Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства і виноробства підтримує тісні зв’язки зі своїми випускниками. Днями відбулося виїзне засідання кафедри на підприємстві з виробництва комбучі «Spraga Ukraine», де більшість працівників – випускники нашого університету і, зокрема кафедри.
Директор по виробництву Євген Хромець провів змістовну екскурсію по всьому технологічному процесу. Головний технолог Назар Косіковський розказав про плани на розроблення нових видів напою.
Асортимент готової продукції приємно вразив викладачів – від класичної до впровадження різних смаків, відповідно до потреб споживачів. Ферментовані напої комбуча чітко корелюють зі здоровим харчуванням, що однозначно потрібно нашій країні.
Наприкінці екскурсії відбулася фахова дегустація з дегустаційними листами, куди всі без винятку викладачі записали об'єктивні результати дегустації.
Нагадаємо, напередодні цієї зустрічі на підприємстві разом із доцентом кафедри Миколою Бондарем побували першокурсники, що вступили на навчання за спеціальністю 181 «Харчові технологій». Вони знайомилися з історією створення підприємства, технічними та технологічними аспектами, роботою виробничої лабораторії і, звісно, дегустували різні зразки продукції. А, головне, пересвідчилися, наскільки цікавою, перспективною й затребуваною на ринку праці є обрана ними спеціальність.
Завершуючи візит, завідувач кафедри Анатолій Куц подякував нашим випускникам за гостинність і запропонував співпрацю з кафедрою у науковому напрямку.