфери HoReCa для студентів від технолога-проєктанта компанії-лідера ринку 29 квітня 2020

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

Яку спеціальність обрати? – актуальне питання для одинадцятикласників. Саме на нього намагалися дати відповідь учням 11-го класу школи №25 Шевченківського району м. Києва наші фахівці. У супроводі класного керівника старшокласники відвідали наш університет і отримали можливість ознайомитись із освітньою роботою провідних випускових кафедр. На кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці 24 грудня 2019

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»

16 травня 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі». Модератором заходу виступив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за сприяння партнерів університету: Українсько-американського університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі» 17 травня 2023

Студенти-менеджери НУХТ – на лекції з логістики у Польщі

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент» долучились до лекції з логістики на тему «Роль Польщі та України на новому шовковому шляху», яку англійською мовою прочитала PhD Едита Клоса-Команда з Вищої школи управління охороною праці у Катовіцах (Польща) 13 листопада 2024 року. Спікерка наголосила на ролі Польщі та України в контексті розвитку Нового...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-менеджери НУХТ – на лекції з логістики у Польщі 15 листопада 2024