На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався цикл лекторіїв від міжнародної аудиторки систем менеджменту якості і харчової безпеки Міжнародної організації з сертифікації якості та безпечності харчових продуктів «SGS Україна» Наталії Велемець.
25 вересня 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності» для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа» аудиторка прочитала лекцію на тему «Біопильність, біотероризм та харчове шахрайство в закладах готельно-ресторанного бізнесу».
До лекції із зацікавленням доєдналися і здобувачі третього та четвертого курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», для яких цей захід був гостьовим онлайн-лекторієм у межах вивчення дисциплін «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний та європейський досвід» та «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві».
Наталія Велемець зосередила увагу аудиторії на особливостях боротьби з харчовим шахрайством і біотероризмом на підприємствах сфери гостинності згідно з концепцією Глобальної ініціативи з харчової безпеки (Global Food Safety Initiative, GFSI), яка передбачає застосування принципів НАССР, TACCP і VACCP.
Цікава та актуальна тема лекції не залишила байдужим нікого з присутніх. Здобувачі та викладачі брали участь у обговорені матеріалу та опитуваннях від лекторки, під час яких спікерка ділилася з присутніми безцінним практичним досвідом з управління безпечністю харчових продуктів і захисту технологічних процесів від небезпечного для кінцевої продукції ідеологічно мотивованого втручання.
Здобувачі та викладачі кафедри мали змогу отримати докладнішу інформацію про методи виявлення та запобігання харчовому шахрайству: випадкам, коли продукти, інгредієнти або їхня упаковка навмисно підробляються чи змінюються для отримання економічної вигоди.
Кафедра готельно-ресторанної справи вдячна стейкхолдерці Наталії Велемець за багаторічну ефективну співпрацю зі вдосконалення та покращення підготовки майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи і з нетерпінням очікує на наступну зустріч!